achtergrond

Geenstijl

Racistische tips in Buitenhof: 'Niet met zwarte mannen in een lift stappen = gezond verstand'

Kijk, wij vinden ook dat het op de NPO meestal drie keer de Volkskrant is, maar om van Buitenhof maar meteen twee keer Volk en Vaderland te maken gaat ons een tikkie ver.

Zo zat gisteren mevrouw Withuis bij meneer Witteman [checken of die mensen echt zo heten, red.] aan tafel om aan de hand van een anekdote over haar vader even een doe-het-zelf-lesje voor de multiculturele samenleving te geven (HELE INTERVIEW). "Hij is in de Bijlmer overvallen door twee zwarte mannen, die hem hadden gevolgd en met hem meegingen de lift, zijn flat in. En in plaats van dat hij toen alarm heeft geslagen, is hij met die twee in de lift gestapt en toen hebben ze een mes over hem heen gehaald. (...) Ik denk dat mijn vader niet heeft willen denken 'deze mannen kan ik niet vertrouwen', terwijl je dat met je gezonde verstand natuurlijk wel had moeten denken." Pardon excuseert u ons even wat zegt ze nu? Niet met zwarte mannen in een lift stappen is dus gezond verstand? Wij zijn even met BNNVARA aan het bellen want dit soort stigmatiserende borreltafelpraat kan mevrouw Withuis beter voor haar volgende diner met Thierry Baudet bewaren. En dan net doen alsof iedereen weet wie Anton de Kom is, terwijl op Facebook De Correspondent gestaan hep dat niemand in Nederland ooit van Anton de Kom heeft gehoord omdat alle geschiedenislessen vol zitten met slavernijverheerlijkende witte superioriteit. Stop dit racisme mensen. Is daar eigenlijk een meldpunt voor?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Er staat weer eens iets racistisch in Trouw

Moeten we nou wachten tot blanke mensen een minderheid in eigen land zijn voordat we dit soort citaten racisme kunnen noemen?

@Van Rossem | 10-09-23 | 13:10 | 542 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.