door goudisgeengeld in Buitenland  ·  40 Reacties

  • 15
  • 612x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een extra leger is m.i. geen goede zaak.

5
1 ObJener

Nee, ik ook niet.
Maar ik ben ook geen voorstander van de NAVO.

4
2 Positivo

@1 een extra leger.??? Waar haal je de mankrachten voor? Het is niks anders dan de navo weg een een Europees leger installeren. Maar het zou een nachtmerrie zijn om het ondemocratisch Europese unie ook nog eens een leger te gunnen. Dan is het pas echt voorbij.

Vooral de navo laten bestaan en update en terug naar de EEG

5
3 Ivo

Het lijkt mij een prima idee om wat minder afhankelijk van de VS te worden.

5
4 Prof. Zuurbekje

@3 ik zei indaad extra leger. Als Brussel het over een europees leger heeft dan klinkt dat bij mij als een extra leger. Zelfde als met het europese gps satelliet netwerk. Een extra netwerk.

1
5 ObJener

Hij bedoelt waarschijnlijk dat de Noord Amerika macht wil blijven houden over de EU door de afhankelijkheid van de EU van de VS op militair gebied. Het is een beetje zoals de Maffia die ook niets ziet in het oprichten van een 'Buurtwacht' voor de bescherming.

3
6 mightimouse

@3
" ondemocratisch Europese unie" "Vooral de navo"
Huh??
Turkije als lekker democratisch NAVO lid en dan de Europese Unie als ondemocratisch betitelen, gekker moet het worden.

Europees leger in plaats van de NAVO is een prima idee.
Niet meer afhankelijk van de Verenigde Staten, tijd dat Europa volwassen wordt en op eigen benen gaat staan, ook militair gezien.

6
7 kenny013

Als er wel een Europees leger komt is de kans niet gering dat de VS zich terugtrekt uit de Navo en stelt dat Europa zichzelf maar moet verdedigen. Artikel 5 aanval op een betekent aanval op allen
geeft ons (europa) nog steeds de zekerheid dat Rusland/China zich laten afschrikken een aaval te beginnen. Houden zoals het nu is. Zaak is wel meer vaardigheid trainen en tanks aan buitengrenzen van de EU met namen in de baltische gebieden en Noorwegen.

4
8 Dalon

@8
"... een Europees leger komt is de kans niet gering dat de VS zich terugtrekt uit de Navo ..."
Als er wel een Europees leger komt treken de Europese landen zich terug uit de Navo.
De NAVO houdt feitelijk op te bestaan.

"... dat Rusland/China zich laten afschrikken ..."
We hebben dan de beschikking over de Franse kernwapens, 300 stuks, als Europees leger.
De afschrikking zal dus niet minder zijn, eerder meer. We hoeven niet meer te overleggen en rekening te houden met de Verenigde Staten, Turkije of Canada.

1
9 kenny013

Militair onafhankelijk zijn als Europa zou je niet eens af moeten afvragen.

Je kan dan nog altijd samenwerken met de Navo, Noorwegen en met wie je als Europa zelf wilt. Zonder ergens anders op de knietjes te moeten.

0
10 Lievense

Alleen de gedachten al dat er een leger moet komen.....

Kijk ;'s nachts naar de sterren en zie hoe nietig we zijn....

Laten we het hier een leuke plek maken.
Laat dat de insteek zijn.

1
11 Malinois

@9 Zonder NAVO en alleen een Europees leger, confisqueren Russische troepen de baltische staten wetende dat een conventionele oorlogsvoering niet door een Europees leger beslecht kan worden omdat Europa nauwelijks tanks en geoefende manschappen heeft; ook nog eens op de verkleerde plekken. Daarnaast weten de Russen dat Frankrijk voor een dergelijke bezetting door Rusland m.b.t. de Baltische landen geen kernwapens zullen inzetten op het gevaar af dat Rusland hen en de rest van Europa met kernbommen bestookt.

2
12 Dalon

De NAVO weg en een Europees leger oprichten lijkt me geen goede zaak met ondemocratisch Europa. En de sterkste landen moeten dan de kosten dragen. Echter zoals het nu gaat kan het ook niet. Er moet gewoon 2 miljard bij het geld voor de navo zodat Nederland aan zijn VERPLICHTINGEN voldoet. Nu zeggen ze dat ze het doen maar bedonderen de boel. Ze MOETEN 2 % van het bruto nationaal product inleveren bij de NAVO. Buiten dat vind ik dat defensie zelf ook wel 2 miljard erbij mag krijgen. Wellicht 4 miljard om op goede sterkte te komen.

4
13 Jan met de korte achternaam

@12
"... Europa nauwelijks tanks en geoefende manschappen heeft ..."
Ja klopt, daarom " tijd dat Europa volwassen wordt" dus zorgen dat je troepen op niveau en aantal komen.

"dat Rusland hen en de rest van Europa met kernbommen bestookt."
Dat gevaar is dus wederzijds en de basis van nucleaire afschrikking.

"... m.b.t. de Baltische landen geen kernwapens zullen inzetten ..."
Baltische landen is Europese Unie, dus a la artikel 5 van de NAVO.
Het is een Europees leger, we spreken dan ook niet dat één land wordt aangevallen, maar de Europese Unie.

3
14 kenny013

@13 Niemand moet iets inleveren. Ze moeten het militair uitgeven. Aan een Europees leger bijvoorbeeld.

0
15 Lievense

@13 Er wordt geen 2% ingeleverd of afgedragen aan de NAVO. De NAVO leden hebben ieder(29)
de verplichting 2% van hun BBP (Bruto Binnenlands Product) te besteden aan defensieuitgaven.Het is dus niet en/en.

0
16 Dalon

@4 Inkopper. De vraag en het probleem is op welke effectieve manier.

1
17 Dalon

wel Navo geen EU
Albanië, Canada, IJsland, Montenegro, Noorwegen, Turkije en Verenigde Staten.

Wel EU en geen NAVO
Zuid-Cyprus, Finland, Ierland, Malta, Oostenrijk en Zweden

bron
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/overzicht_eu_landen/
https://www.europa-nu.nl/id/vga3c55rxyrh/noord_atlantische_verdragsorganisatie

Als ik de landen hierboven zie verbaast het mij dat niet heel de EU in de NAVO zit en lijkt het mij beter om Turkije en Amerika er niet bij te hebben (kan onze regering ook niet meer dansen naar de pijpen van Amerika)

Ik ben wel voor een EU leger maar eerst de banden kappen met Dictator Erdogan en een regel maken dat als in 1 EU land een dictator komt het land met oorlog beslissingen niet meer mee mag beslissen.

0
18 TheoTheo

De NAVO? Is dat niet die club van generaaltjes die ons via de media doet geloven dat 'de Russen een gevaar voor de EU vormen' omdat ze anders werkloos worden?

5
19 Eric

@19 Nee, dat is die club die manschappen moest sturen naar leden in Oost-Europa omdat deze daar om vroegen na de invallen van Rusland in Georgie en Oekraine.

3
20 VaY

Hieruit blijkt nog maar eens duidelijk dat de VS geen tegenspraak duldt in de Navo. Een Europees leger zou de machtspositie van de VS ondergraven.

1
21 oeioeioei

De VS wil voorkomen dat Europa in staat is zichzelf te beschermen. Zo blijven we lekker afhankelijk.

2
22 Gewoon een student

Ik ook niet. Maar de NAVO wil niet, dat de EU zich tegen hun leger kan verdedigen wanneer, niet als, het zover komt dat de islamitische coalitie, die de UN heeft ingepikt, en die de NAVO-troepen dus aanstuurt, ons aanvalt omdat wij niet meegaand genoeg zijn, in hun ogen, tegen islamieten, en helemaal wanneer de bevolking in opstand komt tegen de islamisering.

2
23 Wendel

Eigenlijk moeten we dus kiezen tussen twee kwaden. En wie weet besluit het EU-leger wel, met de NAVO "vredes"troepen mee te gaan vechten om onze opstand tegen islam neer te slaan.

2
24 Wendel

De individuele NAVO-lidstaten in Europa kunnen al geen fatsoenlijke defensie opbouwen, laat staan als dat Europees geregeld moet worden.
Lijkt me ook een uitermate slecht plan. Je moet zelf je eigen grenzen kunnen verdedigen.

3
25 Yisrael

@22 Ik ben liever afhankelijk van de V.S. dan van het leger van de EUSSR. In de sovjet unie werden opstanden in deelstaten onderdrukt door het rode leger. Van het Nederlands leger kan je verwachten dat ze een bevel om onschuldige Nederlandse burgers te slachten zullen weigeren. Kunt u ook verwachten dat het Franse leger het bevel om onschuldige Nederlanders te slachten zal weigeren? Nee.

De Sovjet-Unie kon vallen doordat Gorbachev de dreiging van het rode leger verwijderde. Daarvoor werd elke opstand met harde hand neergeslagen. Sommige lieden hier willen alles groter en groter. Ik ben daar niet van. Ik wil het kleiner, kleiner en kleiner. Grote staten zijn niet te besturen en zijn noodgedwongen dictaturen, omdat je met een dergelijke variatie in omstandigheden en verschillende culturen niet op democratische wijze beleid kan uitvoeren.

De weimarisatie van Nederland is een voorbeeld van dit probleem. Ik leef liever in een kleine volksstaat dan een Groß Europaïsch Viertes Reich.

1
26 kerek

@22 Alsof Europa daartoe in staat is. Met het geld hier zou je nu toch al redelijke defensie verwachten, maar valt toch tegen.

2
27 Yisrael

Willen degene die over een EU leger denken even goed nadenken over wat de EU leiders allemaal bekokstoven en zelf voor agressie uitstralen?
Je wilt die clowns ook nog militair de macht geven????????

De NAVO is het best van de twee kwaden voor nu.
Tenzij je een vierde rijk wilt hier,

4
28 Eastwood

Hij zegt eindelijk iets heel zinnigs. Een EU leger is waanzin en onnodig maar sterker nog. De EU landen geven zelfs niet de overeengekomen 2% van hun BNP uit aan defensie. Waar willen ze dan ook nog een EU lger van gaan betalen?

1
29 PFL

Ps vergeet niet dat GB er dan uit ligt met hun arsenaal.

0
30 Eastwood

Duitsland is sowieso geen voorstander van een Europees leger en zo wel dan verschuilt Duitsland zich achter Frankrijk die deze kar moet trekken. Duitsland is veel te bang voor imagoschade met haar oorlogsverleden. Dus ben ik voorstander van een effectievere Navo waarbij er gestreefd moet worden naar een betere samenwerking en commitment tussen de EU-partners en de VS.

0
31 Dalon

@18
De NAVO is niet voor niks een TRANS-ATLANTISCH bondgenootschap.
Jij snapt het niet helemaal.

2
32 von Schnellensinken

@32 je kunt blijven samenwerken.
Maar nu dansen we naar de pijpen van Amerika en zit er een land bij met een Dictator die andere aanvalt.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/246693-erdogan-speelt-in-oorlog-in-syrie-met-eenheid-navo

1
33 TheoTheo

Ach, de oorlog van (reeds) nu en de toekomst speelt zich in toenemende mate af in de ICT wereld.. Men legt alles simpelweg plat en wandelt naar binnen. Dan hebben wij hier, met miljarden kostend materiaal aan de voeten, ook het nakijken..?

1
34 Saysame

Oorlog is sowieso passé.. We kunnen als gezamenlijke Mensheid (jawel) beter ons vizier gaan richten op het Heelal, en een serieuze kans creëren op overleven van onze soort. Daartoe kunnen we onze gezamenlijke talenten / krachten beter eens gaan bundelen. Anders is het straks over en uit. Voor iedereen hier.

2
35 Saysame

@35 Klaar is klaar, wat maakt dat nou uit. Zonder menselijk bewustzijn niemand die zich daar druk om zal/kan maken toch.

En uhm genoeg landen die in oorlog zijn. Zo passé is het niet.

3
36 Yisrael

@35 P.S. : Dat zou pas echt zonde zijn, en een gemiste kans. Over is dan echt over. We waren het dan ook gewoon niet waard met z`n allen..? Beleg eens een wereldwijde conferentie om de interesse op het overleven van onze soort te peilen ? Dat wordt nu wel hoog tijd..

2
37 Saysame

@35
"en een serieuze kans creëren op overleven van onze soort."

De mens zal op aarde nooit en te nimmer uitsterven.
Of die hele bol zal uit elkaar moeten spatten..

1
38 Sjaak Trekhaak

NAVO kan dan worden omgedoopt tot zoiets als ; Nieuw Aards Verdrag voor Overleven.. Pomp het -gezamenlijk ter beschikking gestelde- budget in wetenschap, innovatie en ruimtevaart ? ...Yes we can ?!

2
39 Saysame

Wel hebben toch al een Europees leger als we de naam veranderen en de vs eruit gooien.

0
40 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@3 Helaas. . . VOL En wat mijn buurtjes aangaat, zij zijn het inmiddels ook aardig zat aan het worden. Zij begrijpen heel goed dat het o...

zojuist geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

5 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

6 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

9 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

12 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Breast PornSlut FuckHot Naked DanceDesi Nude MujraLena The Plug FuckedFtee Mature PornPorn Free MobileGay Porn SocksCockoldstoriesDuther SwapSexos InterracialQuadrinhos Pornor 3dTamanna Bhatia NudeSex Photo GifLatest Fucking VideosDesi Village Girl Sex VideoRashi Sex PhotosTelegram Xxx VideosMature CfnmBeanybean99Wife Sex Video IndiaWashing Machine Porn VideoOmegle Titty FlashHentai Music VideoCuphead PornMom GloryholeIndian Boys Boys SexKagney Linn Karter AnalPlayful_goldieWife Cheats On Husband PornhubSister With Huge TitsWife Forced AnalMadres CachondasGay Porn Tik TokJabardast XxXvideo Hindi Mai HdWife Swap CreampiesGirlsoutwesrBig Tit CelebratiesPronhd VideosIndian Sexy Mms VideoFeel Good FilthChloe Surreal BlackedrawLil Fizz PornBokep IndiaMollyeskam NudeBarbe Benton NudeSex Telugu ComMargot Robbie Naked ScenesScarlettsnowMichelle Monaghan NudaEmilia Clarke Nude ScenesCaseros XxxEscort For HireChatruletkaTamil Nadigai PundaiTeen Lesbian SquirtCamdotgameThughunterRajasthani Bhabhi SexDanielle Bregoli Onlyfans LeaksAngelinadeep3dimmanimationsShani LionSexy Indian Fucking VideosBest Indianporn VideosJess And Mike PornXnxx CoreanPornvideos ComTana Mongeau Naked.Sophie De NudePorporn HubRaely DiselMia Xxx VideoXmosterTs Eva LinTwerk No PantiesSexo QuadrinhosPorn HombreLeahgoeswildCalisa BlissXxx Videos Telugu ComSexy Indian Pron VideoFemdomchinesePrego CuckoldAmbar Pradax PornGilfs CreampiedKristine KahillHairy Porn BlackXxx PoruKacey Cane ExploitedMegan Guthrie PornXxbf HindiSex Images NudeFatasy FeederWeight Gain Progression PornLive Feet CamsMost Popular HentaiAnime Hentia PornReddit Tiny TitsSapna Choudhary XxxxBbc AsianAntonio Mallorca XxxSpangbangManhwa XxxGangbang FrançaisXvideos OnyfansFacesitting Hand JobRosedkushSsni-799Desi Fat Aunty SexSwatinaidusexLewd Froggo Porn3d Mosnter PornEbony HentiaXxx Vedio CartoonJapenese CuckoldSalma HayeksexyFree SquirtO F PornBrooklyn Chase NudeCreampie VideoSophie Leone SexSex Video Hd OpenXsxx HdSex Video PlayIndian Sex DownloadSeries XxxMary Rock PornFamous People NudesBlonde CumswallowPornhubs.Samla Hayek NakedSara Jay XvideosBen 10 Porn GamesTeens Doggystyle PornDiet Of SexFilms Pornos Complets GratuitsJenilee Harrison NudeRough Sex XnxxTit TourterPakistani FuddiEmilia Clarke FeetAmia Miley CreampieScissoring GifXxx UsCrime Alert SexTeen Mom SextapeIndian Porn LatestSquirting Sex