AFP
Volledig scherm
© AFP

"5.800 dollar. Is een slachtoffer je zo weinig waard, Trump?" Emma overleefde schietpartij in Florida, nu rekent ze in vlijmscherpe speech af met wapenlobby

Schietpartij FloridaNa het bloedbad op een school in Parkland (Florida) gaan in de Verenigde Staten steeds meer stemmen op om het wapengebruik aan banden te leggen. De heftigste reactie kwam van Emma Gonzalez, een studente die de schietpartij van Nikolas Cruz van dichtbij meemaakte. In een vlijmscherpe speech rekende ze gisteren af met de huidige politieke klasse en de wapenlobby. Het meisje wordt nu alom geprezen omdat ze haar krachtige boodschap zo passioneel onder woorden wist te brengen. De leerlingen die de tragedie overleefden, hebben intussen opgeroepen om volgende maand in Washington en elders in de Verenigde Staten te gaan betogen voor een strengere wapencontrole. "We gaan als studenten samen marcheren om voor ons leven te smeken", aldus Cameron Kasky (17).

72 reacties

  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Obama wilde een strengere wapenwet, maar werd gedwarsboomd door een vijandig Republikeins congres.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Als regeringen enkel werken voor zichzelf,ze worden geleid door smeergeld en machtswellust en hebben elke voeling met de mensen verloren door hun hebzucht naar meer,meer,meer,ikke,ikke,ikke.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Ze mag blij zijn dat ze iets kreeg. In België krijgt ge enkel een mars tegen zinloos geweld, gedichten, krijttekeningen, brandende kaarsjes. En een week later heb je veel kans dat je zelf schuld hebt aan het geweld.
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    George Rodain Er werden meer wapens verkocht onder Obama omdat hij de wapenwet strenger wou maken en de schietgrage Amerikanen kregen schrik dat ze hun geliefde wapens niet meer konden kopen. Hierop hebben ze veel gekocht. Onder Trump hebben ze geen schrik van nieuwe wapenwetten dus koopt er ook niemand wapens. Je moet het hele verhaal kennen als je hierover begint.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Raoul, Trump zijn campagne was grotendeels betaald door de wapenlobby. Wie zijn brood