Amerikaanse topfunctionarissen adviseren Europese collega's niet te veel aandacht te besteden aan Trumps uitlatingen. "Let niet op de man achter het gordijn".
Volledig scherm
Amerikaanse topfunctionarissen adviseren Europese collega's niet te veel aandacht te besteden aan Trumps uitlatingen. "Let niet op de man achter het gordijn". © AFP

"Negeer de tweets van Trump": toplui Amerikaanse veiligheidsdiensten adviseren Europese beleidsmakers

Wat president Donald Trump ook mag stellen in zijn tweets: de VS blijven hun Europese bondgenoten toegewijd, zijn boos op het Kremlin wegens de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen en plannen géén aanval op Noord-Korea om het nucleair programma van dat land een halt toe te roepen. Dat stelden Amerikaanse wetgevers, zowel Democraten als Republikeinen, en toplui van de Amerikaanse veiligheidsdiensten tegenover Europese buitenlandministers tijdens de Veiligheidsconferentie in München. "Let niet op de man achter het gordijn en negeer zijn tweets", zo klonk het.

21 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Negeer onze president": wàt een blamage voor Trump!
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Helemaal mee eens, Clement, de grote verrassing moet nog komen. Ik - en met mij iedereen die niet alleen Trump-propaganda maar ook al de rest leest - houd mijn hart nu al vast.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Sinds wanneer zijn de veiligheidsdiensten democratisch verkozen? Tot nu toe heeft Trump al meer gerealiseerd dan Obama op 8 jaar tijd! Als regeringsleider zou ik zeker en vast rekening houden met Trump. Hij zou ons - en de rest van de wereld - nog eens aardig kunnen verrassen!
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Moet leuk zijn voor iemand die zichzelf ziet als "A stabile genius" en "The best president ever" dat je eigen veiligheidsdiensten je openlijk afvallen en letterlijk bestempelen als quantité négligable. Sad, very sad
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Trump is momenteel herleid tot een "vadsige koning" en een beperkt aantal machtige Republikeinen besturen als moderne "hofmeiers" het land. Af en toe mag hij opdraven om nog wat documenten te tekenen en voor de rest een beetje in den hof gaan spelen, lees : naar Mar a Lago gaan golfen.