REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump tegen overlevenden schietpartij: "Een bewapende leerkracht kan meteen een einde maken aan de aanslag"

President Trump heeft in het Witte Huis familieleden ontvangen van slachtoffers van massaschietpartijen. Onder hen ook leerlingen en familieleden van mensen die vorige week omkwamen in de school in Parkland, Florida, waar de negentienjarige schutter Nikolas Cruz een bloedbad aanrichtte. Tijdens de bijeenkomst zei Trump dat leerkrachten wat hem betreft bewapend voor de klas mogen staan.

130 reacties

  • josette Huybrechts

    6 jaar geleden
    Toen Obama acht jaar lang aan de macht was zijn er toch ook verschillende schietpartijen in scholen geweest en hij heeft er ook NIETS aan gedaan, maar daar wordt met geen woord over gesproken, hij was de goede. Trump wil tenminste luisteren, maar ik denk dat het niet zo makkelijk is hier iets aan te veranderen, de wapenloby's zijn immers veel te machtig.
  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    De enige constante sedert het aantreden van Trump is dat alles wat hem en zijn minions niet aanstaat de stempel fake news krijgt. Het Witte huis heeft geen woordvoerder meer maar een ontkenner.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    Trump kan daar niks aan doen,hij laat wel zijn goede wil zien.men kan daar eenvoudig weg niets tegen doen.niet Trump en niemand anders.als je zoiets van plan bent en je krijgt legaal geen wapen,eentje int zwart dan.en heb je een vergunning en je wil de zot uithangen kan nog niemand je stoppen.
  • Thomas Anderson

    6 jaar geleden
    Laat leraars met een militaire opleiding of met een politie-opleiding toe om geheime wapens te dragen.Zeker doen tot we de eerst gek hebben bij wie de stoppen door slaan en halve klas neershiet.Geen wappens nergens kan toch niet makelijker?
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Ik heb vrienden die professoren zijn aan universiteiten in Colorado en ze dragen al jaren een enkelholster met een revolver "for Mr Bad Guy". Aan Jan Boden: als je een wapen koopt in de VS moet je een "background check" passeren, daarmee zien ze je leeftijd, crimineel en psychiatrisch verleden.