Gewonde en radeloze kinderen in een ziekenhuis in Oost-Ghouta.
Volledig scherm
Gewonde en radeloze kinderen in een ziekenhuis in Oost-Ghouta. © EPA

Opnieuw meer dan honderd burgerdoden in Oost-Ghouta: "Dit is geen oorlog meer, dit is een slachtpartij"

Volgens het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn vandaag bij bombardementen op het rebellenbolwerk Oost-Ghouta nabij Damascus opnieuw meer dan honderd doden gevallen. Ook gisteren had de site melding gemaakt van ruim honderd doden, allen burgers, in het sinds 2012 in rebellenhanden verkerende Oost-Ghouta. Het dodencijfer is niet uit andere bron bevestigd, maar hulporganisaties spreken van de ergste gruwelijkheden in zeven jaar oorlog.

34 reacties

  • Martien De Four

    6 jaar geleden
    jintha waarom zou Europa ze moeten opvangen in de buurlanden? Het is een moslimconflict. Waarom zou Europa zich er mee moeten bemoeien?
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Er zijn er veel meer die het wel geloven dan zij die het niet geloven.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    en dan verschieten ze dat willen vluchten en toch begrijpen sommige mensen dit niet of willen het niet zo mensne moet men helpen willen of niet en ik zeg niet dat ze naar hier moeten komen maar europa kan ze wel opvangen in de buurlanden door een deftige huisvesteging te geven voedsel onderwijs medische zorg en vooral bescherming te bieden
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Volgens mij zijn die beelden vals. In getroffen huizen is er niks van enig meubilair te zien. Alleen kale muren. De meubels zijn weg maar de mensen zijn gebleven. Geen auto's onder het puin. Wie gelooft er dat?
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    En de Verenigde Naties, het Oorlogstribunaal, de NAVO, Europa, de Verenigde Staten, ze kijken ernaar, en doen niks. Stoltenberg al gehoord? Neen, de NAVO hult zich in stilzwijgen, ook al is één van hun leden, Turkije, een agressor in het getroffen Syrië.