Coalitie houdt vol: doek valt voor referendum (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door iedereen heeft recht op mijn mening in Politiek  ·  80 Reacties

  • 22
  • 731x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Manja

D6666666, wil geen raadgevend referendum, maar wil wel corectrief referendum.
-dan zou je zeggen, ga dan wet maken van correctief referendum, en wacht met afschaffen raadgevend referendum........
-d66 waait met alle winden mee.
-donor wet ook, staatsrechtelijk in eerste kamer niet juist, immers moest eigenlijk terug naar 2e kamer, durfden ze niet, en een wet dat met zo'n kleine meerderhied is aangenomen.........is super fout.
-immers doel meer dondoren had ook met andere wegen naar Rome genomen kunnen worden.
-maar nee d666 zal en moet doordrammen, maar d66 eerste kamer leden zijn zelf geen donor......
-d66 leek een redelijke partij......
-helaas hebben veel stemmers dat nog niet door....

3
52 Goldrush

@49
De Raad van State heeft dat niet gezegd, die kwam met een mist gordijn om vervolgens allen te stellen dat het juridisch effectief was, of wel als je de wet zo misbruikt, kom je er wel mee weg waarschijnlijk, bij een rechtszaak zal een rechter zich niet in het politieke proces mengen.

Even de gang van zaken op een rij:
Op 13 februari werden de partijen uitvoerig ingelicht door twee hoogleraren dat de constructie van het niet referendabel maken volstrekt ondeugdelijk is en niet kan volgens de wet.

Toen 15 februari bij het debat over het afschaffen van het raadgevend referendum zoveel ophef ontstond in de Tweede Kamer, daar de voltallige oppositie weigerde verder te praten, omdat het advies van de Raad van State ondeugdelijk gemotiveerd was.

Besloot de regeringscoalitie na een hele heisa en trammelant in de Kamer met een oppositie die pertinent weigerde verder te gaan, toch maar even in te stemmen dat de Raad van State hun advies nog een keer zouden duiden, en dan 20 februari het debat af te ronden.

Klaarblijkelijk heeft de regering toen nog maar even een keer de aan de regering gelieerde beroeps CDA-er Piet Hein Donner die de leiding heeft bij de Raad van State gevraagd, om nog een keer vage excuus brief te schrijven om deze wetsverkrachting te verhullen, en het oordeel aan de Tweede Kamer over te laten, of het wel niet referendabel wordt, dus de regeringscoalitie die daar met één enkele zetel de meerderheid heeft.

Op 20 februari kwam het advies niet aan in de Tweede Kamer, totdat het wel op eens in de media verscheen, daarna werd de Tweede Kamer pas op de hoogte gesteld.

Ook de extra duiding van het partijkartel werd door de gehele oppositie zeer sterk bekritiseert.

De woorden op 13 februari gehoord door alle partijen waren kraakhelder:
prof. Wim Voermans (staatsrecht):
"
Stel dat je van plan bent om rauwelings dit ding uit het leven te roepen, dan zit er een mechanisme in, en dat heet artikel 8, en dan kan dat niet. Daar zijn de intrekkers tegen op gelopen. En die hebben iets verzonnen. Die hebben iets geprobeerd, via de referendum wet, door eigenlijk de uit knop op het ding te vinden, waar geen uit knop zat. Dat, al die pogingen noem ik een struikeldraadje, ik denk dat dat het eufemisme van de maand is, om dat een struikeldraadje te noemen. Er is paniekerig geprobeerd om dat ding uit te zetten.

Terwijl de vorige wetgever een mechanisme heeft verzonnen waardoor automatisch het zo zou zijn als je die wet in gaat trekken, de wet raadgevend referendum, dat je dan eigenlijk over jezelf afroept dat je daar een referendum over moet houden! Heb ik niet verzonnen, dat is geen politieke stellingname, dat is het systeem van de wet!
"


Dat alles kan je toch niet recht blijven lullen?

3
53 Reactie

@21
Komt ook door de verdeel en heers tactieken van de gevestigde macht. Die links tegen rechts opzet, terwijl de echte vijand van de democratie en vrijheid de politieke globalisten zijn die zich ook als links of rechts vermommen.

1
54 Reactie

* Verwijderd door de redactie *

55 Manja

* Verwijderd door de redactie *

56 Manja

@53

Toch wel vreemd dan dat Baudet geen enkele steun kreeg van andere partijen toen hij 'terugwerkende kracht' betoogde

Waarom denkt u dat Baudet geen enkele steun kreeg?

7
57 LGK

@57
Komt ie weer zijn riedeltje! question

1
58 Sjaak Trekhaak

@45

"Blijkbaar zijn die mensen nu nog blind genoeg om geen tendens te zien naar meer dictatuur.'

Oei, NL dreigt naar een dictatuur te gaan

Vreemd alle partijen zijn zeer democratie, behalve PVV en FvD
Dus een dictatuur zoualleen kunnen als PVV en/of FvD aan de macht komen

5
59 LGK

@53 toch is het super vaag van d66, immers maakt niet uit wie of wat het raadgevend referendum aanvraagt of uitvoerd en maakt ook niet uit met welk onderwerp.
-juist met raadgevend referendum, heb je discussie en mensen gaan zelfs stemmen.
-wat d66 zegt is, d66 bevalt de uitslag niet na 1 keer ==> afschaffen.
-lekker makkelijk.
-er kunnen nog heel veel nieuwe mooie topics voor referendum kunnen komen als het niet wordt afgeschaft.....
-donorwet moet d66 ook niet willen met zo'n kleine meerderheid.
-nu d66 in regering zit is het verantwoordelijk voor het beleid van vorige regering ook, dat was pvda en vvd, die gaven tientallen miljoenen euros aan extreme islam groepen in syria die de sharia wet uitvoeren....
-en huidige regering met d66 doet dat nog steeeds, dus d66 is een partij dat extreme islam groepen actief steunt en sharia wetgeving in syria...
-ze vreemd is dus d66 geworden , anti natuur en anti dierwelzijn ook ineens.
-en dat pechthold een apartement krijgt prima, maar dan wel weer bewust belasting techinisch te weinig voor betalen......
-met GR verkiezing is het beter om geen d66 te stemmen.........ik ken al veel mensen die eerder d66 stemden, dat niet meer gaan doen, immer sharia partij d66 moet je gewoon niet willen.

3
60 Goldrush

@56
Ziet u niet in dat beroeps CDA-er Piet Hein Donner als hoofd van de Raad van State, een instituut dat volstrekt die politiek onafhankelijk behoort te zijn, een aanfluiting is voor de trias politica!

De raad van onafhankelijke staatsrecht geleerden is veel betrouwbaarder!
De raad van state verklaard ook helemaal niks, alleen mist en nog meer mist, en de conclusie als je dit zo doet dan is dat effectief, je bereikt wat je wilt, bepaal als Tweede Kamer maar of je kan maken.

Zonder controle en kritiek op de macht stelt jouw trias politica weinig voor, en brokkelt steeds meer af tot een corrupt kartel.

Nogmaals een antwoord waarom de intrekking van de wet referendabel is op een vraag van GroenLinks door prof. Wim Voermans (staatsrecht)


Omdat er een heel heldere analyse al was gehoord voor het debat, waarom het niet kon wat de regering wil en het advies van de Raad van State veel te vaag en nietszeggend was, Ontstond er een unicum de gehele oppositie verenigd was in het afkeuren van het advies, zodat er een extra advies moest komen van de Raad van State.

En ook dat advies werd weer zeer onder de maat gevonden door de gehele oppositie. Inclusief de partij van het staatsrecht de SGP, die fel tegen referenda is, zij vinden ook dat er een referenda over het afschaffen gehouden moet worden, dat is immers de wet!

Jij laat je misleiden door mensen met mooie posities, het kartel, dat je glashard voorliegt met allerlei dure, maar nietszeggende bedrieglijke woorden. Wordt eens wakker!

2
61 Reactie

@57
Je verdraaid de zaken weer.

Baudet diende een motie van afkeuring in jegens de persoon Ollongren, dat is wat heel anders.
Wat er op de andere moties wordt gestemd zoals over het referendabel zijn, horen we morgen. De verwachting is dat het 74-76 zal worden. Tenzij de CU zich realiseert dat ze als christenen niet met deze schimmige kliek van verdraaiers verder kunnen. Misschien wordt het wel een van de kortst zittende regeringen ooit.

Daarbij is de motie van afkeuring wel gesteun door partijen die hun ziel niet hebben vergeven aan het EU imperium: PVV, SP, PvdD en natuurlijk FvD (Hiddema). (Of er nog andere partijen steun aan de motie van afkeuring hebben gegeven weet ik niet zeker, de publicatie van de stemmingsuitslag laat nog op zich wachten.)

Als waarheid bepleiten hier blijkbaar niet je doel is wat is je doel hier dan wel?

2
62 Reactie

@62

Nee, ikheb het gehele debat gezien

Baudet betoogde mbt de terugwerkende kracht, dat dat volgens de wet niet kon
Baudet kreeg in debat geen enkele steun van andere partijen

Waarom kreeg Baudet die steun niet?

"(Of er nog andere partijen steun aan de motie van afkeuring hebben gegeven weet ik niet zeker, de publicatie van de stemmingsuitslag laat nog op zich wachten.)"

Nee, hoor, zie:

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2018P02402

4
63 LGK

@63
Ok, ik zag hem even over het hoofd, goed dat de uitslag er is.

Had het wel mis met de steun van de SP betreft voor de motie van afkeuring.

We weten nu wie de echte oppositie is waar we nog op kunnen rekenen als staatsburgers:
PVV, PvdD en FvD.

Heb dus niet voor niets mijn "oude liefde" ingeruild, voor het nieuwere betere alternatief.

Over de andere moties zal morgen stemt worden, en die zullen zeer brede steun van de oppositie krijgen is de verwachting.

1
64 Reactie

Laten we de verkiezingen ook maar afschaffen. We leven in een democratische dictatuur.

0
65 Commodus

@63
Zie hier de voltallige oppositie, 74 zetels eist, dat de intrekking wet raadgevend referendum, waarmee staatsrechtelijk gerommeld is van tafel gaat. De 9 partijen van de oppositie: 50Plus, PVV, GL, SGP, PvdD, SP, PvdA, DENK en FvD zijn alle medeondertekenaar! Een unicum, omdat de regering het zo vreselijk bond heeft gemaakt, dat mensen in het land verantwoordelijke minister zelfs doodwensen!
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2018Z03051&did=2018D06121

Als er een lid van de CU al gewetenswroeging krijgt dan is het zover.

1
66 Reactie

@66
*bont

1
67 Reactie

Hoogste tijd voor een NEXIT en exit M. Rutte, weg met al die ondemocratische partijen die tegen inspraak van de burger zijn, zij behoren ons te dienen naar eer en geweten, dat zijn ze dus wel vergeten.

Volgende maand vragen ze weer uw steun, hoop dat u dit dan nog niet vergeten bent.

1
68 corretje

Onthoud dit goed als u binnenkort gaat stemmen!! Stem dus alles behalve het partijkartel!!

1
69 Topperz

@44
vertel ... heb je een spiegel aangeschaft?

1
70 sparta

Je kunt er wel een referendum overhouden. Kijk wat de hoogleraren zeggen.

1
71 rabartels

"Ook komt er géén referendum over de afschaffing, als het aan coalitiepartijen VVD, CDA , D66 en ChristenUnie ligt."

Ze kunnen wel meer willen, volgens sommige hoogleraren kan dit niet, is tegen de wet.

In feite zeggen deze politieke partijen dat ze lak aan de wet hebben en dat moet dan wetten maken.

0
72 garriet

De dictatuur is compleet. Valt op dat het onder regiem VVD gebeurt. Meer zeg ik er niet over

0
73 Lets keep it cool

Anders stemmen in het vervolg, mensen. En het is klaar.
"Ja maar dàt verdxm ik". zegt u ?
Tsja, eh... dan....

0
74 Flipper

Pff.. De politiek is niet anders dan een poppenkast om de plebs bezig te houden.
Democratie kun je afdwingen door gezamenlijk een vuist te vormen. We zijn echter te ver geïndoctrineerd om dat te kunnen. Of, wat kunnen we zelf nog? We kunnen ons voedsel niet eens meer zelf verbouwen.
Dit volk verdient geleid te worden door dit parlement.

0
75 Scalple

Het bestaat van middag gene Democratie meer naar het afschaffen van het referendum door D66 VVD CDA CU 50+ PvdA Groen-Lings SGP en wij nou kunnen zeggen wat wij wollen. Nou kunnen de herren in de kamer maar beter heen mond houden over democratie te preken. Wij sollen naar heen niet meer luisteren. Mensen stem 21 maar niet op en dictatuur partij zo als de D66 VVD CDA CU SGP PvdA 50+is. De staan namelijk paal achter Rutte van de VVD

0
76 Gunther

Mensen houden wel op 21 maart en referendum om niet op D66 CDA VVD CU SGP PvdA te gaan stemmen.

1
77 Gunther

Of het doek valt horen van rond 17:00 dan vinden de stemming plaats.
De voltallige oppositie (74 zetels) heeft gezamenlijk een motie ingediend dat de intrekking wet over moet daar er is geknoeid met het staatsrecht. En we willen ten minste nog leven in een rechtstaat, toch !?

Als er enkele leden van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer, die eveneens de grondwettelijk taak hebben de regering te controleren, hun taak ook maar een heel klein beetje serieus zouden nemen. Dat moet en zal de procedure overnieuw worden uitgevoerd!

CU jullie zijn toch christenen, als jullie hier mee instemming, met deze wetsverkrachting, verkoop je dan niet je ziel aan de duivel?

0
78 Reactie

En een dolksteek in de rug van oprichter Hans van Mierlo. Brrrrr je zal maar lid zijn van die club....

0
79 nostradamus666

@79
Denk dat ze wel leden gaan kwijtraken, in ieder geval de goede leden, waardoor er een nog engere club overblijft.

En wat overblijft boeit het, daar D66 al enige tijd is overgenomen door betweterige machtsgeile typetjes. Die pathologisch alles verdraaiingen voor hun eigen politiek gewin.

D66 is verworden tot de slechtste partij die Nederland ooit heeft gezien, en dat trek weer ongure types aan, vooral elitaire machtsgeile betweters. Brrrrr inderdaad.

0
80 Reactie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

@4 Gelukkig ga jij daar niet over. . . . 😊...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Het zoveelste politieke process....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Daarom vraag ik ook expliciet om debatten waar woke aanwezig is....

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@9      "Beginnen de PVV-stemmertjes 'm te knijpen?" Die zien er begrijpelijk natuurlijk als een berg tegenop om die gigantisc...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
Allman Brothers Band-gitarist Dickey Betts overleden

Dank voor je muziek Dickey Jessica - Dickey Bettshttps://youtu.be/llBsswEfUsA...

11 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@45 In essentie is het het goede idee gelijkheid en eerlijkheid voor iedereen, maar in woorden komt het op neer van precies het andersom. Het ma...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

@2 Daar zou ik ook voorstander van zijn....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@12Wat de veilige landers betreft: Ja. Dat geldt ook voor de criminelen onder de asielzoekers.Die hoeven niet in luxe Hotels of cruiseschepe...

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Wat zie ik nou? Beginnen de PVV-stemmertjes 'm te knijpen? 😂...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@12 "zouden alle asielzoekers op straat slapen" En dan nog buiten NL ook natuurlijk. ...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Brazzers Porn XvideosUncle And Niece Sex VideosStepmotherblowjobRawwhitemeat.comShower CumshotsAshley Aoky LeakSixi VidioXxx Village Girl VideoCumming In StrangerMysweetapple BbcHot Hardcore Sex VideosPussy Licking OrgasmIncreadable PornGranny JoiWater Inflation PornPorn WebcamXxx Sexy XxLesbian Boob Sucking PornPorn With MotherالبورنوForced Strip VideosHuge Balck TitsBzarres VideoX Wife KarenBoothuImges PornBellaso PornEbony Selfie NudeEmma_andrew1Kashmiri Xx VideoPron Xnxx VideosIndian Pussy LickingJane Wilde NudeXxnx DownloadedVoueyr TvPornstar DirectoryDanika Patrik NudeHot Sexy Korean GirlsNaked Women BreastHalle Berre NudeAirport XxxHottiepornJai JamesNow Xxxx VideoLeo Vice PornBrutalhentaiMeetii Kalher PornBbwhighwayNaughty AmericavrInteracial Home Made PornToochi KashKeptsecretBesthdgaypornPorn MorenasBxxxfPony Sex18pornsexJapanese Sex ComPommaiIndian Latest Hd Porn VideosPriya Anand Hot SceneCartoon Moms PornRampan Tv2020 Ki BfBlackpornactressesEve AngelinaSindhu Hot SexPorn Movie Hindi MeHentai Adult VideoXxx Hd Video NepaliChubby PawgDaddy.seducing.daughterMalina Melendez BrickzillaOver Watch PornServipornTubeporn MatureShanna MccolloughBambietta Basterbine HentaiTamanna Deep FakeMarie Temara NakedBig TotsNiftyeroticNude Bbw LatinaMillie Brady NudeShady Shainarae PornWide Open PussyAntarvasna PicsLong Dick Sex VideoGirl XxxBangli Sexy VideoTeen Fuck Porn VideoSatomi SuzukiXnxx LocalSani Leon Ka Sexy PhotoUndertale HentBhutniAthlete PornstarsYouporn ComePonolJav UncencoredPenny BarderXxteenCrystal Chase VrOily Foot JobMovz XxxMegan Boone NudeJacqueline Fernandez XxxRoja Sex Videos DownloadCheryl Burke NudePipar PerryCoimbatore Sex GirlsMalayalam Sex Movie ShakeelaIndinxxxsexBangbors ComMemek SempitPorn Girl PhotoPorn Indian CollegeFlintstone PornNew Big Boobs Porn VideosReshma Pasupuleti VideosWww.91 Porn.comHot Wife Ankle BraceletNude Fucking PicsXxxx Video Hindi ComArab Sex DanceFamily StroksBlack LadypornMulheres Japonesas NuasEva Longoria NakedSexual Mixed WrestlingTeacher Sex Video HdDraft Sex VideoFamily Sex Web SeriesBoobs Naked BabesNude In PoblicAnal RimmingSexs SonKnotted CompilationCanela Skin Danny DMilf TumbltAlexis Clark OnlyfansFc2-ppv-423402Poren Video DownloadTribbing PronXxx Hd MoviKrissy LynnPornografia FilmyGacah Life PornHindi Lesbian PornThroated Porn