door Havermout in Binnenland  ·  848 Reacties

  • 29
  • 3249x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@796
Nee, ze worden niet "verdeeld"..
Een passend orgaan gaat naar een passend persoon die er op wacht. Een donor moet matchen en is niet te 'verdelen'..

3
801 GreyB

@784 overigens spreekt er weinig tot niets aan mensenlievendheid uit uw berichten. Een dakloze, iemand met beperkte verstandelijke vermogens, mogen tijdens hun stervensproces zonder expliciete toestemming worde geoogst? U meent dat dit slechts om een administratieve handeling gaat zonder dat hier weerloze mensen de dupe van worden ? En ook mensen die zich onder druk van de zogenaamde betweters niet echt weten wat orgaandonatie voor de donor inhoudt ? U bent vooral betrokken met uw eigen gelijk, niet met het geluk van een ander

5
802 Katte_kop

@794 Als het niet veel donoren oplevert, dan was er al die tijd dus ook feitelijk niet zo veel aan de hand, nietwaar?

0
803 PipoDeC

Ik lees hier continu over dood en karkas... Als dat zo is hebben ze niets aan je. Je moet levend zijn om organen te kunnen transplanteren.
Verdoven doen ze niet aan want dat zou het orgaan kunnen beïnvloeden.

4
804 Scalple

Mooi! Nu nog een belasting voordeel voor donoren!

1
805 God is dood

@799 Mij maakt het ook niet uit wie ik niet red.
We hebben een overpopulatie van mensen en ik doe niet mee met de zieligheid Industrie.
Je kan zeggen wat je wilt maar ik discrimineer niet.
Ik laat iedereen sterven.

Ik wil zelf ook niet gered te worden.
De dood hoort bij de natuur daar moeten we ons niet mee bemoeien.
Komt alleen maar problemen van in de toekomst.

4
806 meneer van het nieuws

@804

Ja, aan half vergane organen heeft men niks. Het ontbindingsproces zet zich snel in als de bewoner met eeuwige vakantie is.

1
807 WijzeDwaas

@806 Fijn voor je zeg! En nog fijner voor de rest die wel empathisch zijn en nu geen risico lopen dat hun organen bij een onwaardige terechtkomen!

2
808 God is dood

@806

Ik respecteer uw opvatting. Daar is ieder mens autonoom in. En met deze prachtwet hoeft u slechts aan te geven dat u niet wilt doneren.

Ik deel uw opvatting uiteraard niet.

5
809 WijzeDwaas

D66 heeft lijkenpikkerij geïnstitutionaliseerd door de Grondwet af te breken.
Hoe kunnen zulke mensen nog met zichzelf leven? Alleen door anderen te slopen?
Walgelijk volk.

6
810 knuter

@807 . Dus... Je sterft door de transplantatie.

5
811 Scalple

@806
"Ik laat iedereen sterven."

Ook je kinderen of kleinkinderen als zij ooit een orgaan nodig mochten hebben?

@810
Nee hoor. De RvS heeft ingestemd en de wet aan de Grondwet getoetst..
Niks mis mee dus..

@811
Nee, je sterft, omdat daarna de machines uitgeschakeld worden. Je was al dood, als de machines je niet in leven hielden..

6
812 GreyB

@773 Die aanpassing is toch vervallen? En nu verworden tot een belofte. Ik vind dat jammer. Ik ben nog steeds voor deze wet, maar dit formeel regelen was toch wel veel sterker geweest.

0
813 PipoDeC

Kan je ook ergens aangeven dat je juist geen organen van anderen wil ontvangen? Dat mogen de niet-donoren (behalve op medische gronden) dan gelijk even invullen.

2
814 upanddown

De overheid gaat zich met onze organen bemoeien. Als de koning sterft, wordt hij dan ook geoogst? Dat het volk langs de baar loopt voor het laatste afscheid en weet: borstkas ligt open, longen, hart, lever, nieren weg. Ogen eruit, her en der gesloopt weefsel. Het is het lichaam maar. En nee, ik hoef net zo min een orgaan van een ander als dat ik een orgaan aan een ander wil geven.

2
815 Commodus

@815 "De overheid gaat zich met onze organen bemoeien."

Nee, alleen als jij weigert een keuze te maken en je geen nabestaanden hebt.

"Als de koning sterft, wordt hij dan ook geoogst?"

Als hij JA heeft laten registeren, zeker.

"Dat het volk langs de baar loopt voor het laatste afscheid en weet: borstkas ligt open, longen, hart, lever, nieren weg. Ogen eruit, her en der gesloopt weefsel."

Ja, Het mooie is dat daar bij opbaring niets van te zien is.

"Het is het lichaam maar."

Precies, een leeg omhulsel.

"En nee, ik hoef net zo min een orgaan van een ander als dat ik een orgaan aan een ander wil geven."

Prima toch, dat is je goed recht.

1
816 Attercopus

@813

Voor zover ik weet geld de optie "nabestaanden" op het moment dat je, ondanks zeer diverse verzoeken om een keuze te maken, je dit toch niet doet.

@815

Volgens mij kunt u gewoon op https://www.donorregister.nl/ de optie NEE aanklikken om uw doemscenario te voorkomen, of niets doen en uw nabestaanden met de keuze opzadelen.

0
817 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@481
Dat de wachttijden niet korter worden wil niet zeggen dat er niet meer geopereerd wordt , er worden steeds meer mensen goed bevonden voor operatie dus er wordt wel degelijk meer geopereerd

818 verwijderd682241

@817 Ik doelde hier op.
https://www.ad.nl/politiek/weer-kink-in-de-kabel-voor-omstreden-donorwet~a8c6dc8a/

Dat betekent volgens mij dat een en ander nog in de wet verwerkt moet worden, en dat de eerste kamer er nu van uit gaat dat dit nog geregeld wordt. We zullen zien hoe ze het op lossen.

0
819 PipoDeC

Schandalig nu is je lijf ook al bezit van de overheid ..dit is te persoonlijk je moet zelf beslissen of je donor wilt zijn

1
820 Gazelle

@820 Je hebt volledig zelf de keuze om wel of geen donor te zijn. Gewoon even een JA of NEE laten registeren, en klaar! Je kunt zelfs aangeven welke organen je wel en niet wilt doneren. Keuzevrijheid alom! Dus niet de boel verdraaien.

3
821 Attercopus

@820
Je was dat al bij leven, nu dus ook bij dood.

1
822 Beowulf

@780 "Wie wil er nu officieel als wilsonbekwaam geregistreerd staan?"

Wel eens gehoord van bewindvoering / curatele? Zwaar verstandelijk gehandicapten staan allemaal onder bewindvoering.

0
823 User76

@ 804 ben je nog steeds zo lomp dat je zelf denkt dat ze organen uit levende mensen halen? Dan heb je wel een zeer laag IQ. Je bent hartstikke dood als ze die er uit halen.

4
824 Jan met de korte achternaam

verder zag ik dat er veel mensen tegen stemmen. Nou nou. 30.000 nog wel tegen bijna 18 miljoen donoren. Al kunnen ze de hele oude donoren waarschijnlijk niet gebruiken. Wel baby s en kinderen voor kinderen die organen nodig hebben.

En 823 als je wils onbekwaam is moet de familie net als bij iedereen beslissen. Mijn broer is wilsonbekwaam en geestelijk gehandicapt. Bij zijn dood beslist niet de bewindvoerder maar de familie

4
825 Jan met de korte achternaam

@824
Het is niet zo ondenkbaar....

https://www.lifesitenews.com/news/ny-woman-declared-brain-dead-woke-up-moments-before-organs-harvested

Hersendood betekend niet in alle gevallen een definitieve overlijden. Je kan jezelf nu de vraag stellen hoeveel donoren over de wereld die klinisch dood waren verklaard nog een kans hadden om er bovenop te komen zoals deze vrouw.... Als ze eenmaal beginnen te snijden is het echt over en uit.....

1
826 Beowulf

@780 wilsonbekwamen staan gewoon geregistreerd. Heeft te maken met bedrijven die anders mensen van alles aansmeren. Nu kan bij aantonen van wilsonbekwaamheid de verkoper zijn producten niet meer terug krijgen of vergoeding van geleverde diensten en goederen op eisen.

0
827 Merlinswit

@826 Dan is zal er een andere verklaring zijn, maar hersendood is gewoon morsdood. Daar is nog niemand ooit van bijgekomen. Diegenen die het tegendeel beweren, waren dus niet hersendood.

1
828 arcenist

@824
het "uitruimteam" komt uw organen verwijderen terwijl u nog leeft!
men heeft nl. niets aan stervende organen.
men dient spierverslappers toe, om te voorkomen dat u beweegt tijdens het "uitruimen".
geen verdoving, dat tast de organen aan.
hersendood is een ruim begrip....
van mij mag u met alle plezier uw organen doneren.

3
829 t.rap.er.niet.in

@824

Hoort u niet op Niburu te zitten?
Daar kunt u lekker fantaseren over van alles en nog wat, complottheorieën UFO's en chirurgische uithaalteams.

0
830 Aardenaar

@812 Ja, want als de RvS zegt dat wetgeving niet in strijd is met de Grondwet of internationale verdragen dan is dat de ultieme waarheid en is ieder ander standpunt niet verdedigbaar...

Hier nog wat voorbeelden van wetgeving die gewoon is doorgevoerd, maar waarvan de rechter later heeft vastgesteld dat het in strijd is met verschillende in Europese en internationale verdragen vastgelegde grondrechten:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2015:2498
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHDHA:2015:3025
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBSGR:2012:BU9921

2
831 Boelie123

@812 De RvS heeft overigens helemaal niet gezegd dat de donorwet zonder meer niet in strijd is met de Grondwet. De RvS was kritisch en stelde o.a.: 'Hiervoor, in paragraaf 3.a., is al opgemerkt dat een ADR-systeem niet op voorhand in strijd is met het in artikel 11 van de Grondwet neergelegde grondrecht van de onaantastbaarheid van het lichaam, maar dat de inbreuk die het voorstel betekent op het met dat grondrecht verbonden zelfbeschikkingsrecht alleen aanvaard kan worden indien daarvoor een toereikende rechtvaardiging kan worden gevonden.' De RvS was ook kritisch over de onderbouwing van de noodzaak en effectiviteit van de wet. (paragraaf 4 en paragraaf 6 onderdeel a van het advies).

0
832 Boelie123

De arts moet nu gaan kiezen tussen reanimeren of transplanteren. Er is maar een manier om ervoor te zorgen dat de arts niet overweegt jouw leven in te ruilen voor dat van een ander, en dat is een 'Nee' laten registreren.

1
833 grovi

@769 Ik zeg en verwacht ook helemaal niet van je dat je reageert, of dat je niet iets anders gaat doen. Hoe kom je daarbij? Je bent wel heel erg op je teentjes getrapt lijkt het.

Wat ik in een discussie verwacht is dat je een discussie voert, de feiten waar jij het niet mee eens bent beargumenteert, en niet begint te piepen wanneer je door de feiten geen weerwoord meer hebt en dan maar zwak begint te zeuren over "ik heb een mening en die moet jij respecteren" Een mening gebaseerd op complete onzin respecteer ik natuurlijk niet.

Wat ik zie als het hebben van geen argumenten is dat zodra je met de feiten om de oren bent geslagen je inhoudelijk niets meer zegt en je overgaat op "ik heb een mening en die moet jij respecteren". Dat jij wat anders gaat doen, moet je zelf weten, maar ga dan ook wat anders doen en ga niet nog verder lopen piepen over je mening.

0
834 Bluth

@781 ++++
Dat bedoel ik, het wordt gewoon handel daar waar bij Nederlanders goed in zijn handel voor weinig of niks.
Ik begrijp niet hoe zij (pia) het in haar hoofd haal.
Na Borst over de ziekenfonds nu ook Dijkstra weet u nog?

4
835 opabert

* Verwijderd door de redactie *

836 Undertaker

@827 Ok, dank voor de input!

0
837 PipoDeC

@836 goh..wat een sterk intelligente en intellectuele reactie. Chapeau voor uw bijdrage die niemand had willen en had mogen missen

0
838 Katte_kop

@834 als je met een hol vat wilt discussiëren, verwacht dan niet meer dan een echo...echo....ecgo....ego....ego...

0
839 Katte_kop

@836 En toch maar blijven reageren terwijl je zegt dat je er klaar mee bent.

Dat jij klaar bent met de feiten omtrent 'hersendood' was mij eerder al duidelijk, dat hoef je niet te verduidelijken. question

@839 Ach, ik dacht een discussie over de feiten omtrent 'hersendood' leek mij op zich niet teveel gevraagd. Ik had niet verwacht dat mensen serieus zouden denken dat een mening prevaleert boven een feit.

2
840 Bluth

@840 helaas zijn hier veel lieden die een mening prevaleren boven een feit. Ook al kun je die aan alle kanten onderbouwen. Ik snsp dat wel. Als de tendens is om vóór iets te zijn dan ga je er gemakshalve maar van uit dat de meerderheid gelijk heeft. Dergelijke denkwijzen komen voort op een dierlijke groepscohesie. De meeste mensen reageren vaker dierlijk dan menselijk rationeel. Waar op zich ook niet percé iets mis mee is want het biedt gevoelens van geborgenheid, er toe doen, en de illusie van weerbaarheid en veiligheid. Soms staat het echter een doorstart van de menselijke evolutie een tikkie in de weg. Uiteindelijk is die echter ook niet te stoppen dus maak je geen zorgen. Waar is waar en illusies blijven illusies. De tijd zal leren welke stelling overeind blijft.

0
841 Katte_kop

@841 snsp = snap
....komen voort op.. = komen voort uit

0
842 Katte_kop

@841
Wat daar nog bij komt is dat er een opvallend grote groep is hier, die altijd tegen elke beslissing van onze regering is. Dat is op zich al verbazingwekkend, want er zal toch wel een keer iets zijn waar je wel de regering kunt steunen?

Voor deze mensen lijkt het ondermijnen van onze samenleving belangrijker te zijn dan welke wet of beslissing ook.

2
843 Realisme graag!

@812 . Nee.. Je bent niet dood... Wellicht ga je dood als de machines worden uitgezet.. Maar op bet moment van transplanteren ben je absoluut levend. Anders hebben ze niets aan je.

2
844 Scalple

@823 Natuurlijk, maar voor die mensen is er dus niets aan de hand. Daar leest de bewindvoerder, en ik neem aan dat die "nee" zegt, als hij geen zinnig antwoord van betrokkene kan krijgen. Dat is in ieder geval zijn verantwoordelijkheid.

0
845 PipoDeC

@844 Definities vehaal. Zonder machines was je dood. En je bent "in feite" al dood. Niet meer te redden, niet meer bij kennis.

0
846 PipoDeC

@844 geef eerst de definitie van "dood" vordat je het als argument probeert te misbruiken.

0
847 TedjeR

@845 Het ging eerder om de reactie @701 , waarbij werd gesuggereerd, dat mensen in zorghuizen en dergelijke ten prooi zouden vallen aan deze aanpassing van een al bestaande donorwet. Vooral bij zwaar verstandelijk gehandicapten hoef je dit niet te vragen, die begrijpen toch niet wat je bedoelt en inderdaad zal hier normaliter nee worden ingevuld door een bewindvoering, deze gehandicapten hebben vaak toch al meervoudige complicaties. Bij dementerende is het een ander verhaal en is er in sommige gevallen een wilsbeschikking of iets dergelijks, maar hier speelt ouderdom weer een rol, en is de kans naar mijn idee uitermate klein, dat men überhaupt denkt over transplantatie. Dus ja, ik vind het overdreven dat men termen als orgaanroof gebruikt, we leven hier niet in Pakistan of Rusland.

1
848 User76

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

Zou een overvliegende C-130 van de KLu echt meer gevaar opleveren dan een laagvliegend vliegtuig van Transavia, Ryanair, TUI, Corendon? Of i...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@3 Helaas. . . VOL En wat mijn buurtjes aangaat, zij zijn het inmiddels ook aardig zat aan het worden. Zij begrijpen heel goed dat het o...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

18 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

18 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

21 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

21 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

24 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
HollypornBrazzers Free Porn VideosBogas Brothersэротика фильмаNicole Aniston FacialLois PornBokep Jepng50 S PornYoung Sagging TitsZankurohentaiAna No OkuBlonde CumfaceIndian Hindi Sex VideoHandjob CumshotFull Hd Telugu Sex VideosBest Porn ScenesSayuri HayamaXhamsters LiveDane Jones.comForums.socialmediagirlsBen Affleck NakedRyuko Matoi PornXxx Chut ImageTop Hot XxxNxnn Sex VideoAnveshi Jain Web SeriesSofia Hublitz NudeAzporn ComicCeleb NufeJared999dPaksitan XnxxCote De Palbo NudeWwwxxvideoAngela WhoteNuru Las VegasXxx Gonzo ComSunny Leone Sexy Video Full MovieCamversittyAnime Big TittesNancy AGay Hypnotism PornRonaldo SexTelugu Porn Videos ComIndian Randi Sex ComXxx BhaTop Porn Sites In IndiaKartun PornImpregnating SisterMesum IndoBest Pornographic AnimePorn Web ComicsNxxx PakistaniBoss Sex ComHands Free CummingOne_more_cumChyna On PornDrama PornhubJav.gururAnal PornosuJade HsuPucySouth Aunty SexAna De Armas Nude VideoBackroom Casting Couch Full VideosBattle BangVintage Mom And Son PornMofoso PornBeefcake Hunter SavageVideo Prono GratisLaurel HollomanBbw DoggystyleJayla PaigeDaddy And Son PornPictures Of Naked Mature WomenXnxx Yoga MomPron DeshiCute Nude VideoDirty Family PornIndian X Video InAncient Rome PornScooby Doo P O R NKontol BesarNew HotsexPadosan XxxJav LeakedPamela Rios NewFilm Semi KoreaMississippi PornSexo Gratis GayEmma Stone LeakedSeltin Sweet NudePanty Sniffing PornIndian Hairy FuckMadi Collins AnalBlake Blossom BjHypntubeBig Tis BbwDeborah Kara UngerPorn BabaAngela White Manuel FerreraSean FordKylie Jenner XnxxLovely Ghosh XxxShweta Basu Prasad SexIndian Student Teacher Sex VideoKendra Lust New VideosXxx Vidoes DownloadElena HeiressBuzzers Free PornSite De Filme PornoKardashian NudeYoruichihentaiPorn Vidao HdDownload From PornhubIndoneisan PornHottest Nude CelebsAnastasiaplaysDesi Sexy Nude VideoNative American TitsB Xxx VideoCandyred88Hairjobs PornFonixxx18Kemono. PartySexes GratuitColombia EscortsMacho Gay TubeBlow Jobs At HomeSurekha Aunty Sex VideosHot Oil Japan MassagePornez DownloadSamantha NakedSweaty PornPeliculas Eroticas OnlineMuho IchikiSweetolivia19Fliz Movie Hd VideoCj Miles CreampieHot SexvidNitobondHd Sexy Video HotHayden Panettiere PornNejire Hado R34Fuckibg VideosPussycreamTaboostepmomNude RomanceSexe Girl VideoMilf Flashing In PublicEbony Missionary