Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdam heeft snelst stijgende huizenprijs van Europa'

13 februari 2018, 21.57 uur · Aangepast 13 februari 2018, 23.53 uur

Uit onderzoek van de Engelse makelaar Savills blijkt dat Amsterdam de snelst groeiende huizenprijs van Europa heeft. In een jaar tijd is de vierkantemeterprijs met bijna 21 procent gestegen. Wereldwijd stegen de huizenprijzen alleen harder in vijf Chinese steden.

In Europa staat Dublin op plek twee met een stijging van 12,3 procent, gevolgd door Parijs met een waardestijging van 8,3 procent in een jaar tijd. Amsterdam staat in Europa dus by far bovenaan de lijst. 

Lees ook: CBS: Huizenprijzen in 2017 opnieuw gestegen

In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen reguliere woningen en woningen in het hogere prijssegment. Vooral in de eerste groep stijgen de prijzen explosief in de stad. Voor de duurdere woningen is er ook een waardestijging te zien, die ligt wat lager op 10,7 procent in een jaar.

Lees ook: Het jaar van de gekte op de woningmarkt: een overzicht vol bizarre voorbeelden

Einde in zicht
Er is ook een lichtpuntje voor woningzoekenden: het einde is in zicht. 'Europese steden zoals Amsterdam, Madrid, Parijs en Dublin zijn klaar voor verdere prijsgroei, hoewel ook zij naar verwachting een top zullen bereiken binnen de komende vijf jaar', valt er in het onderzoek te lezen.