Buren van kerkhof horen plots geschreeuw vanuit doodskist. En dan begint de race tegen de tijd

© LuizSouza / Shutterstock.com

De Braziliaanse politie is een onderzoek gestart naar een vrouw die mogelijk levend begraven is. Haar familieleden brachten de zaak aan het licht nadat buren van het kerkhof hen hadden gemeld dat ze sinds de begrafenis van de vrouw constant geschreeuw hoorden. Ze beslisten daarom meteen de kist op te graven.

nadb

De Braziliaanse Rosangela Almeida dos Santos (37) werd op 28 januari doodverklaard in het ziekenhuis na septische shock, een extreme ontstekingsreactie van het lichaam. De begrafenis vond al de volgende dag plaats in de gemeente Riachão das Neves, in het noordoosten van Brazilië.

Enkele dagen later trokken enkele buurtbewoners van het kerkhof echter aan de alarmbel. Sinds de begrafenis hadden ze al een aantal keer geroep en gehuil gehoord vanop de begraafplaats. “Eerst dacht ik nog dat het kinderen waren die een mopje aan het uithalen waren”, zegt buurvrouw Natalina Silva aan de Braziliaanse nieuwssite G1.

Strijd

Maar de familie van de vrouw nam de meldingen ernstig en besliste meteen de kist te laten opgraven. Misschien was er nog een kans om haar levend aan te treffen?

“Eenmaal de kist geopend was, zagen we duidelijk dat er een strijd was geweest”, zegt haar familie. “Rosangela had verwondingen aan haar handen en voorhoofd die er in het ziekenhuis nog niet waren. Ook de nagels van de kist waren losgemaakt, alsof ze geprobeerd had om te ontsnappen.”

Voor de vrouw kon geen hulp meer baten. Zij vertoonde geen tekenen van leven meer. “Volgens mij heeft ze elf dagen lang geprobeerd om uit de kist te geraken”, zegt haar moeder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onderzoek

De politie is intussen een onderzoek gestart naar het incident. Het hospitaal heeft beloofd alle nodige informatie te verschaffen aan de familie en aan de autoriteiten om duidelijkheid te brengen over wat er gebeurd is.

Ondanks de getuigenissen van de familieleden wordt er ook nog rekening gehouden met flauwe grappenmakers. Als dat het geval zou zijn, riskeren ze een zware straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen