Trump-aanhangers lachen Lindsey Vonn uit na haar nederlaag
i

EPA

Trump-aanhangers lachen Lindsey Vonn uit na haar nederlaag

admin • 01:02, 18-02-2018 / Laatste Update: 01:07, 06-01-2024

De Amerikaanse skilegende Lindsey Vonn greep op de Super G tegen de verwachtingen in naast een medaille. Dat niet iedereen in de Verenigde Staten dat jammer vindt, bleek uit de vele haattweets waarmee ze na afloop werd bestookt.

Vonn, die na een verre van vlekkeloze run als 6e eindigde, haalde zich eerder de woede van aanhangers van president Donald Trump op de hals door te melden dat ze haar land goed wil vertegenwoordigen op de Spelen omdat 'onze leiders het niet doen'. Ook gaf ze aan bij het halen van een medaille in Pyeongchang niet naar de huldiging in het Witte Huis te gaan.

Twitter gaat los op Vonn

Dat die uitspraken nogal wat weerstand oproepen, werd direct na de Super G nog maar eens duidelijk. ,,Misschien had je je op je sport moeten focussen, in plaats van onze president te beledigen" en ,,Je krijgt precies wat je verdient", waren enkele (nog vrij milde) reacties die ze in haar Twitter-timeline zag verschijnen.

Zelf trekt de 33-jarige skiester zich niet veel aan van de kritiek. ,,Niet iedereen hoeft me aardig te vinden. Mijn familie houdt van me, dus ik lig er niet wakker van. Ik werk hard en probeer een goed persoon te zijn. Als mensen me niet aardig vinden, is dat hun probleem", zo luidde haar statement op Twitter.

De kansen voor Vonn op een olympische medaille in Zuid-Korea zijn trouwens nog lang niet verkeken. Ze komt volgende week nog in actie op de afdaling en op de combinatie.

Bella Donna on Twitter

Guess "Lindsey Vonn" won't have worry about declining that Trump invitation to the WH after all! https://t.co/X3TmqZEbCF

Jp on Twitter

@lindseyvonn We have a loss. Only two losses to go!!!!.

Me-Money on Twitter

@lindseyvonn https://t.co/5e3r74m7Y0

lindsey vonn on Twitter

It's ok Julie. Not everyone has to like me but my family loves me and I sleep well at night. I work hard and try to be the best person I can be. If they don't like me ‍♀️ their loss I guess... Thank you for the support ❤️ https://t.co/EaySJE7QAe