Het gebouw zal 350 meter hoog worden en 70 verdiepingen tellen.
Volledig scherm
Het gebouw zal 350 meter hoog worden en 70 verdiepingen tellen. © Sunitomo Forestry

Dit moet de hoogste houten wolkenkrabber ter wereld worden

BuitenlandEen Japans bedrijf heeft plannen om in Tokio een wolkenkrabber te bouwen van 350 meter hoog, die voor 90 procent bestaat uit hout. Voor het gebouw van 70 verdiepingen zal meer dan 180.000 kubieke meter hout nodig zijn. Het 'W350-project' moet klaar zijn in 2041.

8 reacties

  • Pauwel Coppieters

    6 jaar geleden
    Branddeuren worden ook in hout gemaakt omdat massief hout slecht brand en de warmte slecht geleid. Hout behoud langer zijn structurele sterkte. Wat een hevige brand kan doen bij een klassieke gewapende beton constructie heb je kunnen zien bij de twin towers.
  • Steve Van de Voorde

    6 jaar geleden
    Allé, op naar de volgende Grenfell tower brand! Daar waar ze alles doen nu om gebouwen zo weinig mogelijk brandbaar te maken gaan ze nu hout gebruiken?!?
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    En de brandweer kazerne zal er waarschijnlijk ook zijn vaste stek krijgen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    ik ben daar nog niet zo happy mee alweer zoveel miljoenen bomen die moeten sneuvelen,en voor wat ,een gek die een houten toren willen bouwen ,waar zitten die paljassen van groen nu ,nu hebben ze eens werk,bende huichelaars dit is jullie job het groen,als jullie niets ondernemen valt het wel heeeel erg duidelijk op dat jullie alleen maar hier zitten omdat jullie te lui zijn om te werken en om de poen
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Filip, ge leest niet goed. 2/3 van Japan is bebost. En cederhout groeit vlotjes terug. Mits thermisch behandelen kunnen ronde bomen vierkant gemaakt worden en dan is er een meeropbrengst in planken van zomaar 30%. Het hout is dan niet alleen steviger, maar ook minder 'levendig'. Zou eigenlijk moeten verplicht worden bij zulke projecten.