Elske te Lindert is de nieuwe stadsorganist van Doetinchem.
Volledig scherm
Elske te Lindert is de nieuwe stadsorganist van Doetinchem. © Menno Pols

Stadsorganiste wil hiphop en heavy metal in de kerk

DOETINCHEM - Het orgel moet het zware en stoffige imago van zich af schudden. Dat is de missie van Elske te Lindert, de nieuwe stadsorganist van Doetinchem. Ze werd dinsdag gepresenteerd in de Catharinakerk in hartje stad.

7 reacties

  • flash

    6 jaar geleden
    precies laat het een plaats van bezinning zijn en gebed met wat meer speelse elementen maar geen luidspeakers met orgel echt hoe verzin je het zo iets als de plaatselijke beijaard die tekeer gaat met de klok . nee echt krom en niet leuk voor de omgeving
  • J. Hafkamp

    6 jaar geleden
    De jeugd voor het orgel interesseren is prima. Maar laat voor het authentieke heel. Laat een orgel het orgel zijn. En Jazz e.d. is een contrast wat er niet bij past. Speel vooral veel Psalm 150 voluit op het orgel En laat de jeugd zien wat jou inspireert. En is het no altijd Kerk en wereld en niet andersom.
  • Peter Stans

    6 jaar geleden
    Prima idee (niet helemaal nieuw, er is al meer gebeurd met orgel, jazz, streetdance enz). Maar er is zeker meer mogelijk dan doorgaans te horen is. 
  • flash

    6 jaar geleden
    geee leuk idee hou eens de kerk een kerk
  • Titus

    6 jaar geleden
    Nou, klinkt wel leuk, als dit doorgaat, veel plezier en succes ermee! 
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?