Met Trump aan de macht is Berlijn het nieuwe New York (nrc.nl)


Nu Amerika is gevallen voor Trump, is Duitsland de laatste grote Westerse democratie die nog overeind staat. Groot-Brittannië ging door de knieën voor een Brexit-campagne gebaseerd op leugens en racistisch gehits, de belangrijkste oppositieleider in Italië is een clown en de volgende Franse president kan heel goed Le Pen heten. Hoe raar het ook moge klinken: driemaal hoera voor de Duitse elites. ...

door WijzeDwaas in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 0
  • 689x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is niet zo dat Duitsland geen politieke gelukzoekers, charlatans, complottheorieën spuiende hitsers of neonazi’s kent. Integendeel, kijk alleen al naar de angstaanjagende golf aanslagen op vluchtelingenopvang en racistische demonstraties in tal van steden. Het punt is dat de naoorlogse Duitse elites er nog steeds in slagen de charismatische dwaallichten, cynici en racistische demagogen een stem en podium te onthouden. In de grote media en in de politiek.

17
1 WijzeDwaas

"First we take Manhattan, then we take Berlin"???


sorry, Leonard, dat ik even een stukje van je leende..

5
2 TedjeR

Merkel en democratie?

Deze vrouw heeft Europa naar de afgrond gebracht en weigert te luisteren naar haar eigen bevolking!

Laat weer eens hoe de media Merkel en haar "open grenzen" beleid bewonderen.

6
3 Mortimer

De verkiezingen in de VS gaan in essentie om hetzelfde als wat wat we zien in Europa. Het is niet zozeer een strijd tussen links en rechts................het is een strijd tussen de globale elite en het "gewone" volk die van deze globalisering vaak het slachtoffer is.

Trump is niet rechts of links maar vooral anti-establishment. Daarom word hij aangevallen door zowel het linkse als rechtse establishment. Ook zowel de linkse en rechtse media vallen Trump aan.

5
4 Mortimer

* Verwijderd door de redactie *

5 Undertaker

Hmm... Duitsland staat nog steeds onder toezicht van de allies hoor. Niks democratie... Met name USA, UK en France maken daar de dienst uit...

6
6 lieveschat

@4 Trump is al verkozen tot President Elect hoor, je mag stoppen met je verkiezingspropaganda!

5
7 tripomatic

Lol. NRC.. Next.

8
8 Kaffer

Ik denk dat Afd heel groot is in Duitsland. En dan heb je nog dat gedoe van dat ze Duitsland niet erkennen als staat. De Reichsbürger...

3
9 lieveschat

"De meeste, en vooral de heersende Nederlandse media waren tegen Donald Trump. Zelfs een verstandige journalist als Twan Huys van tv-programma Nieuwsuur was niet bij machte om op een professionele wijze en met de nodige nieuwsgierigheid de Amerikaanse verkiezingen te verslaan.

Vaak werden obscure en weinig welbespraakte personen als aanhangers van Trump aan het woord gelaten. Trumps thema’s als islam, jihadisme en illegale immigratie werden niet of nauwelijks op een eerlijke wijze onderzocht.

Na de overwinning van Trump ging Nieuwsuur haastig op zoek naar twee commentatoren van de andere kant van het spectrum, te weten Paul Scheffer en Syp Wynia, om in een uitzending zonder stoorzenders in alle rust de thema’s van Trump te analyseren. Dat hadden ze weken geleden kunnen doen. Mosterd na de maaltijd!"

http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/11/partijdige-media-droegen-ongewild-bij-aan-succes-donald-trump-400078/

5
10 Mortimer

** gebruiker verwijderd **

@8
Leg uit, wat is er mis met de NRC

11 verwijderd111

@10 Je hebt gelijk, maar Trump is wel een hufter en wel degelijk een gevaar. Maar met Hillary was het zonder meer WO3 geworden. Dus... dat is ff voorkomen. Nu moeten we maar zien wat er gebeuren gaat. Alleen is WO3 ff voorkomen. Verder niks...

7
12 lieveschat

Ik ben het helemaal eens met dit stuk! Als dat populistische geneuzel. Le Pen, Wilders, Trump. Allemaal één pot nat. Een hoop bla, bla, maar als het op echt regeren aankomt, snappen ze er niets van. Trump wist aanvankelijk niet eens dat Rusland de Krim geannexeerd had. Hij wil eigenlijk alleen maar roepen, schreeuwen en overal tegen aan trappen. Van politiek voeren heeft hij helemaal geen verstand, en zeker niet van internationale politiek...

6
13 smitharro

Joris heeft blijkbaar niet door dat de brexit en Trump pas het begin is... Het is de nieuwe politiek van het westen! Politieke correctheid, internationale rechtsorde, de EU, globalisering, derde-wereld migratie etc zullen allemaal vallen.. En terecht het heeft geen culturele inbedding en we hebben er nooit toestemming voor gegeven...

4
14 Abendland

Met moeke Merkel..... Laat me niet lachen. Die is bij de volgende verkiezingen ongewenst vreemdeling geworden.

4
15 Espede

Hahaha, wat een onzin. Ja, misschien op papier. Dat Nederland niet genoemd wordt danken we aan de VVD PvdA en de vroegere CDA.

2
16 Robbedoes

@15 Moeke Merkel deugt ook niet. Heel jammer. Die had al lang moeten vertrekken.

3
17 lieveschat

* Verwijderd door de redactie *

18 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

19 Undertaker

Kijk... de Navo verdwijnt echt niet. Wij zijn USA grondgebied. En dat laten de USA nooit schieten.
.
Duitsland staat echt onder directe supervisie van de allies. Alles wat de Bundestag doet wordt nog steeds gecontroleerd en gerectificeerd door de allies.
.
De USA blijft nu en in de toekomst hier en in Duitsland de baas. Ook onder Trump.
.
We moeten alleen hopen dat Trump geen oorlogsplannen maakt. En dat zich ontfermt over de USA burgers. Als ie dat doet is het goed. Maar ik ben dus wel bang dat Trump uiteindelijk wel zich een oorlogsdoel uit zal zoeken. Maar hopen op het beste. Met Rusland gaat het nu dan goed. Hopen dat dat zo blijft. En als de Russen zich niet gedragen. Dan hebben ze aan Trump een veeeeeeeeeeeeeel slechtere dan aan Obama en Hillary. En ik denk dat Putin dat ook wel weet.

5
20 lieveschat

Ook belangrijk is het om te weten dat als Trump dadelijk president is, aan niemand toestemming hoeft te vragen om waar ook maar ter wereld een oorlog te starten. Hij heeft van niemand toestemming. Schuld Obama helaas.

4
21 lieveschat

Nederland, Belgie, luxemburg, Duitsland, de Scandinavische landen zijn de, zo lijkt het, nog de enige landen die staan voor de principes van de rechtsstaat, de mensenrechten en normaal menselijk fatsoen. De felicitaties aan Trump van Merkel zijn dan ook maatgevend : https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/nov/11/populists-us

1
22 Crannbuidhe

Wel een goede vraag zou zijn... wat vindt Trump van de Afd? Als de Afd te machtig wordt, dan kan Duitsland zich misschien los maken van de USA. En ik denk dat Trump dat niet wil. Dus... ik denk dat Trump zich anti-Afd opstelt.... Mja...

5
23 lieveschat

Bij het NRC zijn ze nog steeds van padje af , kunnen de gang van zaken niet verkroppen.
Ooit was het een heuse kwaliteitskrant (voordat ze naar A'dam gingen)

3
24 Jongens van de Wit

@23 Sorry maar Ha ha ha hahahhahahahhahahahahahhahahahahah

0
25 Moskowfiets

@25 Waarom hahahaha? De Afd is super nationalistisch. Die willen dus baas zijn in eigen land. Ik denk dat Trump daar geen behoefte aan heeft. Trump is een dictator die zich niks wil laten afnemen en zich door niemand de les laat lezen. Als de Duitsers zelf alles willen bepalen. Dan hebben ze een heel erg slechte aan Trump. Mja... mensen geloven mij niet als ik zeg dat Duitsland nog steeds onder supervisie staat.

3
26 lieveschat

@14
Zo...! Is je endeldarm weer leeg...?

1
27 Münchhausen

En hetzelfde geldt voor de UK. Die willen niet voor niks onder de EU uit. Baas in eigen huis. De UK heeft veel meer hier te vertellen dan wij denken. En dat heeft met WO2 te maken. Al iemand jou land binnenvalt. Dan is ie de baas. En dan kan ie zich terugtrekken. Maar echt totaal terug trekken??? Hmm... Sprookjes???

1
28 lieveschat

De NRC is echt van t padje af. Democratie is een uitgehold begrip en de mensen hebben t echt wel door.

4
29 Franspisco van Jole

@22

We zijn een stukje eenzamer geworden op het wereldtoneel. Maar die consensuspolitiek werkt wel.

1
30 WijzeDwaas

Sorry... ik vind de reacties een beetje naïef. Over een half jaar heet CNN TNN. Clinton News Network wordt Trump News Network. Ik hoop echt dat we geen nazi logo op tv krijgen. Ik hoop op over vier jaar dat we Michelle Obama mogen begroeten als nieuwe president.

3
31 lieveschat

De horror van links wordt straks de horror van rechts. Laten we hopen op het beste. Zo werkt macht nu eenmaal. question

2
32 lieveschat

Over een paar jaar zitten er in Den Haag alleen maar pro-Trump mensen... Dan krijgen we alleen maar pro-Trump nieuws. De NPO is over een paar helemaal pro-Trump...

1
33 lieveschat

@30
Liever iets eenzamer dan de "gezelligheid" van de Bürgerbräukeller.

1
34 Münchhausen

@34 Daar hield Hitler waarschijnlijk 1 van zijn toespraken. Mja... Trump heeft wel openlijk zijn sympathieën voor Hitler Duitsland geuit. question

1
35 lieveschat

@34

Duitsland heeft een hoge prijs betaald voor hun hedendaagse afkeer van het populisme.
Nu is Duitsland de leidende natie onder de redelijke landen.
Ja, het kan verkeren. Duitsland verloren, dan is alles verloren.

1
36 WijzeDwaas
37 lieveschat

Hmm... ik denk dat Trump wil dat de CDU de baas moet blijven. Alleen minder gedoe met vluchtelingen. Zoiets voor Duitsland.

1
38 lieveschat

@24 Geheel waar wat u schrijft. . De NRC - een samensmelting van de Rotterdamse Courant en Handelsblad- was een een topkrant, dat echter vanwege het uitsekende taalgebruik en begrippenkader voor veel nederlanders te moeilijk was te begrijpen. Is overgenomen door de links-elitaire club. Net zoals de VARA de nieuwe zuil BNN hebben overgenomen en verpest..Het nivo is scherp gedaald door hun pro-linkse agenda. Ze zijn net als de nederlandse media die ons al jarenlang voorliegen, En ze dreigen ook graag met hun buzz-woordjes als racisme, seksisme, xenofobisch, homohater en laagopgeleid. Bedoeld om je schuldig te laten voelen. Puur cultuur-marxisme bij de NRC.
Net als Volkskant, Vrijnedeland, HPdetijd en de vara. Door deze outlets te lezen kom je langzaam in de socialistische fuik. Niet lezen en kopen deze blaadjes van het anti-volk volk.

Viva Trump.!

5
39 flessenpost

@39 Juich maar niet te vroeg...
.
Ze willen Soros oppakken nu... Er is al een petitie gestart... Dat vind ik weer wel positief... Soros for prison. question

1
40 lieveschat

Wat vind je dan van de Koch brothers ? Waarschijnlijk staan die aan 'de goede' kant naar jouw idee. Of is het dat Soros zelf ooit vluchteling was ? Of laat je je gewoon heel gemakkelijk opjutten ?

0
41 Crannbuidhe

Ik volg al tijden ook de discussie-programma's op Duitsland, kwalitatief zoveel beter dan hier.

0
42 eh

Nou, als Frau Merkel de laan word uitgestuurd is dat ook gauw over.

1
43 Hein2

* Verwijderd door de redactie *

44 Manja

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Woede om NOS-artikel: 'Zo klaar met jullie Jodenhaat' - NieuwRechts.nl

@3 Nee maar er zijn meer media dan de NOS en rechts, moet je ook eens proberen misschien bevalt het wel!...

zojuist geplaatst door Zie Hier

Oeps112
Four Years Ago. Remember to The Lockdowns. Everything About Covid Was False - Global Research

Alle artikelen over wereldwijd onderzoek kunnen in 51 talen worden gelezen door de knop Vertalen Website onder de naam van de auteur te activere...

zojuist geplaatst door Oeps112

Zie Hier
Woede om NOS-artikel: 'Zo klaar met jullie Jodenhaat' - NieuwRechts.nl

@2 Nee maar er zijn meer media dan de NOS en rechts moet je ook eens proberen misschien bevalt het wel!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@47 Ik heb wel verschillende keren raar opgekeken als ik over sommigen hoorde dat zij op de PVV hebben gestemd. Mensen die zich blijkbaar ander...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Why Is NATO's Neo-Nazi Junta's Cover-up for Terrorist Attacks in Russia So Sloppy? Does NATO Want War with Russia? - Global Research

Alle artikelen over wereldwijd onderzoek kunnen in 51 talen worden gelezen door de knop Vertalen Website onder de naam van de auteur te activere...

2 minuten geleden geplaatst door Oeps112

MARCUSAURELIUS
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

@6Die zijn er nooit geweest.Ook waren de meeste cowboys negers....

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@48Whatever. Jij komt alleen maar tevoorschijn om iemand te bashen. Iemand die niet rechts-extremistisch is, zoals jij....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@46Ja. En jij kunt niet relativeren dat de een de ander niet is. Hoe dan ook , je doet hier niet anders dan afgeven op asielzoekers/status...

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ongelovenloos
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Alles wat tegen links in gaat word gecensureerd dat weten de meeste hier wel....

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@6 Wil je zo vriendelijk zijn en niet tegen mij praten.Er komt toch alleen maar poep uit dat mismaakt gezicht van jouw....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Desi Old Woman PornPron Vidoe HdAlena Crof.comMan And Girl XxxGay And Boy SexBrazzers Cathy HeavenPorn With DadGia Lover OnlyfansWhosbonnieandclyde PornhubSophie Dee PornBig Ass Asian PornBig Boobies EbonyEboney DeepthroatBig Tit WifeXxx W ComH Cup BoobsHot Public SexMimi Sentry PornAmaturepornHitomi Tanaka SquirtMom And Son Pron VideosBillie Eilish TitsGay Male Tube.Www Sexmex XxxRakul Preet Singh BoobsFamous Sex VideosWwwxxxocmFuckinghdButt Plug PornBrunette Big TittsXnxx Bratty SisTelugu SoyagamSunny Leone FacialDilipino PornMexican Donkey ShowsTfgamessiteLesbian Sex XxxIndian Xxx Video Full HdPooja Mishra NudeSidney Cole PornBrazzers NurseLinzorPorta GloryholeCockcumDesi Chut PicsIndian Fat PussyDesi Sex KannadaDada Boudir ChudachudiHentia HavenBestrapepornErosadsLizzo PornPron Sexy VideosKylie XxxIndian Teen Sex Video DownloadSister Slep PornNude SexsceneHaley King PornEbont Porn StarsH E NtaiBlow Job MachinePeter North VideosTelugu BrazzersMallu Gay Sex VideosMuslim Sex SexSexos BrutoLesbians FingeringJaney RobbinsHd Old Mom SexStep Mom JoiPorn Pics GalleryXchamster LiveChinese Chicks NakedSophia Leone HijabhookupChut Ki Chudai HindiXnxx'College Student Sex VideoXxx Chinese BusNude OmegleBlack Teen Lesbian PornWife Loves DpSexce HdSex Bf HdDese BfBig Boobs Small WaistPiglet PornMfc WebcamDevon Michaels PornHoby BucnanonHuge Tits MelonsJuicy AsiansJen Blanco Onlyfans LeaksRyan Reid PovPorn Discord ServersKari Byron NudeB4watchMyway WrestlingPublic Sex Video HdIndian Mature XxxHd Born VideosDesi Aunty Hard FuckProstituta PornosFree Transexaul PornScandla PlanetJapanesexxx VideoLesli Mann NudeVoyeur VideodSunny Deol Ki Sexy VideoPeper PeriSex Movi SeenWorldstarr PornTwinknakedNaightyamericaMature TubBlackdicks PicsTamil Sexcy StoriesBlow Job BirthdayMuscular PornstarsMoney PronVaporeon PornKim Kardashian Porn LeakedLena The Plug Jason Luv Full PornCar P O R NTina Kiss NudeFollando LatinoXxx BangleNew Sex Video DownloadMessage Porn GayFather Daughter PronJays PovMolly Stewart NudeCarriejune Bowlby NudeBhabhi Ko Ghodi Banakar ChodaBrother Sister Sex IndianGaurdians Of The Galaxy PornInfluencersgonewilxDesiresfm PatreonVr EpornerBruce Venture VideosXnx Six VideoBrazzers Upcoming MoviesHot And Sexy Hindi MovieFull Hindi Chudai VideoStep Father And Daughter PornSimplyhentaiHentai Big CockAdinas JewelsHot Saxi MoviBrainwash PornTessa Fowler Hardcore