Voermans: burger niet te dom voor een referendum (wnl.tv)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 13
  • 519x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als het volk te dom is voor een referendum, dan is het sowieso ook te dom voor verkiezingen. Volgens de zo aanbeden Winston Churchill was democratie niet iets om aan de burger over te laten, die moet je alleen de illusie geven dat ze iets te zeggen hebben.

3
1 Commodus

@2
Dan was Balkenende vast en zeker een groot bewonderaar van Winston Churchill.

0
2 welofniet

@2 is voor @1

0
3 welofniet

En @3 is voor @2

2
4 purelogica

Wim Voermans is hoogleraar in recht, niet in de verstandelijke vermogens van de meerderheid van het volk.

13
5 kritischelezer

Er is 1 rederendum geweest. Daar heeft het volk glashelder geoordeeld dat "handelsverdrag" geen verdrag is dat de handel regelt, maar dat het een keihard militair verdrag met een handels-sausje is. Dat was tegen het zere been van de heren regenten, die waarschijnlijk niet eens de moeite hebben genomen te lezen waarmee ze instemden.

3
6 Prof. Zuurbekje

De politiek maakt een puinhoop van wetgeving en verdragen, en vindt vervolgens dat de burger te dom is om het te begrijpen.

Het is ronduit schandalig en beledigend dat het referendum afgeschaft wordt.

Wij willen geen dictators als leiders.

3
7 Sterke

** gebruiker verwijderd **

Als dhr. Voermans tijd zou hebben om een dagje op NK 'mee te draaien' dan wist hij hoe vaak meningen worden gevormd op aannames, afkeer en verzinsels.

@1
Bij verkiezingen spreekt u uw voorkeur uit voor een politieke richting waarna er nog geformeerd moet worden, bij een referendum bent u direct onderdeel van besluitvorming. Daar zit wel een fors verschil tussen.

8 verdwijderd21

@8
"dan wist hij hoe vaak meningen worden gevormd op aannames, afkeer en verzinsels"
Klopt dan zal hij inzien dat velen als verblinden achter de meest groteske propaganda stunts aanlopen. Zoals het valse beeld van een master plan van Poetin om wereldwijd de westerse democratieën te ondermijnen, en meer van dergelijke verzinsels. Of ieder die geen voorstander is van de EU of de massale immigratie van kansarme niet westerlingen, brandmerken als extreemrechts.

Ik geef toe dat aan de andere kant mensen wel eens te snel meelopen in een complot of beschuldiging over een bepaald persoon binnen de gevestigde macht, zonder daar bewijzen voor te hebben, of wat soms ook op een vergissing gebaseerd. Beide kampen zouden een stuk genuanceerder met elkaar in discussie kunnen gaan, mezelf inclusief.

4
9 Reactie

Ik zie nog steeds wel iets in een referendum, maar alleen over problemen waar de burger a) rechtstreeks zelf belang bij heeft, b) het belang van elke burger (ongeveer) even groot is en c) er sprake is van heldere keuzes. (Ik heb ook nog wel voorwaarden tot en met z en terug, maar die zijn minder belangrijk.) En dan wel graag een bindende variant, dat voorkomt volgens mij ook het spelletje van regering klemzetten.

De invoering van de donorwet zou wat mij betreft een geschikt onderwerp zijn geweest.

2
10 Smiling

@6 Er is bijna niemand op komen dagen. Als het volk een heeft laten weten was het wel dat niemand zat te wachten op een referendum.

"maar dat het een keihard militair verdrag met een handels-sausje is. "

Nee, dat maak jij er van en dat wil ook meteen zeggen dat je het niet gelezen hebt.

10
11 VaY

@11
Niemand heeft dat hele verdrag gelezen,zelfs de heren politici niet allemaal
Het gaat er om hoe en door wie je je voor laat lichten

https://stukjeduiding.com/2016/03/22/het-militaire-kattenluikje-van-het-associatieverdrag-met-oekraine/

4
12 Hangingmen

@11 en @12 :
Ik heb het gelezen (helemaal), de passage over de militaire steun en bescherming is inderdaad maar klein, maar wel essentieel. Militaire steun komt niet per ongeluk in een handelsverdrag.

0
13 Prof. Zuurbekje

@6

Dat "volk" bestond uit 20% van de stemgerechtigden,

Uitslag
20% tegen
10% voor
70 % onthoudingen.

Ook nu lijkt het erop dat het komende referendum ook weer wordt gekaapt door populisten, dit keer de SP
https://www.nieuwskoerier.nl/news/254233-marijnissen-als-hologram-wij-laten-ons-referendum-niet-afpakken

9
14 DaStef

@14
"Uitslag
20% tegen
10% voor
70 % onthoudingen. "

Die 70% interesseerde de uitslag dus niet.

2
15 RobP

@15

Ik noem het nog "onthoudingen" dat is wat vriendelijker. question

5
16 DaStef

uj ben geen burger, noch onderdaan.

2
17 Lady Kant

Een slecht uitgepakte ervaring?

Hoe kan de mening van de burgers ooit slecht uitpakken? De mening van de burger behoort in een democratie het hoogste respect te krijgen en is van het grootste belang. Of willen we liever een dictatuur waar de mening van de burger volkomen ondergeschikt is aan de mening van 1 of een paar figuren?

1
18 PFL

@18

Een paar figuren is in dit geval toch nog 20% van de stemgerechtigden, de mening van de burger was dat 70% het referendum geen ene zier interesseerde

5
19 DaStef

Als deze gevolgtrekking fout is dan betekend dat, dat D66 6 volkomen gelijk heeft met het monddood maken van de burgers!

Maar misschien is het zo dat de burgers te beschaafd zijn om zich te gedragen als de volgelingen van de extreme groepen en moet de politiek eens gaan nadenken of het toch niet veel verstandiger is om NIET naar de LOBBYISTEN te luisteren maar meer te vertrouwen op de burgers!

2
20 Zie Hier

@19 . En dat mag in een democratie want we kennen sinds de jaren '60 geen stemplicht meer.
En dat betekent dat de wensen van de bevolking gebaseerd zijn op de meerderheid van de mensen die wel komen stemmen. Dat gaat bij alle verkiezingen exact zo. Als bij verkiezingen slechts 50% komt stemmen dan heeft een coalitie slechts een draagvlak nodig van 25,1 % van de hele bevolking. Deal with it. Zo zijn de regels.

1
21 PFL

@21

Als u enige waarde hecht aan democratie dan kunt u met goed fatsoen dit niet verkopen als een democratisch middel, als slechts 20% bepaald voor 80% van het volk,

Ik weet ook wel dat in bepaalde gelederen van de bevolking 20% van de kiezers als "het volk" wordt beschouwd, maar dat is het toch echt niet.

Derhalve
Maak het referendum bindend en corrigerend, ipv dat halfslachtige raadgevend.

Stel een opkomstdrempel in van minimaal 66,6 % van de kiezers
en een uitslag moet een minimaal 2/3 meerderheid hebben om bindend te kunnen zijn, daarmee heb je in ieder geval meer draagvlak.

10
22 DaStef

"Voermans: burger niet te dom voor een referendum "

De meeste mensen weten inhoudelijk vaak niet eens war het over gaat. Voor hen is het belangrijkste wiens idee ze gaan beoordelen.

Komt het van de VVD en ze hebben een hekel aan Rutte, dan is dat de reden waarom ze tegen stemmen.

Je ziet dat bij alle gelegenheden waarbij gestemd mag worden. Het is steevast een afrekening van de landelijek politiek. Bij de gemeenteraads verkiezingen zijn partijen ook afhankelijk van wat hun partij landelijk doet.

Daarom mogen wat mij betreft referenda afgeschaft worden. Zolang het massaal misbruikt wordt om ongenoegen te uiten, is "het volk" een referendum niet waard.

6
23 Weet geen naam

@22 . Uw voorstel ondersteun ik van harte zeker omdat u het ( terecht) heeft over een bindend referendum. Inzake die opkomst van 66,6% lijkt me prima. Bij minder opkomst is de uitkomst ongeldig maar dan moet dit ook gelden voor verkiezingen en niet alleen voor referenda.

0
24 PFL

@23 Als dat waar zou zijn dan heeft de overheid een zeer slechte uitleg gegeven betreffende het referendum. Het volk schijnt ook te dom te zijn om mee te doen aan verkiezingen want anders hadden we die oplichters partijen niet elke keer in de regering zitten.

2
25 niet-alles-geloven

@22 "Als u enige waarde hecht aan democratie dan kunt u met goed fatsoen dit niet verkopen als een democratisch middel, als slechts 20% bepaald voor 80% van het volk,"
Zonder enig probleem kan gesteld worden dat indien 80% van het volk niet komt opdagen om hun mening te geven, het zo ook geen ene reet roest wat de uitkomst is en zich automatisch conformeert aan de uitkomst van de resterende 20%.
Pure democratie.
Het wordt wat anders indien 80% niet de mogelijkheid (op welke manier ook) heeft om te stemmen.

2
26 RobP

Meer directe democratie: Prima! Maar laten beginnen op lokaal, wijk en gemeente niveau waar de kiezer ook gelijk de consequenties van zijn of haar keuzes moet ervaren. Dit dwingt de kiezers tot de verantwoordelijkheid van het maken van weloverwogen keuzes en het dwingt de bestuurders hier naar te luisteren. Ik vind het bizar dat mensen die niet Eems weten wie hun lokale bestuurders zijn, niet komen opdagen bij raadsvergaderingen en zelfs niet eens de moeite nemen om te stemmen wel schreeuwen om referenda.

1
27 Tralalala

Misschien nog een optie voor referenda.

Niet alleen voor of tegen laten invullen, maar ook 10 inhoudelijek meerkeuzevragen. (En dan telkens andere vragem zodat men de vragen niet kan doorgeven.)

Bij meer dan 1 fout, is de stem ongeldig.

Ik denk dat er dan weinig geldige stemmen zullen zijn. question

2
28 Weet geen naam

@24

Voor de tweede kamer verkiezing is dat geen enkel probleem, maar het feit dat we een parlementaire democratie kennen, laat de mogelijkheid open om daar wel met lagere opkomst percentages te werken, zeker als je het referendum op de achterhand hebt.

Het parlement is een grotere groep mensen dat beter in staat is om argumenten af te wegen bij complexe zaken, dat is namelijk hun dagelijks werk, een referendum kent deze nuance niet, en zal deze ook nooit kennen.

Overigens is dit niet mijn voorstel, maar een voorstel van D66, dit is eerder gestrand omdat men de noodzakelijke grondwetswijziging er niet door kon krijgen, toen is dus deze draag van een wet als doekje voor het bloeden ingesteld.

3
29 DaStef

Als mensen niet eens bereid zijn om zich in te zetten voor hun straat of buurt. Als mensen zelfs te beroerd zijn om uit te zoeken welke invloed en mogelijkheden ze hebben, en die zijn er, om hun directe leefomgeving te veranderen kan ik de roep om referenda niet serieus nemen. Te lui of te beroerd om op kleinschalig niveau wat te doen maar wel denken het recht te hebben om over landelijke en internationale zaken te kunnen beslissen.

3
30 Tralalala

@22 bij referenda komen meer stemmers dan voor de EU verkiezingen. Toch vinden veel tegenstandrs van referenda de EU wel democratisch.
@27 ook niet lokale besluiten beinvloeden ons dagelijks leven. De lage opkomsten is m.i. meer te wijten aan de desintresse van de lokale politici om zich fatsoenlijk voor te stellen. Neem gemeente Zwartewaterland. wel geteld van 1 partij verkiezingsborden gezien. en 1 andere partij heeft een duidelijk verkiezingsprogramma online staan. Alle andere sites zijn niet up to date of anderszins slecht uitgewerkt. En daar moet ik dan op 21 maartop stemmen.

1
31 Merlinswit

@22

Klopt de opkomst is laag bij EU verkiezingen, maar die was nog steeds hoger dan het oekraïne referendum, dat geeft al aan wat voor een aanfluiting dat referendum feitelijk was.

5
32 DaStef

@22 Die overige 80 % heeft het aan zichzelf te danken als de uitslag niet bevalt. Dan hadden ze maar moeten gaan stemmen. Velen bleven om strategische reden thuis. Helaas hebben zij verkeerd gegokt. Pech gehad.

1
33 benbenieuwd

@33

Dus dat is uw definitie van democratie

5
34 DaStef

@34 Ja. Iedereen mocht stemmen, elke stemgerechtigde heeft zo 'n stempas in de bus gehad. Al je thuis blijft is het je eigen schuld, dan moet je niet zeuren als de uitslag niet bevalt.

1
35 benbenieuwd

Probleem is niet dat de burgers te dom zouden zijn voor referenda. Probleem is dat de gevestigde regeringskliek te ondemocratisch zijn om gehoor te geven aan de volkswil. Daar hun visie vaak het tegenovergestelde als die van de meerderheid van het volk.

In een echte democratie is gehoor geven aan de volkswil het belangrijkste, in landen die neigen naar dictaturen dient de regering, ondanks de wensen van het volk, enkel haar eigen belang.

1
36 Reactie

@5
Maar gelukkig ben jij daar dan wel weer een expert in.
" Proest !! "

Maar probeer me dan nog een keer uit te leggen: Als kiezers te dom zijn om over een enkele zaak ( een referendum ) hun mening af te wegen en te geven, waarom zou de "volksvertegenwoordiging", die een afspiegeling van die bevolking hoort te zijn, dan wel verstandig genoeg zijn?

1
37 Gandalf

@37 Waar haal je vandaan dat de volksvertegenwoordiging een afspiegeling van de bevolking hoort te zijn? Iemand die mij vertegenwoordigt hoeft helemaal niet op mij te lijken, maar belangrijk is dat hij/zij voor mijn belangen opkomt.
Een referendum heeft pas waarde als elk facet van de vraagstelling uitgelegd wordt en met een ja/nee kan worden beantwoord. Als vervolgens op alle onderdelen een 'ja' wordt geantwoord is de stellingname duidelijk. Daarnaast is het duidelijk dat alleen mensen die begrijpen waar het over gaat zouden mogen stemmen, maar ja, hoe bepaal je dat?
Het hele brexit-circus is een duidelijk voorbeeld van de ellende die je waarschijnlijk over je afroept met een referendum waarbij inzicht belangrijker is dan het geborrel in de onderbuik.

6
38 kritischelezer

@38 laat ik @37 dan anders verwoorden. Als men te dom is om over 1 punt iets zinnigs te zeggen, waarom zijn diezelfde mensen dan niet te dom om te kiezen op mensen die alles mogen bepalen?

0
39 Merlinswit

@38
De EU als een gevaarlijk en ook geldverslindend geopolitiek project bezien is geen geldig argument volgens u?
Maar EU heilstaat fanatici overdrijven wel keer op keer het door hen ingebeelde gevaar van Europese landen die hun soevereiniteit behouden of terugnemen zoals het VK heeft gedaan.

Jij kan toch onmogelijk voor de mensen in het land gaan bepalen welke argumenten wel of niet geldig zijn als ze willen stemmen over een onderwerp, of in welke zin of mate je een onderwerp moet begrijpen. Het is simpelweg democratisch dat de stemgerechtigde bevolking naar haar eigen individuele moverende redenen in meerderheid zelf kan kiezen welke koers het land neemt bij belangrijke onderwerpen. En net zoals in de Eerste en Tweede Kamer wordt er uiteindelijk gestemd over een wet te ja of te nee doorvoeren.

En in de Tweede Kamer wordt er ook vaak gestemd om allerlei redenen die weinig met de letterlijke inhoud van een wet te heeft, zoals onvoorwaardelijke steun aan de partij of het regeerakkoord dat enkele onderhandelaars hebben bepaald. Of de PvdA die de PVV boycotte, en domweg een tijd lang op al hun voorstellen tegenstemden ongeacht of ze het er inhoudelijk eens mee waren of niet. Dit soort praktijken zijn dagelijks aan de orde.

Daarbij stemmen velen gewoon voor meer EU of het volgen van EU beleid bij wetten, niet altijd om de inhoud van een specifieke wetten, maar ook vanwege hun geloof in het heil van de EU. Waarom mogen dan mensen niet stemmen tegen de wetten over meer macht of uitbreiding van de EU, omdat ze de EU al (zeer) onwenselijk bezien. Het ene is toch niet meer geldig dan het andere?

1
40 Reactie

@39
Ik wil daarbij wel aan toevoegen dat een keuze maken tussen partijen met verschillende verkiezingsprogramma's die over tal van onderwerpen gaan, nog even daargelaten in hoeverre de partijen zich ook aan hun eigen programma's en verkiezingsbeloften vasthouden, nog veel ingewikkelder is, dan simpelweg de keuze of je voor of tegen een specifieke wet bent.

Het laatste, dus referenda over specifieke wetten, lijkt me nog veel democratischer dan het eerste veel minder heldere proces, van een keuze maken over de koers van het land door te stemmen op een partij die staat voor een scala aan beleidsonderwerpen en beloftes die vaak ook niet worden nagekomen.

1
41 Reactie

@37 Helaas is een hele grote groep mensen te dom om te begrijpen waar ze op stemmen.
Er was ooit een 'scetch' van Dolf Jansen waarin hij diverse types beschreef en daaraan toevoegde dat die mensen ook stemrecht hebben. Hoe verschrikkelijk waar was zijn suggestie.

3
42 kritischelezer

@14
Vraag: .... en hoeveel van die 70% "onthoudingen" zijn niet gaan stemmen omdat ze toch al het gevoel hadden dat de politiek zoals gewoonlijk een voor hen negatieve uitslag helemaal niet zouden gaan respecteren?

Hoe je het ook wend of keert, als het resultaat van het referendum conformeert aan alle regels zoals gehaalde opkomstdrempel en geldigheid van de uitgebrachte stemmen is het wettelijk gewoon een geldige uitkomst. Ik ben ook niet met de uitslag van de laatste verkiezingen eens maar dat is mijn probleem net zoals het uitslag van het enige onder deze wet gehouden referendum geheel jouw probleem is en blijkbaar ook van de regeringspartijen.

Als de bevolking uit ervaring de verwachting heeft dat de politiek toch maar weinig of niets doet met een onwelgevallige advies, dan kan je juist verwachten dat ze niet of nauwelijks nog de moeite nemen om te gaan stemmen. Juist de mensen die wel zijn gaan stemmen bij het Oekraïne Referendum hadden in ieder geval nog hoop dat er geluisterd EN gehandeld zou worden.

0
43 Beowulf

@42
Het gaat niet om die hele grote groep die te dom is, maar om die nog grotere groep die niet "te dom" .
Het enige alternatief voor democratie, zoals wij dat kennen, zijn systemen zoals USSR-communisme, NK-communisme, het Derde Rijk of theocratieën zoals er nu in bv het Midden-Oosten heersen.

Dan heb ik liever onze vorm van democratie, incl. referenda. Als ik het goed heb begrepen zijn er in de EU maar een paar (2 of zo) landen zonder referenda. Toch typisch dat uitgerekend de Democraten uit 1966 hun eigen stokpaardje ten grave dragen, omdat de uitslag van een paar referenda hen niet bevalt/zal bevallen. "Laf" is de enige juiste kwalificatie daar voor.
( Jij meent dat je niet dom bent? Noem mij dan even alle referenda op die Nederland kent/kende onder de huidige wet !! )

2
44 Gandalf

@43

Serieus?

"bij het Oekraïne Referendum hadden in ieder geval nog hoop dat er geluisterd EN gehandeld zou worden."

Met maar 30 % van de stemgerechtigden die een stem heeft uitgebracht.

2
45 DaStef

@6 Zo ook met de Wiv. De wet heeft enorme gevolgen voor ieders privacy rechten.
66 pagina's bestuderen hebben ze geen tijd voor, ze moeten appen.
Ik wed dat de meeste Kamerleden die over de nieuwe Wiv hebben besloten hem niet eens gelezen hebben en geen flauw benul hebben waar ze als volksvertegenwoordiger mee instemden. Het verstand zit inderdaad bij de burgers, niet in de plenaire zaal.

Dat geldt ook voor de stiekem doorgedrukte SyRI wet die het mogelijk maakt AL onze persoonlijke data, inclusief medische gegevens, te delen met alle instanties, inclusief commerciële zorgverzekeraars. "Omdat alle burgers potentiële fraudeurs zijn."

0
46 logikus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Ronaldo komt met Ferrari van 2 miljoen aan bij hotel in Lissabon

Ik vind hem er niet geweldig uitzien.De auto dan hè. Ronaldo is best een lekker ding, al is hij mijn type niet....

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@9 Alsjeblieft zeg!!! Ik ga echt de politiek niet in. . . heb wel wat beters te doen.En wat mijn "werkzame oplossingen" zouden zijn, he...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Voor je gaat dweilen, moet je ook eerst de kr...Ach, laat ook maar....

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@3 Jij dan maar....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Ze hebben daar geen zinvolle tegenargumenten tegen .We moeten eigenlijk medelijden hebben met degene die dat maar niet willen zien .Ze...

11 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@8 Aan jou dan maar. Hoewel ik alleen maar kritiek van je lees en nooit werkzame oplossingen. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Sexy Romance BoobsJapanees Lesbian PornIntense MoaningVoissa FrBokep.indo TerbaruXxx Hort VideoKerala Girls Sex VideosVeradijkmansMegnutt SextapePussy SexIndian Milf SexSimran Sexy VideoWww Xxx Bhabhi Ki ChudaiDeshi Baba Sex ComIndian Masala XxxBegpornCsught Jerking OffVixen CimOnlyandiTamil Aunty SexesSax Video DownlodPay Debt PornMom ForcedpornShemalefrottageCzech Message PornReddit PorBbw TubepornImcestoPornstarspicsMemek BocilCrying XxxSmriti Mandhana Hot PhotosBig Tit AmetuersDdd TitiesCumming PartyExtrme DeepthroatKriti Sanon Sex PhotoAlina Rose NakedHot Sexy Fucking VideosAnime Sister XxxKeisha MompovXxxx SexsiRomans XnxxBlush_mikkiJungle Sex FilmPeli CulaspornoAne Wa Yanmama Junyuu-chuu 2Xxx Girl BfGotti SexShort Clips Of PornMelhores Do OnlyfansBarbie_grlTamil Gay SexJamie Presley NudeBokep Japan MomJeanswingAnimé Non CensuréAngel Youngs CreampieEurogirlsescourtKeez.oviesGujrati Girl Sex VideoHenti DudeBhojpuri Hot X VideoPornstarDesi Brazzers ComHot Hd Hindi Sex VideoTamil Village Anty Sex VideosKangana Ranaut XvideoBoobs Sucking And Fucking VideosBlack Porn Mom And DaughterVideobinYaoipornBrazzers Hd 2019Meg Nutt LeaksHandicap Sex ComBaywatch PornTaylee Wood AnalViole AnalLucknow Ki BfChatyrbateTgehunGirlsfriendsfilmsXxxnx ArabMonique GabrilleWesling PornEnormous PenisXxx Desi RealRadha SharmaBefxckingniceTamil KamamFirstnightsexvideoUncle PornTitties Bouncing OutHornysimp.Kittylixo PornAndroids MaplestarMinecraft Porn ComicGoldie BabySlaanesh HentaiReal Nude NurseFree Mobile Porn Video DownloadBalance Ta NydePorno MexicanaHollywood Hot Sex VideoBlue Film Chalu KaroWife First DpBest Friends Wife PornNice Asses Yoga PantsDampli[sYespornplease.comManga Porno GayBeautiful SexRashi Khanna Xxx VideosLexington Steele AndBred PornHot Sex Boobs PressTeen First Time XxxClaire RoosTrans Porn PicsBigaasesDiamond FoxDesi Babe FuckViolaciones PornVer Videos PornosgratisXyzcomucsCalliadesigner'sMuscular Gay Black PornLeena LovingsLive Webcam Adultسکس ۲۰۲۳Older Naked Sexy WomenCharoltte Mckinney NudeSex ManiacKeira Knightley NudeFree Xporn Videos18 Porn Sex VideoInxxxxSilk Smitha BoyfriendSex Kerala MovieXvifroAssfuck Big TitsHoy Wife RioAmateurs RedditHd SexseJor Jabardasti SexParty Games PornXhamsyerExploitedteens.Canals PornMolly Eskam Onlyfans