door in holland in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 1
  • 896x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als een kind niet makkelijk leert uit boeken, maar wel graag met zijn handen werkt, zou het eigenlijk naar de oude ambachtsschool moeten gaan, met een leerwezensysteem zodat het kind gelijk al 1 dag ergens met zijn handen kan werken en de rest op school.

2
1 gaulette

Het moet nog hoger en beter.
Mensen maken zichzelf en hun kinderen helemaal gek.
https://image.ibb.co/kWQRT7/vmbo_advies.jpg

HBO Rotterdam heeft 12 etages.
Noem dat maar geen hoog onderwijs question

1
2 in holland

Sommige ouders zien hun kind alleen maar als statussymbool

1
3 Remkraan

Elk jaar het zelfde. Leerkrachten, van groep 8, die school adviezen geven, zien er vreselijk tegen op. Ouders eisen zo ongeveer, dat hun kind minimaal HAVO advies moet hebben.Er zijn kinderen, de grootste groep, die dat echt niet aan kunnen. Volgende maand is het weer zo ver, bij ons op school krijgen ouders twee gesprekken, voor het advies.

0
4 francaise

eerst een kind vanaf baby op laten voeden door de opvang.
want alleen in het weekend hebben vader en moeder tijd.
mocht het kind niet goed kunnen leren dan ligt dat natuurlijk aan de juf of meester.

0
5 ongelovenloos

Nou... mijn zoon kreeg vroeger HAVO advies... Heeft 3 maanden geduurd. Er zaten zoveel hiaten in zijn lagereschoolstof..echt niet te filmen... Via een vriendin die les gaf in groep 8 op een andere school, een jaar terug naar de basisschool... Daarna Mavo voor kinderen met leerproblemen.. duurde 6 jaar.. Daarna wilde hij naar de MTS.. met na het basisjaar de IT in.. Ook een ramp.. Hij smeet zijn tas in de hoek met de boodschap wat kan mij dat schelen waar de waterleiding in een badkamer loopt... ! Tja .. dat jaar moest ie wel door.. Ook niet gedaan.. Heb m toen naar Het Stin in Groningen gestuurd.. puur en alleen IT.. Waar anderen 2 jaar over deden , hij een jaar en eindelijk was ie waar ie moest wezen ! nu 22 jaar verder een zeer geslaagde IT-er met een topbaan.. Een gelukkig mens, vader van een zoon.. Hij heeft het gered... met vallen en opstaan!

0
6 Sempre

@4
Bussemaker moest en zou het omdraaien. Vroeger eerst de Cito toets en daarna het advies, en nu is het andersom en wordt de docent geïntimideerd.
Terwijl het voor de docent toch heel wat prettiger was, dat hij met dat Cito resultaat kon schermen.
En met het achteruitschuiven van die Cito toets is Girlsday ook nog om zeep geholpen en schiet zijn doel voorbij. Was het de bedoeling dan jonge meisjes met techniek in aanraking kwamen, wordt Girlsday nu alleen nog maar bezocht die meiden die al een keus hebben gemaakt, en dat was dan geen techniek.
https://tinyurl.com/ycyo6s35

0
7 in holland

Eens met Gaulette @1

Als algemeen vormend onderwijs dat toegang geeft tot vervolgopledingen is HAVO uitermate geschikt, maar als men liever "doende" bezig is, of dat nu als timmerman, zorgverlener of kapster is, dan wordt men in de verzamelbak VMBO gestort; weliswaar met diverse niveaux en richtingen, maar toch.

De eerste twee jaar zijn grotendeels gelijk, (zelfde lespakket) en houden op die manier geen enkele rekening met het individu.

Voor velen zou de splitsing algemeen vormend, technisch dan wel verzorgend een hele opluchting betekenen en motiverend werken om "lekker" naar school te gaan.

0
8 Mappie

De vriend van mijn kleindochter... 20 nu.. een jaar in het leger geweest... Dat werd m niet...Nu gaat ie een dag theorie volgen en verder wil hij met zijn handen aan het werk ! Prima! Het zal een hele goed timmerman worden... Een vakman.. die straks misschien zijn eigen bedrijf kan gaan starten...! wat het allerbelangerijkste is.. is dat je gelukkig bent... en niet een richting opgeduwd wordt die je niet wilt.. Je moet als jong mens je hart volgen.. Soms zal het afzien zijn... maar als je niet gelukkig bent zal dat altijd in de weg blijven staan. Niets mis met goede vaklui.. Daar is sowieso al een behoorlijk gebrek aan momenteel!

0
9 Sempre

Sommige goedbedoelende ouders weten dan ook nog het kind te melden 'dat ze evengoed van ze houden' bij een VMBO-advies. Au. Het gros van de kinderen ontwikkelen zich niet zoals de typisch theoretisch begaafde nerd zich ontwikkeld. Die nerd is blijkbaar waar alle ouders naar streven; de kinderen worden langs die maatlat gelegd. Maar op school leren is ook een kwestie van een beetje kunnen stilzitten, een beetje aandachtsboog, een beetje interesse, een zekere leergierigheid, motivatie, ambitie, en zeker op de leeftijd van 12, 13 jaar, lichamelijke ontwikkeling - bij echte nerds laat tot heel laat. De meeste kinderen 'kunnen goed meekomen', vallen niet echt op.

Als je een kind dat niet al te snel auditief of visueel leerstof oppikt hebt, met andere problemen kampt of 'niet echt opvalt' doe je er goed aan je kind een richting aan te bieden waar het eventueel in kan uitblinken. Het theoretisch vermogen is nog niet op volle kracht want de hersenen zijn nog niet voldoende ontwikkeld. Wat niet is kan dus nog komen. Het is niet raadzaam het advies van de leerkracht in de wind te slaan. Aan de praktijk leren is zo gek nog niet. Kinderen kunnen er hun creativiteit in kwijt. Het zou alleen veel meer gewaardeerd moeten worden.

1
10 Ness

Zelf kom ik uit een gezin met veel universiteit..Vader ingenieur . een broer die prof was... 3 gebroken huwelijken.. en neerzag op mij... Ik ben vroeger de verpleging ingegaan.. Ze zeggen wel eens hoe groter de geest, hoe groter het beest... ik heb het meegemaakt.. Heb vroeger vaak bij school gestaan om mijn kinderen op te halen en mij verbaasd over de bla bla- verhalen die ik daar hoorde...De tennisclubs, de bridgeclubs etc... Nou, ik heb er niets mee ...En ben trots op de vriend van mijn kleindochter die gaat kiezen voor een beroep waar hij zich in zal gaan vinden !

0
11 Sempre

Het zegt iets over die ouders dat ze "zich schamen" voor hun kinderen.
Je zal maar zulke ouders hebben. Blij, dat ik niet zulke ouders heb gehad en die mij later, op weg geholpen hebben, mijn eigen keuzes te bepalen.

0
12 Strongoli

Ik heb een broer en zus die het HBO hebben afgerond , ik het MBO niveau 2 en ben terecht gekomen bij een sociale werkvoorziening , een soort van schaamte ontvangt me , maar goed ik begin het ondertussen te accepteren.

1
13 MarcusCole

@12 Klopt helemaal! Ik heb me nooit geschaamd voor mijn zoon en zijn strubbelingen in zijn pubertijd met onderwijs... Hij zegt nog vaak: Mam.. ik ben zoo blij dat je dit zo opgelost hebt! Voor hem extra moeilijk omdat hij eigenlijk zonder vader opgegroeid is... Was 3 toen mijn ex een vriendin aanschafte....Mijn taak zit er op nu! wat opvoeden betreft.. Maar we hebben een hele fijne band met elkaar... en heb lieve kleinkinderen die ik ook elke dag zie ... wonen samen in een dorp.. Maar goed... niet meer echt OT LOL Fijne dag iedereen nog !

0
14 Sempre

@13 Nou en.... als je maar gelukkig bent .. al die papiertjes zeggen mij niets hoor!.. Ieder mens heeft zijn kwaliteiten .. Als je die kunt delen op welk vlak dan ook, dan komt het goed.... !

0
15 Sempre

@1 Daarom is het juist erg jammer dat er geen ambachtscholen meer zijn.

0
16 arcenist
17 Sempre

11InHolland. Ja, bij ons gaat groep 8 elk jaar naar de techniek dagen, in Eindhoven. Nog steeds kiezen weinig meiden voor techniek.

0
18 francaise

@5
O ja ! Dat geouweh**r zit er natuurlijk in de toekomst ook nog achterweg te komen. Dat belooft nog wat. :-/

0
19 Tante Annie

Er bestaan veel hoogopgeleiden die een beetje buiten de realiteit staan.
Kijk maar naar ons kabinet.
Het is dus niet zo dat lageropgeleiden niet intelligent kunnen zijn.

1
20 van Keulen

14 Sempre. Eens, geluk gaat boven het diploma. Kinderen die op hun tenen moeten lopen zijn over het algemeen niet erg gelukkig. We hebben de hard werkende timmerman, metselaar enz. heel hard nodig.

0
21 francaise

Ouders die in hun kinderen een oplossing voor hun kortepenissyndroom of kakmadamcomplex zien hadden nooit aan kinderen moeten beginnen.

0
22 Scholar002

@22
Ouders op het schoolplein:
Wat gaat jouw Jantje doen?
Hij gaat naar VMBO-b want hij wil timmerman worden.
Goh, dat valt me nog mee.
Ik had hem niet hoger ingeschat dan praktijkschool.
Maar mijn Sterre gaat naar het VWO.
Ik zie je nog wel.
Doei.

En zo begint Jantje aan zijn ontwikkeling tot goed betaalde timmerman.
En mag Sterre op haar tenen lopen voor een baan die straks weg geautomatiseerd wordt.
Heb je het dan gewonnen?

0
23 in holland

* Verwijderd door de redactie *

24 Pxf7+

@20
Het is juist die overheid, de Hoogopgeleiden dus, die van mening waren, dat je alleen maar wat kan betekenen in deze maatschappij, met een bepaalde diploma's op zk.
"Investeren in je toekomst" was de slogan toen.
Daarom was men van mening, dat laaggeschoolde opleidingen wél konden verdwijnen. Met als ge gaat, dat bedrijven nu in nood zitten voor het vinden van arbeidskrachten, die nog met hun handen willen werken. De "Hoogopgeleiden" in Den Haag hebben nu bedacht, dat laaggeschoolde opleidingen nu wel weer ingevoerd kunnen worden.
Wat "hoogopgeleid" niet allemaal teweeg kan brengen.

0
25 Strongoli

De kennis maatschappij alles onder telt niet mee.
Het heeft nog geen enkele goed gebracht.
enkel verliezers en afvallers.

0
26 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

27 Pxf7+

Het artikel staat achter een betaalmuur ... hebben jullie hierboven het wel gelezen??
Willen jullie het wel lezen eigenlijk??
Dat kan hier:
https://t.co/BowpOmxREv

TS: zoek de volgende keer zelf ff een werkend linkje op twitter, zo moeilijk is dat niet ...

1
28 Schildpad

Het VMBO wordt inderdaad gezien als het afvoerputje van de scholengemeenschap. Laagopgeleid, handenarbeid, moeilijke leerlingen, laag salaris van MBO beroepen. Maar ik heb op het VMBO gezeten en ik heb me er nooit voor geschaamd. Ik doe nu weliswaar een Master en mijn ouders zijn allebei hoogopgeleid, maar zij hebben me altijd gesteund, ook toen ik op het VMBO zat. Sowieso ken ik persoonlijk niemand die zich er voor schaamt dat hij / zij of zijn / haar kind op het VMBO zit. Ik ben nu 22, dus is dit iets van de laatste paar jaar?

1
29 Kimberly1995

Een hoge opleiding gehad hebben zegt niets over de intelligentie van de ouders!

Een jaar of 10-20 geleden was het niet zo bijzonder als er 8 jaar over een opleiding gedaan werd!

0
30 Zie Hier

@6
Als de wil er is,komen ze er toch wel. Dan maar iets langer onderweg,tot het einddoel is bereikt.

0
31 kelly11

@13 "een soort van schaamte ontvangt me , maar goed ik begin het ondertussen te accepteren."

Nergens voor nodig.

Wees bewust van je eigenwaarde.
Die is niet afhankelijk van opleiding en/of beroep.

0
32 Mappie

@15 @24 @32

Die schaamte is er altijd al geweest , ik deugde niet voor praktijk onderwijs heb dat geprobeerd , wou niet lukken , toen deugde ik niet voor regulair werk , wou ook niet lukken , doch ik zo'n beetje alles heb geprobeerd wat los en vast ziet , aangezien ik van huis heb meegekregen dat je moet werken om je kost te verdienen , sterker nog eens kwam ik thuis , ziek van de zenuwen en mijn moeder was zo ijzig boos dat ik eigenlijk sindsdien nooit meer een dag ziek heb genomen , alleen als het echt niet kan (en toen was ik veertien) , en toen kwam ik met moeite en een labeltje terecht bij de lokale 'SW' , meer kan ik er ook niet van maken , wat ik gehad heb aan het onderwijs systeem in de jaren '80 en '90 is eigenlijk helemaal niks , als ik terug kijk had ik beter na de basisschool , van school af moeten gaan , maar ja ik weigerde een vroegtijdig schoolverlater te worden , dat kwam niet voor in mijn woordenboek , en ik heb ook het idee , dat mijn helaas te vroeg overleden vader , daar niet mee eens was ...

0
33 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

Stel dat er een pil bestaat waardoor pestkoppen niet meer pesten. Wat dan? Mag je iemand een pil door de strot duwen om anderen te beschermen? ...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Muziekdraadje

@2912Sterkte Nighthawk... Astrud Gilberto - Misty Roses ( 1967 )https://www.youtube.com/watch?v=xtzmox-D4Hs...

10 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Inderdaad Sywert is zo glad als een aal!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond vers...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

Sorry maar ik moet er niet aandenken om zo n chemische worst naar binnen te werken hetzelfde geld voor die niet te pruimen vegan rotzooi!...

22 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

De grootste pestkoppen zijn meestal directeuren van de bedrijven zelf. En volgens mij maakt het ze niet uit hoeveel geld het het bedrijf en de m...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Ladki Ki Chut Ki PhotoBruno Dickemz OnlyfansZuribellarose NudeMalayalam Sex VidiosLesbian Tutor PornDirty Lenaسكس يورنRubmaps RedditChloe ScottPorn IndonesianChinese Sex ComTifa HentaiSexjapaneesMomxxx MatureGirls Try PornSoft Porm MoviesPorn Stars WomenNaked The BeachLaurenthegaqueenXxx Video Hot DesiTrans Porn Game6 Annonce.comVoyeur VillaManon AzemHarru Potter PornXxx Bra VideoPani XxxGand XDesi BoldElly Clutch Full VideosSexy Couple PornFamily In PornPorn PetietPorn Star August AmesPornorouletteAnime With SexLaura Ramsey NudeKirby Rule 34Sara Jay Hd VideosKali ChutIndia NsexChudachudi Chudachudi ChudachudiPatna Porn VideoLyla StormXxxsexvideo ComXxxx Sex IndiaDesi StripingCartoon Characters SexSexy Video Boobs PressBoor ChodnaBhabhi Sex Xxx Hd18 Sex PronGalaxypornMiss Raquel OnlyfansMom Giving Son Hand JobVideos Caseros PornNsfwsubredditEntre CoquinsSexo Caseiros AmadoresXnx.comXbideisAngela White XxxSex Tamil VillageSexxx VideBabysitrer PornThe Thot SpotFree Web Cam PornSvscomiscAnal OrgasmedElastigitl PornSkip The Games BinghamtonRacquel DarienRate Ny TitsTamashii: InsertRabbyjayCarter Cruise LesbianThotayana PornMelody Parker OnlyfansWltn9818Porn Tv ShowFamilytheraphy PornGibi EroticoNxxx MovieViolet Summer NudeAsian Nude HotItslifeofannie NudesXxnxocmOdia Sex Kahani ComSexy Naked GuysBrenna SpsrksGay Black MyvidsterFc2 Ppv 3583850Desi GandIndian GirlsexDesi Bengali Boudi BfGroped Train PornGigolo PornCourier Boy Sex VideosOnly Fans Leaked Nudes6annoncedTelugu Heroine SexErotic Porn MassagesGood As PornJennifer O'neill NudeX Video HotelMandy Rose XxxMiaa 395Sean Cody StuXx Video RussianBoobs Hd VideoIndian Gf Videos ComFoot Fetish VideosManhwas.neyBlack Blowjob'sTamil Video Sex FilmHot Full Hd PornCasero PornSharon Piel MorenaMia Khalifa SexvideosXxx Sunny LeJaqui MichelleShraddha Kapoor NudeBangla Sex DanceBeach TittsRetardedpornFamily Guy HeantiMia Li CreampieEccie NetDeepfake Porn SiteFabswingeesHentai Game AndroidPorno PagoPeds SocksMature Aunty NudeAishwarya Rai Ki Nangi VideoRecords Of Ragnarok PornSirii DahlGiantess BlowjobJapanese Student PornBlowjowLiteroicaDasi XxxxSexy Nude BlondsMost Romantic PornTamil Super SexJani SinsMoney Talk PlayboyHanime.ttvBangbros.coomPorno Dorcel