Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte massamoord Florida koesterde al lang plan voor bloedbad

  •  
15-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
US-SHOOTING-SCHOOL

© 2018-02-15 15:25:54 Hector Romero Asst. Public Defender(L) and Melisa McNeill, Public Defender (R) are seen on screen at the first appearance court for high school shooting suspect Nikolas Cr

Update vrijdag 16 feb 09:00: De leider van de Republic of Florida heeft zijn verklaring ingetrokken. Er zou sprake geweest zijn van een misverstand omdat de groepering met dezelfde naam als de verdachte heeft. Uit oude sociale media berichten zou blijken dat de verdachte al langer van plan was een bloedbad aan te richten. Ook ging hij te keer tegen moslims. Volgens zijn advocaat gaat het om een verward persoon.
Eerder:
Woensdag schoot een 19-jarige Amerikaan zeventien mensen neer op een school in Parkland. De jongen blijkt nu banden te hebben met een wit-nationalistische groepering in Florida. Dat zegt de leider van de militie Republic of Florida. De 19-jarige Nikolas C. heeft volgens de leider van de militie meegedaan aan paramilitaire trainingen. De militie streeft een zelfstandig Florida na, met louter etnisch witte inwoners.
C. werd kort na het bloedbad opgepakt in een woonwijk een aantal kilometers van de school vandaan. Wat zijn motief is geweest om het bloedbad aan te richten is nog niet bekend. Wel deed de FBI een aantal maanden geleden nog onderzoek naar hem. De NOS schrijft daarover:
toen iemand meldde dat ene Nikolas Cruz op YouTube had geschreven dat hij een massale schietpartij op een school zou aanrichten. De FBI kon echter niet achterhalen door wie, wanneer en waarvandaan dat bericht was gepost.
Uit het politierapport blijkt dat C. een Uber naar de school heeft genomen, alwaar hij de slachtoffers met een semiautomatische AR-15 geweer neerschoot. De leider van de extreemrechtse militie zegt in een verklaring dat hij C. niet persoonlijke kende en dat C. op persoonlijke titel zou hebben gehandeld.

Meer over:

racisme, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.