main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
15 februari 2018 — 12:28

Jihadganger Marouane B. schrijft open brief: ‘Ik leef en kom naar Nederland’

Syriëganger Marouane B. leeft nog. Dat schrijft hij in een open brief aan de rechter die binnenkort over zijn zaak moet gaan beslissen. In de brief (onderaan het bericht te lezen) zegt hij dat zijn dood in scène was gezet. Op die manier kon hij vluchten richting de Turkse grens.

LEES OOK: Nederlandse Jihadist: ‘Laffe Rutte brengt Nederland in gevaar met zijn uitspraken’

Begin december kwam het nieuws naar buiten dan B. zou zijn omgekomen tijdens een veldslag. Als we de open brief moeten geloven, leeft de Arnhemmer dus nog en bereidt hij zich voor op zijn terugkeer naar Nederland.

LEES OOK: Nederlandse jihadist steunt DENK: ‘Een linkse overheid komt het dichtst bij de sharia’

Vorig jaar zomer sprak WNL uitgebreid met B. Hij zei destijds al dat hij dacht binnenkort te sterven in de strijd. In de open brief richt hij zich nu tot de rechter van zijn proces en vraagt hij om een eerlijk oordeel.

Lees hier de open brief (verstuurd vanaf de zelfde afzender als ten tijde van het interview. Toen kon zijn advocate bevestigen dat het om Marouane B. ging).

Geachte edelachtbare,

Recent is er in de media gemeld dat ik nog leef. Het bericht dat ik leef is juist. Een vertrouweling is naar de media gestapt en heeft veraden dat ik mijn dood in scene heb gezet.

Victor Droste, Hussein Jamakovic (beter bekend als Aldin), mijn verloofde en ik hebben mijn “dood” aan de media gemeld. Dit hebben we gedaan, zodat ik veilig naar de Turkse grens kon. Als de staat dacht dat ik gestorven was, dan zouden de geheimen diensten van de coalitie niet op mij jagen, want de westerse geheime diensten schieten op verzetshelden die vechten tegen Assad.

Mijn advocaat was niet op de hoogte van het feit dat ik in leven was. Tot op heden heb ik geen contact gehad met mijn advocaat, omdat ik wil voorkomen dat de AIVD mee luistert.

Dat ik mijn advocaat niet spreek is geen probleem, want mijn advocaat is goed op de hoogte en kan mij verdedigen zonder dat ik aanwezig ben. De geplande zitting komt te vroeg om aanwezig te zijn, maar mocht ik geen vrijspraak krijgen, dan zal ik mijn best doen om bij het hoger beroep aanwezig te zijn.   

Tot mijn verbazing vernam ik dat de zitting van Wail El A en Nadeem S is verzet, omdat er moest worden onderzocht of ik in leven ben. Ik ben in leven en JA Wail en Nadeem hadden de intentie om mij op te halen. Het zijn moslims en ze wilden hun broeder in nood helpen, ze doen nog geen vlieg kwaad.

Ik hoop dat jullie je niet laten beinvloeden, want politici zoals Annabel Nanninga (FvD), journalisten zoals Silvan schoonhoven (Telegraaf), columnisten zoals Riza (NPO) en Ozcan (Nieuwe Revu), oorlogscorrespondenten zoals Harold Doornbos (RTL Late night) en nietsnutten zoals Jan Dijkgraaf (Brief van Jan) hebben stempels (Zoals: IS-Strijder en terrorist) op mij geplakt in de media, waardoor ik al 1-0 achter sta in de rechtbank. De genoemde personen zijn hoerenkinderen onwetende mensen die mijn naam misbruiken voor aandacht.

Moge Allah (s.w.t) jullie leiden tot juiste inzichten, zodat jullie tot een juist vonnis kunnen komen.

Hoogachtend,

Marouane Ibn Rachid Boulahyani

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Het Misdaadbureau: Hoe los je een moord op? ‘Ik denk dat de pizzabezorger het heeft gedaan!’

In deze speciale aflevering van Het Misdaadbureau kruipen bezoekers van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden in de huid van een forensisch onderzoeker. 

Presentator Maaike Timmerman en onderzoeksjournalisten Noa van Oostrom en Rick Pietersz zitten met hun neus bovenop een crime scene om een fictief moordmysterie op te lossen. Zij krijgen hulp van doorgewinterde experts van het Nederlands Forensisch Instituut: DNA-deskundige Lex Meulenbroek en forensisch patholoog Bart Latten.

Luister nu naar de podcast!

De magie van de kunstwereld

De kunstwereld is soms een ‘ver-van-je-bed-show’, omdat wij niet altijd weten waar wij naar kijken. Want wat is nou kunst en wanneer is het veel geld waard? En hoe kan je je als kunstenaar onderscheiden om een goed bestaan op te bouwen?

Presentator Tanja Kok gaat voor Stand van Nederland: Generatie Next op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur
Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet…

Lees meer

KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël….

Lees meer

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te…

Lees meer

Lelystad blokkeert koningsdagfeest om veiligheid bezoekers

Een feest dat op Koningsdag en in de nacht ervoor gehouden zou worden in het centrum van Lelystad mag niet doorgaan. De gemeente geeft geen…

Lees meer

Mark Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark…

Lees meer

Parkeren op vliegveld deze zomer weer fors duurder

Reizigers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met gestegen parkeerprijzen op luchthavens. Dat meldt de website Vliegveldinfo.nl, die de parkeertarieven heeft vergeleken van zestien vliegvelden…

Lees meer

Werken tot en met je 67e? Steeds meer 60-plussers raken voor de eindstreep arbeidsongeschikt

Met de eindstreep steeds verder uit zicht raken meer 60-plussers arbeidsongeschikt. Eind 2023 hadden maar liefst 61.761 Nederlanders boven de zestig een WIA-uitkering, veertien procent…

Lees meer

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over…

Lees meer

Rechter staat gaswinning bij Schiermonnikoog voorlopig niet toe

De gaswinning op de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog gaat voorlopig niet door. De rechtbank in Den Haag heeft de vergunning voor de aanleg van…

Lees meer

Hoogleraar Rob de Wijk hekelt morele buitenlandpolitiek: ‘De krijgsmacht is totaal ongeschikt voor huidige dreiging’

Hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk hekelt “de morele buitenlandpolitiek” die Nederland sinds het einde van de Koude Oorlog gevoerd heeft. Hierdoor is Europa totaal…

Lees meer