'Politieke partijen liften mee op commotie rond winst Trump' (rtlnieuws.nl)


Juist nu! Doe mee! Word lid! D66 en GroenLinks grijpen de verkiezingswinst van Donald Trump aan om campagne te voeren tegen verdeeldheid en populisme. SP-leider Emile Roemer maakt zich hier boos over.GroenLinks vraagt steun van mensen op social media die een 'knoop in hun maag hebben vanwege de verkiezingsuitslag in de VS'. De partij heeft ook alle leden een brief gestuurd. Partijleider Jesse Klaver schrijft daarin dat... ...

door Scorpio in Politiek  ·  21 Reacties

  • 0
  • 343x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Te laat..........en dat hebben ze zelf laten gebeuren,door mensen als achterlijk weg te zetten!
En dan nu Euroos gaan schooien Jesse?
Om iets te stoppen wat je zelf ontketent hebt!

0
1 Hannie1

Weinig aan toe te voegen......

1
2 Liwwie

De verdeeldheid wordt juist gecreëerd door de partijen die zeggen tegen verdeeldheid te zijn, namelijk door tegen de zin van een groot deel van het volk de Nederlandse cultuur te verkwanselen.

3
3 Spraypaint

Roemer heeft gewoon gelijk, de politieke elite heeft ook in ons land geen fláuw idee wat er speelt in de samenleving.
De oproep van D66 tegen populisme is gewoonweg belachelijk, deze partij zou zichzelf eens moeten verdiepen in wat voor de burgers de dagelijkse wereld is.

5
4 Scorpio

@4 Daar heeft D66 geen interesse in,die zijn druk met alles uit Brussel door de strot te duwen,en het Oekraine referendum zo te verdraaien dat het getekend kan worden,die hebben ook niks op met de ''DEPLORABLES""

2
5 Hannie1

De EU-gezinde partijen begrijpen dat ze met hun rug tegen de muur staan. Dit is niet meer dan wanhoopsoffensief.
Dit is natuurlijk hét moment om gehakt van hen, en hun maffiose Elite Unie te maken...!

2
6 scepticus

@4
Hoe ziet er dan volgens u de dagelijkse wereld van de Nederlander uit?

8
7 Jansen & de Vries

Veel dubbele bodems, dit keer.
Ik zal het toelichten.

Trump, is dat een revolutionair?
Of hoort hij gewoon bij the old boys, het establishment?
Bij de club die de crisis heeft veroorzaakt? Waardoor er nu zoveel
boze mannen/vrouwen zijn?
En deze man werpt zich op voor de middenklasse?

Jesse Klaver, is die niet van GL, die al jaren DIT kabinet in het zadel houdt
door gedoogsteun te geven? Nu wil hij zich laten crowdfunden door de mensen, die democratisch gezien geen poot aan de grond krijgen? Klaver is establishment, maak jezelf maar niets wijs.

D66, wat heeft die partij gedaan om de burger inspraak te geven? Hebben ze referenda georganiseerd? Nee! Nooit! Hebben ze iets gedaan aan het regenteske gedrag van Brussel? Nee, want het zijn eurofielen. Dubbele bodems...

1
8 Atlantique

Dat zijn geen campagnes tegen 'populisme' en 'verdeeldheid', dat is een VERKLAARDE OORLOG tegen de burgers en het volk om zo snel mogelijk, om minder, minder "verdeeldheid" te creeeren door zo snel mogelijk zo veel mogelijk moslims te importeren. Van klavers verwacht je het, zijn hoofd kan per post naar marokko, van pechthol, de autochfoob, weet je dat die het voor het kopgeld en een schouderklopje van de elite doet.
De OORLOG is gestart, 17 maar LAATSTE kans dit zonder wapens te beslissen..

2
9 Nu of Nooit

-
Populisme is een door de politiek verzonnen woord om grip op de zaak te houden. Het is net zoals vele andere 'politieke woorden', zoals bijv. "participatiemaatschappij" inhoudsloos en gericht om de bevolking onder de duim te houden.
-
Het woord populisme zou de politicus dan de vrijheid moeten geven om niet de stem van het volk te hoeven volgen. De politicus weet alles beter dan het volk is de gedachte hierachter. En hierin schuilt de inhoudsloosheid.
Want waarom zou die politicus alles beter weten dan de mensen? Zijn politici de nieuwe alwetende godheden op aarde? Niet dus...
-
Woorden als populisme, participatiemaatschappij, gedwongen vrijwilliger, flexibiliseren, privatiseren, etc zijn allemaal politieke woorden bedoelt om het volk te mennen en onder de duim te houden. Politieke spelletjes en het volk wordt er echt niet beter van.
Dat er in Nederland nog steeds mensen zijn die hier in trappen is voor mij onbegrijpelijk.
/-
-

1
10 MrCally1

Te laat lieve partijtjes.
Hier in USA wil het "intellectuele establishment" een verkiezingsoverwinning niet accepteren op grond van "het volk" dat pro Trump stemde.
Eigenlijk gunnen ze het gewone volk geen stemrecht als ik het goed begrijp, omdat dat niet doet en gedaan heeft wat het "intellectuele establishment" wil kennelijk het gewone volk alleen goed en democratisch vind als de "meute" doet wat zij willen.
In dat geval moeten ze zorgen om het stemrecht van het volk maar afschaffen, want die hebben toch geen benul van de hoge politieke idealen van onze leiders blijkt nu.
Ook in Nederland stemmen mensen met een dubbele nationaliteit, die mogen voor de regering hier en de regering daar stemmen en hebben daarmee meer stemrecht als de autochtone Nederlander zonder dubbele nationaliteit. En onder de allochtone stemmers met dubbel stemrecht zijn er ook nog eens een groot aantal die niet eens Nederlands kunnen spreken, maar met enige hulp wel op de "ideale" Nederlandse partij kunnen stemmen. En straks gaan ze ook nog eens DENKEN.
Moraal van dit verhaal: het is ook bij het stemrecht in Nederland een bende van profiteurs die stemmen van genoemde bevolkingsgroepen ronselen voor hun eigen partijbelang.
En als ik kijk naar welke mensen stemmen op partijen die ik niet bewonder, dan is het bij alle partijen een even groot zootje, zonder uitzondering.
Dus vermeende intellectuelen, houden jullie je mond als er gestemd wordt, ook al is het jullie pakkie niet. Geen arrogantie van de zogenaamde intellectuele macht, dat werkt zo erg democratie dodend.

1
11 Wil je niet weten

haha, beetje te laat hè lamzakken. dit is hetzelfde als water naar de zee dragen, terwijl de zeespiegel allang aan het stijgen is

2
12 Roomboterbabbelaar

@10 Inderdaad! het woord ''populisme'' staat bij gebrek aan overtuigingskracht bestorven op de lippen van volksverraders als Pechtold en Klaver. Zoals Bart Nijman zo treffend schreef: wij verstaan er burgerzin en democratische betrokkenheid onder!

1
13 scepticus

Het voortdurend niet serieus nemen van grote groepen mensen gaat zijn tol eisen. Stem je niet voor het politieke establishment dan:
Geef je een proteststem
Volg je een populist
Volg je je onderbuik
Ben je een boze witte man.
Weet je niet waarover het gaat enz.
Het wordt in ieder geval niet gezien als een weloverdachte verstandige constructieve keuze van een volwassen stemgerechtigd lid van onze samenleving. Je wordt gewoon niet serieus genomen.
Je zag het bij het referendum. Was je tegen het handelsverdrag dan moest je je uitgebreid verantwoorden en de overeenkomst minimaal geheel gelezen hebben. Was je vòòr dan hoefde je niets uit te leggen, dat was politicologisch en dus zonder meer acceptabel*. Die houding begint de gevestigde politiek op te breken. Het is een blinde vlek van die politici en die zorgt ervoor dat ze totaal overrompeld zijn wanneer de verwachtingen niet juist blijken. En zolang 'gevestigde' politici niet veranderen zullen ze steeds meer van deze 'verrassingen' meemaken. En dat is géén geldkwestie meneer Klaver.

*Uiteindelijk geeft Rutte zelf toe dat het handelsverdrag vooral een geopolitiek statement is. Dát staat niet in het verdrag maar was en is voor velen een reden er tegen te stemmen.

0
14 Hu.ib

NU ben ik geen liefhebber van Roemer, maar hij slaat de spijker wel precies op de kop.
Gaan die gehandicapte partijtjes van Pech,en Obama zielig lopen doen, en bovendien begrijpen ze nog iets niet. Als ik voor iemand een prestatie lever krijg ik daar vergoeding voor, en nu zou ik nog moeten betalen ook, is en blijven stumperds die politici.

1
15 Doordenker

Klaver Obama en Clitje Pechtel, de grootste draaiers klitten samen laten zien dat ze echt helemaal niets hebben met democratie!

0
16 Zie Hier

De VS verkiezingen hebben politiek correct eindelijk geen gave gedragen. Eerlijkheid wordt misschien toch weer normaal nadat het huidige elitaire establishment uitgeroeid is.

0
17 niet-alles-geloven

Asscher gehoord op BNR Nieuwsradio? Vergelijkt zich met Bernie Sanders. Hahahahahahahahahahaha

Make Holland great again en stem dat zooitje weg in maart 2017.

0
18 Trump2017

Het rode potlood ga ik maart volgend jaar hanteren om het hokje bij de PVV rood te maken.

2
19 Interessant

Absoluut geen fan van Roemer, maar wat Pechtold en Klaver doen vind ik ook niet kunnen. D66 heeft het kabinet de legitimatie gegeven om tegen de liberale principes in te gaan, zoals in de thuiszorg bijvoorbeeld. Gelijke gevallen mogen mede dankzij D66 ongelijk behandeld gaan worden in de gemeentes wat haaks staat op de Grondwet.

0
20 Arno82

@19 Ik overweeg om dat ook -en voor het eerst- te doen, maar dan wel achter de naam van de charmante Fleur.

0
21 scepticus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

35 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

38 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

40 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

42 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

2 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

2 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

2 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Indian Aunty Bathing NudeBlack Bbw PornhubBfsm PornNataliexking NudeVanessa Kirby NakedSkip The Games EvansvilleMeana Wolf VideosFutanari VideoSex 89Pron Fidelity ComAmerican Boy SexPorno HupEbony Porn PicTrisha XnxxRussian MmsPerfectly Rounded TitsSister In LawfuckMz Poke NudePorn Pics.deCowgirl Position PornAria GuovanniMature Couple SexTami MonroeStep Sis HardFotos De Negras PeladasDeep Troth PornBackdoor Sluts9Lorax PornNudes.Xx Sexy HdM Taxi69Mom XcxNidhi Agarwal SexYiny LeonWife Swinging First TimeLesbian NsfwBedpgeLeery WomenKatey Sagal NakedHappy End Massage ParlorVictoria Paris PornMzbuttaworthMandingogucciVideo Nude LesbiansSaggy Titty PornSisst TrainingUltra PornstrasCollage SexvideosManga PrigineItstaraswrld OnlyfansSexy OverwatchBhabhi Wala BfTop Pornstars 2021Keral Ka BfDani Daniels Sex Video HdBeautyandtheseniors ComPornographie érotiqueGaming HentiBest Pussy PicsFamily DickMast SexFisting VideoMila.monet AnalShort Skirts In PublicSugarhoneysw8Casting Couch MilfBouncing Tits No BraDase XnxxThe Accused Rape SceneSex Video Com 2019Tamil X MasterAlabama NudesCartopn Porn VideosVintage Nude CelebsBd Porno FrancaisIndian Adult Full MovieWww Hindi X Videos ComManueo FerraraPinkys PornChicago Gotti PornJenna SatvaCathren Bell NudeSex World 3dHot Kiss MmsAidenashleyNtp PornWhats Happened To PornhubVrcaht PornTamilboobCar MasturbationNude Babes IndianNude At MoviesCumming On High HeelsChristy Canyon MoviesTumblr Puffy NipsReddit FreeuseJavmistSexnxMms Porn ComWw Hd Sex ComTitts Galore4 Girla FingerpaintKavya Madhavan Hot SceneVladislava GalaganMuysorras.comJethji Ne ChodaCharlizerazor OnlyfansAnime FleshlightMindi Mink PornTeninchtopxMila Kunis NackedCfnm MoviesSexy Naked PornFat Tranny PornJapanes Mom And Son PornReislinxxxNaked Sarah ShahiMature TuneValentina Nappi OnlyfansXomorrisNangi Chut Ki PhotoAnal First TimeAdult Porn MiviesPeliculas Pornos Las MejoresStreaming PornsPriya Rai XhamsterPorn TinderBlake Bloosam PornNsfw Ig LivesXxx Videos Hd FullJapan Hot Xxx VideoJane Wilde Porn VideosOnlyfans Famosas XvideosFuckniteLilith LusthDouble Penetration Strap OnFotos De Atrizes NuasAva Bamby NudeBabita Ji NakedSexibidioNormalnudesPorntrex DownloadChutkiPundai PhotosBengali Couple PornMilf Fucking VideoPorn3Sapphire Astrea - Spanish ConquestMarine GaypornSexo Salvaje