door Schildpad in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 0
  • 543x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het hele verhaal:
https://t.co/19FbOdiqIp

0
1 Schildpad

"Gender is een sociale constructie"
Uhmmm .... laat ook maar trouwens ...

2
2 Schildpad

@2 Dieren doen ook aan die sociale constructie. question

2
3 Bluth

@3
Idd.

Sorry, maar ik kan zo'n artikel niet uitlezen. Ik vind het allemaal maar heeeel raar.

1
4 Schildpad

@4 Mij lukt het ook niet. Toen ik dat zinnetje las moest ik alweer lachen. Dat komt van mensen die denken dat er echt geen enkel verschil is tussen een man en een vrouw.

Is leuk om dat soort mensen de volgende vraag voor te leggen. Een nu mevrouw heeft 10 jaar geleden een vrouw bezwangerd. Heeft zij dit gedaan als man, of vrouw?

Antwoord man; dan erkennen ze dat er verschillen zijn
Antwoord vrouw; dan zeggen ze dat een vrouw een vrouw kan bezwangeren, en weet je genoeg. question

2
5 Bluth

Wat een zeurverhaal. En zo lang ook. Het gaat maar door. Over niks.

1
6 thestranger

@6
Noem het maar niets!
Ik vind het een verontrustende ontwikkeling dat er mensen zijn die op een dergelijke bekrompen manier hun kinderen genderneutraal opvoeden.

1
7 Schildpad

Gender is aangeboren.
"...... wetenschappelijke bevindingen (bijvoorbeeld structurele en functionele verschillen tussen de hersenen van vrouwen en mannen, of verschillen in de hersenen van homoseksuele mensen vergeleken met de hersenen van niet-homoseksuele seksegenoten)," *

Ooit een documentaire, dacht BBC Horizon, gezien waarbij ze 'jongetje' welke zijn penis, bij een paar maanden, verloor door een medische misser. Maar gingen opvoeden als meisje omdat al z'n mannelijke kenmerken waren weggehaald, tijdens de pubertijd zouden ze dan hormonen geven.
Kind zou er niets van merken, 'opvoeding bepaald het geslacht', volgens behandelend arts verliep het succesvol en publiceerde wereldwijd.
In werkelijkheid bleek het helemaal geen succes, "ze" wilde helemaal niet met poppen spelen en ondanks aandringen van de ouders bleef "ze" een voorkeur hebben voor 'jongens'speelgoed.
Hij heeft er erg onder geleden en is later terug geopereerd naar man, maar heeft helaas een aantal jaren later alsnog zelfmoord gepleegd.

Gender neutraal opvoeden is dus onzin, een aangeboren gender is niet te veranderen.




* https://nl.wikipedia.org/wiki/Dick_Swaab

1
8 kenny013

@8
Goed voorbeeld van gender maakbaarheids denken.

0
9 Schildpad

.
Ik wil dit hele setje over 20 jaar weer zien in een interview.

Verschrikkelijk question

0
10 Ook maar gewoon een duts

Er zijn niet meer dan 2 smaken
sommige voelen ze niet echt bij van de 2 horen dat is heel wat anders

1
11 Ikke44

@2

Roze en poppen voor meisjes en blauw en stoer voor jongens is ter dege wel iets dat voor een groot deel cultuur gebonden is. Deze zaken zijn door het verleden heen ook veel veranderd. Dit is bijvoorbeeld een kinderfoto van president Roosevelt:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/Franklin-Roosevelt-1884.jpg

7
12 Pegasus

Pfff..., waar men zich al niet druk over maakt. Maar ja, antropologen, dat zegt genoeg.

0
13 1050 hPa

@12 Maar dat heeft niets met "gender is een sociale constructie" te maken.

1
14 Bluth

Of hoe een kind psychisch te ruïneren met linkse verdwazing.

3
15 purelogica

Er zijn maar 2 smaken:
1. Je bent man, dat voelt goed en je blijft het
2. Je bent vrouw, dat voelt goed en je blijft het

Er zijn 2 tussenfasen die eindigen in 1 van de 2 smaken
A. Je bent vrouw maar dat voelt niet prettig, je laat je ombouwen en dan wordt je man. Zie bij 1
B. Je bent man maar dat voelt niet prettig, je laat je ombouwen en dan wordt je vrouw. Zie bij 2

0
16 NouMoeZeg

@14

Nee, ik denk ok dat die moeder het over geslachtsrollen heeft, aangaande haar vraag waarom een meisje niet op een blauwe fiets zou kunnen rijden.

3
17 Pegasus

Of je bent Man, Of je bent vrouw, Of je bent allebei (hermafrodiet). Meer smaken hebben we niet

1
18 Jan met de korte achternaam

* Verwijderd door de redactie *

19 Robin

@19

- "menselijke robotten volledig voorgeprogrammeerd" -

Is het niet juist voorprogrammering wanneer je jongens en meisjes in een strak keurslijf laat opgroeien en niet de vrijheid geeft? Food for thought.

3
20 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

21 Robin

Mensen die maar twee smaken natuurlijk vinden worden nu weggezet als vreselijk, kortzichtig, achtergesteld of rascist. Boeien. Ze kunnne me wat. De natuur maakte man en vrouw genetisch bepaald dus dat is het.

2
22 Chaim

@17 Je reageert op een reactie welke het heeft over de opmerking "gender is een sociale constructie", daarop kom jij aanzetten met roze en blauw, waarop ik aangeef dat dat niets met die opmerking te maken heeft.

"Gender is een sociale constructie" is hetzelfde als zeggen dat er geen verschillen zijn tussen man en vrouw, dat deze verschillen sociale constructies zijn.

1
23 Bluth

@23

Wat ik zeg is dat ik denk dat die moeder geslachtsrollen bedoelt wanneer ze over 'gender' spreekt. Anders had ze wel gewoon geslacht gebruikt.

4
24 Pegasus

Dit soort verbouwing van onze vaste narratief door de gender in twijfel te trekken heeft als doel ALLES chaotisch te maken en voor een paar elites te heersen. Breng chaos en heers. Als ik nu aardappel een fruit mag vinden en drop als vlees mag bestellen raak ik kernwaarden. Als je kernwaarden aanvalt maak je ruimte voor chaos en dus voor zaken die geen kern kennen en zo implementeer je ideologiën zoals de islam en christendom. Bij twijfel aan de werkelijkheid.kiezen mensen de fantasie die hun het meeste rust bied. Word wakker, snap wat rijke idioten aan het doen zijn met je taal en je.programmering. Vexht er tegen, zelfs met agressie. DAt schuwt de andere kant ook niet. Maar pas op ,zij hebben legers.

4
25 Chaim

Zo te zien kennen veel mensen het verschil niet tussen het sociale concept 'gender' en het biologische feit 'geslacht'.

Geslacht en gender komen niet altijd met elkaar overeen, vandaar dat mensen er bijvoorbeeld voor kiezen als transseksueel door het leven te gaan. Dat kan je raar vinden, maar dat is nou eenmaal zo, en om mensen daarop te beoordelen vind ik getuigen van een uitzonderlijke bekrompenheid.

7
26 Gewoon een student

@26 wat? Gender is het engelse woord voor....gelsacht. En nee, jullie mogen niet dat woord stelen en in een sociale constructie plaatsen naar wens. Zo werkt dat niet. Taal is universeel want dat hebben we afgesproken anders word het chaos. We hebbe. In.duizenden jaren geleerd die chaos geen bestaansrecht te geven. Dus vind wat je.vind maar als je bij mij met je constructies aan komt deconstruëeer en fileer ik dat voor je neus. En dan mag je vingers in de oren van je 4 jarige stoppen, mijn gelijk blijft.

4
27 Chaim

@4 Een dikke + Wie kan dat nu wel.

Rot toch op met dat politiek correcte gezeik. Nederland of eigenlijk een groot deel van de westerse wereld is helemaal van het padje af. Er zijn twee geslachten! Je bent man of je bent vrouw. En hoe je die functie invult moet je maar zelf weten. Als je als jongetje/man met barbies wilt spelen dan doe je dat maar je bent nog steeds een jongen/man. Als je als meisje/vrouw met autotjes wil spelen dan doe je dat maar je bent nog steeds meisje/vrouw.

0
28 A Passenger

@26
Is defenitie "gender" altijd al gelijkgesteld met sexuele orientatie, of is dat iets relatief nieuws?
Volgens mij heb ik geleerd dat gender in het Eingels iig sexe betekent ...

0
29 Schildpad

Het woord homo is ook gejat.

1
30 Chaim

@24 Dan verwoord ze het wel héél erg dom, of is de journalist héél erg dom met de verwoording. Gender is niets meer dan het Engelse woord voor geslacht, en tegenwoordig vinden mensen het stoer om Engelse woordjes te bezigen.

@26 Gender is gender, het geslacht van iemand. Als de persoon het over de sociale constructie heeft als het op gender aankomt dan zeg je "de sociale constructie die wij hebben gecreëerd omtrent de twee verschillende geslachten" of iets in die richting.

2
31 Bluth

@31 spijker kop raak.

2
32 Chaim

@27

- "En nee, jullie mogen niet dat woord stelen en in een sociale constructie plaatsen naar wens. Zo werkt dat niet. Taal is universeel want dat hebben we afgesproken anders word het chaos. " -

Taal verandert nu eenmaal door de tijd. Gay betekent nu iets heel anders dan 50 jaar geleden bijvoorbeeld. In het Engels komt nu ook meer en meer een distinctie tussen sex en gender.

3
33 Pegasus

@31

Sex is het engelse woord voor geslacht. Gender wordt meer en meer voor geslachtsrol of geslachtsidentiteit gebruikt. Maar ik ben het geheel met je eens: dit had een stuk duidelijker gekund.

Ik ben er echter wel vrij zeker van dat ze het over geslachtsrollen heeft, anders kom je niet aanzetten met roze en blauwe fietsen.

5
34 Pegasus

@33
Maar, het is evident dat iedereen dezelfde definitie van de gebruikte begrippen hanteert, omdat het anders onmogelijk wordt elkaar goed te begrijpen.

0
35 Schildpad

@35

Dat ben ik geheel met je eens hoor, dit had een stuk duidelijker gekund.

3
36 Pegasus

> @35 -edit-
".. gebruikte begrippen -zou moeten hanteren- ,"

0
37 Schildpad

Dit volgende stukje vind ik erg typerend, en erg eerlijk:
"Dat Janneke de fanatiekste is, erkennen ze allebei. Die kan vloekend en tierend thuiskomen van zo'n fietsenmaker. Die dient een klacht bij de school in over die Sinterklaascadeaus. Die kan pissig worden als een van haar dochters begint te gillen bij het zien van een spinnetje. Meisjesgedrag vindt ze dat. Aangeleerd. Stop daarmee!"

De totale frustratie!

1
38 Schildpad

De arme kinderen.

0
39 Hein2

"een van haar dochters begint te gillen bij het zien van een spinnetje"
Uhm ja ... dat is een onderbewuste reactie die bij meisjes/vrouwen nu eenmaal aangeboren is; gillen als ze gevaar ervaren.
Moet je dat gaan onderdrukken omdat je een of andere maakbaarheids fantasie in je hoofd hebt, die zwaar gehinderd wordt door de boze gendergerichte buitenwereld waar je zo enorm gefrustreerd over bent?
Serieus ... Janneke ... doe eens een stapje terug, je "wensdroom" is irreëel. Laat je kind gewoon kind zijn. Je dochters vinden hun eigen weg heus wel zonder jou "bescherming".

1
40 Schildpad

@27 @29 Oorspronkelijk heet het concept eigenlijk ook 'gender-identification'. Dit wordt in de academische wereld echter vaak afgekort tot simpelweg 'gender'. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze dit in Engelstalige landen doen, aangezien ik me inderdaad kan voorstellen dat de term daar problematisch is vanwege de dubbelzinnigheid. Hier in Nederland is het veel simpeler, daar maken we vaak gewoon onderscheid tussen geslacht en gender (ofwel gender-identification dus).

Gender is niet mijn beste onderwerp, noch mijn favoriete, maar een aantal medestudenten van mij volgen de minor gender-studies, dus ik krijg er nog steeds het een en ander van mee.

3
41 Gewoon een student

@41
Het is wel goed om duidelijk te hebben dat het (tegenwoordig) dus niet slechts sexe betekent maar vooral orientatie.

0
42 Schildpad

@42 Precies. Wanneer we het echt over biologisch aangeboren geslacht hebben, refereren we in Nederland vaak ook simpelweg naar 'geslacht'. Wanneer er met de term 'gender' gesmeten wordt moet je onthouden dat het eerder over identificatie gaat dan biologisch feit.

Zelf moet ik zeggen dat ik het gender-debat op sommige punten ook doorgeslagen vind hoor. Van dit artikel krijg ik bijvoorbeeld ook een beetje de kriebels. Maar ik vind het verder wel kortzichtig om mensen die zich anders identificeren dan hun aangeboren geslacht te bespotten.

5
43 Gewoon een student

@43
Daar ben ik het wel mee eens.

0
44 Schildpad

@43 "Gender staat voor de gedrags- en identiteitsaspecten van sekse, ter onderscheiding van lichamelijke en biologische aspecten."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gender_(identiteitsaspect)

1
45 Bluth

Volkskrant de KULkrant.weggooien, zonde van de boom- Bah, -
(1) Joop Visser - De Volkskrant Is Een Kutkrant - YouTube

1
46 flessenkraai

@34 "Sex" is het Engelse woord voor "seks". "Gender" is het Engelse woord voor "geslacht".

En ze bezigt specifiek "gender", wat dus specifiek gaat over de lichamelijke en biologische aspecten en niet een sociale constructie. Door de onzin bij dit soort mensen heen prikken is vaak behoorlijk makkelijk. question

1
47 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

7 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

8 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

8 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Coralie Trinh ThiClose Up Anal SexTall Naked MenPorn SqwertingHannah Palmer NudePeyton List NackedDesi Village BfPorn BhaiBangla Video XAsian Bus SexIndian College Girl FuckChinese Porn FilmTopless Beach GirlsMushoku Tensei PornHindi Porn VideosDoublelist AppAl4a.comTik Tok MmsDog Man Sexسكس با دكترPragya NagraJessica RyanpornXnxx Mota LandExplicit SexMia Malkova HdWww Yogasex ComGays Porn GamePorn Famosas BrasileirasBrazzers HdhdNacked CheerleadersM I L F Z RXnxx DowloandXxx American DadJap Story PornAshley Judd In The NudeLesbian CunningusMia AustinPati Patni Sex VideoPiper Perri Bbc GangbangAnabelle BradyKajal Doing Sexسكس اسيويPornstar Hd Sex VideosXxx Indian First TimeBurlesque NudeNew Porn SexGirlwayPorn Fr AmateurNaked Women PicturesAdult Search MiamiSinfuldeeds Onlyfans LeakCaulifla HentaoCiri PornBlack Boy AddictionzXxx Tentacion Video 2019 AXviodes ComXxx ChainisBts SexingCream Pie DripSnapchaf PornChatsexeGuiche PiercingBrunette Milf Miss Raquel Is A Passionate Anal LoverAnanya PornNadia Ali ComBackroomcastingcouch VenusHeintail PornBarb Eden NudePorn TittyfuckNaughty AmaricansPorn VidesoTeens Nsfw DiscordWilla Fitzgerald NudeSurprise Sex VideosIncestous FamilyAsami OgawaPool NudeDesi Girl Nude VideoSex Malayalam NewFlat Chested NudeLesbian Sex In IndiaLila Love SislovesmeExcortsAmateur ChuckoldNude Eliza DushkuAma De Armas NakedGlory Hole BideosEspiando El BañoCheating Wife Sex VideosSex With Desi AuntyIndian Hindi Audio MmsBolly NudeRomentic PornsPrinyanka Chopra NudeBest Deep FakesBrazzerz Video FreeErica Lynn NudeBunny Xo NudeNora Fatehi Xx VideoPornktuMia Khalifa VrSex Video AirplaneSisloves ComAdult Sites게이 야동بزاز كبيرةPornos De AsiaticasXgchasePorn Video Bollywood ActressLesbians Ebony TribbingUnhentai.vomHot Asian Nicole Doshi Dp'dStuffer DbPhotos Of Naked WomenGay Desi SexHelana Price PornDirtyroulettPorn Glory HoleGame Show Porn JapanXx OkTveter PornMobahot.comXvideo WebsiteSexy Nude PicturesSex Hindi Audio VideoSunny Leone X BfTushy Com VideosIndian Old Lady Porn VideosFelluciablowSitcom PornClips 4 SaleMikaila Dancer Onlyfans LeaksTik PornerVideos PonosLauren Alrxis NakedSexo AmorSupervixensIndian Penis ImageRomantic Bf Filmسكس ١٨Samantha Hot SareeTs Candy LiciousAmberdymeSunny Leone Blue VideoHollywood Actress Boobs SuckWww.lierotica.comJ XnxxXnxx Most ViewConnie Carter PornAva Adam X Video