Links: James en Kimberly Snead. Rechts: Nicolas Cruz.
Volledig scherm
Links: James en Kimberly Snead. Rechts: Nicolas Cruz. © AP

"Dat monster leefde onder ons dak, maar we hadden het niet door"

Schietpartij FloridaOnvolwassen, nukkig en depressief: zo wordt Nicolas Cruz omschreven door het koppel dat zich over hem ontfermde na de dood van zijn adoptiemoeder. Maar dat hij zomaar zijn vroegere school in Florida binnenstormde en een bloedbad zou aanrichten ? Dat scenario hadden ze in de verste verte niet zien aankomen. "Dat monster leefde onder ons dak, maar we hebben het nooit geweten. Die kant zagen we niet van hem", klinkt het in een interview met de 'South Florida Sun Sentinel'.

39 reacties

  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    In de V.S. zijn ze nu al zo gewend aan vuurwapens dat ze het normaal vinden dat een 19 jarige die naar het volwassenen onderwijs moet gaan omdat hij zelfs een microgolf niet kan bedienen komt inwonen met een zak vol wapens, de mentaliteitsverandering moet hier al beginnen, 21 jaar vooraleer je alcohol mag drinken maar op 18 kan je een halfautomatisch geweer kopen, zien die zelf de absurditeit hier niet van in?
  • C D

    6 jaar geleden
    Het kan nooit de schuld zijn van andere. Er zijn zoveel mensen met gelijkaardige jeugden, of trauma's die ze opgedaan hebben als kind - ja, dat is erg. Maar nee, dat is totaal geen excuus om anderen pijn te doen. Wat Cruz deed is enkel zijn schuld en dat altijd zo blijven. Trouwens, al die kansen die hij kreeg van goede mensen? Hij kon in zoveel richtingen zijn leven lijden, maar het allemaal verpesten voor zichzelf en andere gezinnen klonk beter voor hem.
  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Alé Dan heeft wel gelijk dat je aan een indringer niet kunt vragen om efkes te wachten want ge moet uwe opgeborgen revolver uit de kas halen. Maar iemand die anderen wil vermoorden zal een ander offencief nemen als ie geen geweer heeft. Zo zijn er die hun eigen bommen maken bijvoorbeeld.
  • Steven Van Avermaet

    6 jaar geleden
    Mijn allereerste reactie ooit: ik begrijp de beweegredenen om zo een daad te stellen. Ik begrijp de afkeer tegen zulke daden. Misschien had ik zin 1 en 2 moeten verwisselen. Ik begrijp dat iedereen een mening heeft over alles. Ik begrijp?? Maar ik begrijp niet dat je als maatschappij toelaat dat je het recht op leven ondergeschikt stelt azn het recht op wapenbezit.
  • Paul Jansen

    6 jaar geleden
    Lieve mensen maar heel simpel en goedgelovig... ik moet er niet aan denken dat er een jongen in ons huis komt wonen met een collectie wapens waar je U tegen zegt. En ze gingen met hem naar de psychiater op de koop toe. Ze zouden toch wel eens eerst beter kunnen nadenken, wapens zijn geen speelgoed noch voor jongeren noch voor volwassenen.