Hij wou naar huis terugkeren om een aanslag te plegen in naam van ISIS, maar een drone verhinderde dat

De Britse ISIS-strijder Naweed Hussain (32) is omgekomen in een Amerikaanse droneaanval op bevel van de RAF, de Britse luchtmacht. In 2015 liet hij zijn vrouw en kinderen achter in het Verenigd Koninkrijk om te gaan strijden bij ISIS. Eerder had hij aangekondigd te willen terugkeren naar huis om daar aanslagen te plegen, dat meldt The Daily Mail.

adm

Hussain is de derde Brit bij ISIS die opgespoord en moedwillig uitgeschakeld werd door de coalitie. Eerder werden Reyaad Khan en Mohammed Emwazi, beter bekend als Jihadi John, gedood door de coalitie.

Hussain werd opgespoord omdat hij plannen zou hebben gehad om een aanslag te plegen in het VK. Ook zou hij via sociale media nieuwe leden geronseld hebben, ook riep hij op om aanslagen te plegen in Groot-Brittannië.

Hoewel de aanval werd uitgevoerd door een Amerikaanse drone, was het wel een Britse operatie. “Wij hebben het bevel gegeven, het was een Britse operatie”, aldus een militaire bron aan de Britse krant. De RAF deed een beroep op het Amerikaanse onbemande vliegtuig gezien de positie van Hussain.

Aangeboden door onze partners