Internet
  • 4
De Israëlische luchtmacht heeft maandagmorgen opnieuw een tiental luchtaanvallen uitgevoerd bij Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Volgens plaatselijke inwoners werd er veel schade aangericht. De aanvallen waren een represaille voor een raket die zondag zonder schade aan te richten in ...

10 maanden geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
7
1

Kijk. En daarom winnen wij wel van de terroristen en westerse landen niet. Kijk maar goed om je heen. Er lopen 8S terroristen vrij rond in Nederland. Ow wat zijn ze zielig. Voed ze en kleed ze met je belastingsgeld.

1 Chaim    
10 maanden geleden door Chaim
6
Meld

Alweer een triest "optreden" van het Israëlische IDF in de grootste openlucht gevangenis ter wereld: Gaza Palestina. Israël houdt blijkbaar niet op; niet vanzelf. question

2 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
26
Meld

Tja dit kunnen helaas de gevolgen zijn ! als je de kinderen met diep gaande haat tegen Israel opvoed ! en je hen daarmee opoffert !

3 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
4
Meld

@2 Wellicht zou het helpen als ze geen raketten op Israel afvuren? Zomaar een idee

4 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
4
Meld

@1 Hey prutser 'jullie' hebben meer doden door terreur te verduren gehad de afgelopen 17 jaar dan alle westerse landen bij elkaar opgeteld. Dus dat winnen van jullie doe dat maar lekker in de zandbak.

5 Oebie    
10 maanden geleden door Oebie
13
Meld

Hopen dat D66 Kaag dit trieste nieuws ook leest en stopt met geld voor tunnels en raketjes doneren !!

6 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
4
Meld

Nu komt natuurlijk weer het verhaal van Israël, de illegale bezetter...blablabla. En het natuurlijk niet hebben over de Palestijnen die destijds met hun vriendjes Israël aan hebben gevallen. Ja en mooi verloren. Maar nu willen de zielige Palestijnen hullie land terug.

Jammer joh

7 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
4
Meld

Oh, hij heeft Israëlische LYNCHmacht in de beschrijving gezet. Creatief hoor question

8 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
2
Meld

@3

Ziekelijk...

Je zit luchtaanvallen recht te spreken...

Denk dat de haat en agressie juist van de andere kant komt....

9 Bullet108    
10 maanden geleden door Bullet108
13
Meld

@9 Je hebt het gedeelte van die raket zeker gemist? Of moet je, als iemand een raket op je afvuurt, lief vragen of ze het aub niet meer willen doen?

10 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
3
Meld

@9 Idem Ziekelijk !!

11 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
5
Meld

@10 1 vuurpijl van de buurman met oud en nieuw richtte meer schade aan hier in de straat dan de laatste 50 Palestijnse 'raketten'. (3 kapotte ruiten een paar huizen verderop).

12 Oebie    
10 maanden geleden door Oebie
12
Meld

@12 Tuurlijk joh..
Pak maar een snoepje en ga lekker buiten spelen.

13 arcenist    
10 maanden geleden door arcenist
4
Meld

@13 Wanneer was de laatste kapotte ruit door een Palestijnse raket? Weet u het?

14 Oebie    
10 maanden geleden door Oebie
12
Meld

@14 Is schade van essentieel belang dan?

15 arcenist    
10 maanden geleden door arcenist
3
Meld

@12 Oh en dan moet je niet reageren? Als je raketten afvuurt, grote schade of niet, niet janken dat Israël reageert. Opgeruimd staat netjes. Je zou denken dat ze onderjand doorhebben dat Israël zoiets niet laat gaan.

Niet zo snel van begrip, die Palestijnen

16 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
4
Meld

Als de Palestijnen geen bommen op hun dak willen krijgen, moeten ze geen raketten afvuren.

Het is geen rocket science. (Pun intended) Applausje voor mezelf question

17 Chauvinist    
10 maanden geleden door Chauvinist
3
Meld

@6

Geld van UNRWA wordt uitgegeven aan noodhulp, gezondheidszorg en onderwijs aan Palestijnse vluchtelingen in én buiten de Palestijnse gebieden.

Dit geld is bij lange na niet eens genoeg om er de hoogstnoodzakelijke dingen mee te doen. Toen minister Ploumen nood-en ontwikkelingsfondsen aan Palestijnse vluchtelingen toekende hoorde je daar bijna niemand over dus de reuring is nogal selectief, om het maar zacht uit te drukken.

18 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
16
Meld

@18 Citaat uit artikel

Het nieuwe hulppakket komt bovenop de eerdere toezegging om 158,1 miljoen euro financiële bijstand te verlenen aan de Palestijnse Autoriteit. Een extra 18 miljoen euro gaat naar investeringen in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, terwijl 107 miljoen euro toegezegd is aan UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen.


En dan nog 13 Miljoen van D66 Kaag !!


https://www.nieuwskoerier.nl/news/244246-eu-maakt-425-miljoen-euro-vrij-voor-hulp-aan-palestijnen

19 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

Dus 30 tot 50 meter vanaf het grenshek zijn mensen ook al niet meer veilig.

Wat is er überhaupt in zo'n tankbemanning gevaren dat ze jongeren binnen de grenzen van hun eigen land beschieten? Zelf zijn ze die leeftijd vermoedelijk amper ontgroeid.

Wat een verziekt stukje aarde is het daar toch.

20 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
17
Meld

Geen zorgen. Door terreur zijn er niet meer in Israël omgekomen san in westerse landen. 9/11 is een beetje moeilijk in te halen. In europa staan jullie al op honderden de laatste 4 jaar. Het telt snel op met die eermoorden en losse verkrachtingen en moorden. En het word steeds erger in de westerse wereld.

21 Chaim    
10 maanden geleden door Chaim
3
Meld

@12

Als het dan toch maar "vuurpijltjes" zijn zonder enige schade of doden te veroorzaken, waarom blijft terreurgroep Hamas ze dan al vele jaren lang afschieten? Want ze weten dat er altijd een hard antwoord komt, wat ze veel schade berokkent! Als ze weten dat het afschieten van qassamraketten allemaal niets uitricht, waarom gaan ze er dan mee door? Heb je daar ook een -serieus en onderbouwd- antwoord op?!

22 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

@19
Hulpgelden waarvoor? De PA geeft jaarlijks $285 miljoen per jaar uit aan uitkeringen aan palestijnse terroristen. Hoe meer Joden ze vermoorden des te hoger de uitkering. Gelukkig gaat Israël ze binnenkort korten voor een dergelijk bedrag.

23 IJzervreter    
10 maanden geleden door IJzervreter
3
Meld

@20

Je neemt het bericht voor 'waar' aan? Heb jij meer aanwijzingen dat dit daadwerkelijk plaatsvond, zoals omschreven op dat puur anti-Israëlische blog? In het artikeltje wordt namelijk gezegd dat het de "Palestijnse" pers was die er melding van deed. Ik heb geen enkele andere bron kunnen vinden, en wat er geschreven werd is door niemand ander bevestigd. Dus wie zegt ons dat dit de waarheid is? Er komt elke dag een enorme lading propaganda en leugens over de wereld heen, ook van de arabieren...

24 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

@24

RTL en Haaretz maken er ook melding van.

25 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@25

Graag dan even de URL's daarvan, dan is te zien welke bron zij hanteerden.

26 weerman    
10 maanden geleden door weerman
3
Meld

@24 nog meer.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1686748/twee-palestijnse-tieners-gedood-bij-grens-gaza.

Ik reageer zelden zonder naar meerdere bronnen te hebben gekeken. Dat weet jij dus vind ik je reacties getuigen van een enigszins aangedaan kortetermijngeheugen.

27 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
13
Meld

@26

https://www.haaretz.com/israel-news/two-gaza-teens-killed-by-israeli-fire-after-approaching-the-border-1.5826007

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/twee-palestijnse-tieners-omgekomen-bij-grens-gazastrook

En nou voortaan zelf zoeken als je het niet vertrouwt ipv weer over propaganda van Arabieren te beginnen.

U weet dat ik niet in het ene of het andere kamp thuishoor, maar u blijft maar bezig mij als tegenstander weg te zetten terwijl de schending van mensenrechten aan beide zijden van de grens plaats vindt. Zoals ik vanmiddag ook een artikel plaatste mbt de oorlogsmisdaden en slachtoffers van de Gaza oorlog 2014. Daarin werden ook de misdaden door Palestijnen begaan benoemd. Helaas is dat onderwerp om mij onbekende redenen verwijderd, inclusief alle reacties.

28 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
14
Meld

@27

Uit je artikel: "...meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid...." Tja, wat moeten we daar nou van zeggen... question Da's geen onafhankelijke bron dus. Maar ja; de Televaag... 's Lands grootste roddelflop.

Je laatste zin is weer zo'n typerend foute opmerking. Zo ken ik je weer; jammer dat je je iedere keer weer laat verleiden tot dergelijke laster.

@28
Je eerste bron is niet te lezen zonder mijn Adblocker uit te zetten, en dat doe ik nooit.
Je tweede bron verwijst naar de eerste; kan er dus niets mee. Kortom: soms lijken het verschillende bronnen, maar halen ze allemaal hun nieuws uit één bron...

Ook hier weer zo'n typerend foute sneer. als je serieus en volwassen wilt discussiëren moet je je ook eens zo gaan gedragen. Nu kom je over als een puber, met dergelijke overbodige opmerkingen.
Terugkomen op een topic wat al verwijderd werd is zinloos. En off-topic hier.

Kortom, resumerend: de arabische beweringen dat die twee domme pubers "met een tank" zijn gedood is onzin en onbewezen. Dat ze dood zijn is duidelijk. Heel erg en onnodig, maar wie gaat er dan ook naar die grens toe. Dat getuigt niet erg van intelligentie. Israël neemt namelijk geen enkel risico'in het verleden kwamen veel terroristen ook zo die grens over, om burgers te vermoorden of te ontvoeren. Dat weet men best in de Gazastrook en dus blijft men weg bij de grens. Op twee vreemde kwasten na, die dat moesten bekopen.

29 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@29

Tegen onwil om elkaars mening serieus te nemen valt niet te onderbouwen.

Ik zie niet in wat er mis mee is om aan je eigen kant van de grens te staan overigens. En in dit geval hebben de Israeli's 2 Palestijnse teenagers vermoord en niet andersom. In een tank ben je als militair veilig dus van zelfverdediging kan in dit geval geen sprake zijn.

Met Ghostery valt alles overigens prima te lezen, maar ik heb zomaar het idee dat onderbouwing noch logica aan u zijn besteed. Ik vraag me af wat u hier zoekt behalve bevestiging van uw eigen gelijk.

Off topic:

Te uwer informatie, ik ben geen snotneus meer die u zo aanmatigend kunt bejegenen.

"Ook hier weer zo'n typerend foute sneer. als je serieus en volwassen wilt discussiëren moet je je ook eens zo gaan gedragen. Nu kom je over als een puber, met dergelijke overbodige opmerkingen."

Bedankt voor het compliment. Dat ik dit op mijn leeftijd nog mee mag maken question

30 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
14
Meld

Tekst artikel Haaretz mbt de dood van 2 Palestijnse jongeren bij de grens tussen Israël en Gaza.

An Israeli tank maneuvers along the border fence with the southern Gaza Strip near Kibbutz Nirim,
Israel February 17, 2018.\ AMIR COHEN/ REUTERS
Two Gaza Teens Killed by Israeli Fire After Approaching the Border, Palestinian Ministry Says
The bodies of the two were found in the morning in southern Gaza ■ Two others were wounded and taken to the hospital earlier from the same area

Jack Khoury
18.02.2018 | 09:09
Two Palestinians were killed and two others were wounded Saturday night by Israeli shells when they approached the Gaza border, the Palestinian Health Ministry said.

The two wounded Palestinians were evacuated to hospital overnight and only this morning two bodies were found in the area, east of Rafah, the ministry added.

The bodies were identified as Salem Mohammed Sabah and Abdullah Ayman Sheikha, both 17, from Rafah.

31 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
15
Meld

@29

Quote
Kortom, resumerend: de arabische beweringen dat die twee domme pubers "met een tank" zijn gedood is onzin en onbewezen.
Unquote

Mag ik een bron voor de bewering dat er géén sprake was van een tank?

32 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
14
Meld

@32

Nee, dat mag je niet, want dan ben je de bewijslast aan het omdraaien. En zo werkt het niet, want "wie beweert, die bewijst". Dus de luitjes die beweren dat die twee kerels 'door een tank' onder vuur zijn genomen, behoren dat te bewijzen. NIET ik.

33 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

@33

In de Engelstalige berichtgeving wordt gesproken over "shells". Nu heb ik geen militaire ervaring, maar voor zover ik heb kunnen nagaan zijn dat mortiergranaten die afgeschoten worden.

Die tank wil ik dan nog wel betwijfelen, maar dan nog was er sprake van zwaardere munitie die niet werd afgevuurd met een pistool en/of geweer, laat staan uit de losse pols werd geworpen.

Kortom een overkill aan geweld tegenover teenagers die op dat moment aan hun eigen kant van de grenshekken stonden, en dan ook nog eens tientallen meters van de afscheiding vandaan.

Ik blijf erbij dat het ook wel een onsje minder mag, en voel mij daarin gesteund door berichten van IDF-veteranen verenigd in Breaking the Silence.

34 ~ Echelon II ~    
10 maanden geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@2 )34 "(...) en voel mij daarin gesteund door berichten van IDF-veteranen verenigd in Breaking the Silence."

Terwijl je het Israëlische volk daarin verder negeert lol.

35 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@35 Oh lol is dus voor @34
Scusa.

36 Yisrael    
10 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Annabel Nanninga (FvD): ‘Plaats asielzo...
Bij het huisvesten van asielzoekers in Amster...

24 uur geleden door Inter

Baudet tijdens Klimaatdebat: geen 1.000 milja...
Het Kabinet Rutte is van plan 1.000 miljard u...

1 dag geleden door PabloEscobar

Warm huis wordt luxe
De energienota dreigt volgend jaar een groot...

1 dag geleden door chouffleur

Merkel: Het VN-migratiepact IS juridisch bind...
Maandenlang hebben voorstanders van het VN-mi...

22 uur geleden door Febee

Trump krijgt gelijk over China van Democraat...
Schumer heeft precies dezelfde zorgen over Ch...

1 dag geleden door Vageali6888


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Mien.klimop.3.0
'Verenigde Staten bereidt uitlevering Gülen ...
Zijn er bewijzen dan? Gaat meneertje trump nu...

minder dan een minuut geleden door Mien.klimop.3.0

Brolin
Nou mensen. Ze gaan ze bijna halen!...
@24Dat is nu juist het punt, ze zijn (nog...

1 minuut geleden door Brolin

in holland
Wij zijn geen racisten. Maar het volk is boos...
@14https://i.ibb.co/Z1Ngszf/nrc.jpg...

1 minuut geleden door in holland

Scrow
Annabel Nanninga (FvD): ‘Plaats asielzoeker...
@775 Eerste keer dat ik zeg dat ik er zo mee ...

2 minuten geleden door Scrow

chouffleur
Klimaatbeleid is klassenstrijd...
Wat je ook kunt doen – boek tijdens het s...

2 minuten geleden door chouffleur

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig