Translate

woensdag 21 februari 2018

De oude pony's Kruimel en Suzanne hebben een nieuw baasje via Faceboook


Seniorenpony's vinden nieuwe baas dankzij Facebook



Onze Facebookpagina is voor ons een belangrijk middel om ons werk onder de aandacht te brengen, om praktische tips te delen en om dieren die op zoek zijn naar een nieuw thuis in het zonnetje te zetten. Op 18 januari plaatsten we op onze pagina een oproep voor een nieuw thuis voor de seniorenpony’s Suzanne en Kruimel. Suzanne en Kruimel woonden op dat moment nog bij hun eigenaar in Zeeuws-Vlaanderen. De eigenaar was op leeftijd en het werd hem te zwaar om nog goed voor de dieren te kunnen zorgen. Het was geen makkelijke keuze, want hij hield zielsveel van zijn dieren. Toch besloot hij de Dierenbescherming te benaderen en hulp te vragen bij het zoeken naar een geschikte nieuwe baas voor zijn oudere dametjes. En dat is gelukt!

Nieuwe eigenaar

De zoektocht naar een nieuw thuis voor Suzanne en Kruimel verliep voorspoedig. De oproep die we op onze Facebookpagina plaatsten, werd ruim 3000 keer gedeeld. Ook een dierenvriend uit Gelderland kwam deze oproep tegen, ze viel direct voor de twee kleine dametjes. Kennis van zaken, ervaring met paarden en pony’s en een verblijf dat voor Kruimel en Suzanne geweldig is, zorgden ervoor dat dit direct goed voelde. We kwamen met deze mevrouw in contact en na uitvoerig overleg, ook met de oude eigenaar, verhuisden de pony’s begin februari naar Gelderland.


Fijn plekje

De verhuizing van de dieren verliep soepel en Suzanne en Kruimel hebben het goed naar hun zin op het mooie terrein met de verzorgde stallen en ervaren eigenaren. Dit is een perfecte plek voor de dames om hun oude dag in alle rust door te brengen en die gedachte geeft hun eerste eigenaar veel rust.


Fijn nieuw plekjeDe oudere pony's Kruimel en Suzanne zijn helemaal goed terecht gekomen!

Goed geregeld!

We krijgen dit soort verzoeken vaker van oudere mensen. Een dergelijk verzoek is ook niet ongebruikelijk in het kader van nalatenschappen. In dit geval heeft meneer ervoor gekozen de zorg voor zijn dieren bij leven te regelen, maar ook als iemand is overleden kan de Dierenbescherming de zorg voor het dier op zich nemen. Dit moet echter wel vastgelegd zijn in het testament. Je kunt de Dierenbescherming ook opnemen in je testament, zonder dat je een huisdier hebt. Zo kun je niet alleen bij leven, maar ook daarna de Dierenbescherming blijven steunen. Wil je hier meer informatie over? Neem contact op met onze nalatenschappenrelatiebeheerders via telefoonnummer 088 81 13 066 of via nalaten@dierenbescherming.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten