door Havermout in Gezondheid  ·  31 Reacties

  • 5
  • 547x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Jammer joh. De wet is de wet.

16
1 David

Wie gaat er nog naar een café. Een sigaar gezellig opsteken mag niet. Maar je mag je wel een delirium zuipen. Je mag wel vloeken en schelden. Zo af en toe een flinke matpartij moet ook kunnen. En een ongezonde hamburger, geen probleem. En naar het café ga je natuurlijk met een stinkende diesel van 20 jaar oud. Goed voor het milieu. maar een sigaret. uit den boze.

6
2 rlw

Eerst op kosten jagen voor een rookruimte en nu weer afbreken. Je zou die hele handel toch eens een keer Guy Fawkes-en daar in Den Haag.

Een niet-roker.

4
3 flauwekulallemaal

Misschien maar een vereniging tot instandhouding van het roken oprichten. Alleen toegankelijk voor rokers.

5
4 flauwekulallemaal

** gebruiker verwijderd **

Wie heeft er nog last van rookruimtes dan??

Ook een niet roker.

5 verwijderd110

@2 En niet te vergeten de geuren van zweet en allerlei reukstoffen in een poging de zweetgeuren te camoufleren...... Er zijn ook mensen die allergisch voor geurstoffen zijn zonder ze fysiek aan te raken......... ziekmakende troep. Je raakt er van tussen de wal en het schip. Als niet roker geef ik toch de voorkeur aan tabaksgeur; ik ben zwaar allergisch voor parfums, aftershaves etc.....

4
6 Tiidmasine

Ik neem aan dat zijn cafe na het verwijderen van die rookhokken snel populair zal worden bij de lieden van de niet-rokende lobbyclub die voor dit verbod hebben gezorgd. Of nee, dat bedoel ik eigenlijk sarcastisch.

Die niet-rook lobby heeft natuurlijk het feitelijk gelijk aan zijn kant. Maar die rookhokken die worden min of meer gedoogd omdat anders veel cafe's wel kunnen sluiten. Houd ik wel van, dat gedogen.

2
7 provo

Ik lees ze alweer volop. De rare redenaties waarom roken gewoon zou moeten kunnen in een café. Leg je er nou eens bij neer dat het verleden tijd is. Roken in het bijzijn van niet-rokers is onbeschoft en het is schandalig dat er wetgeving moet komen om hiervoor te zorgen.

15
8 David

@8 Roken in het bijzijn van niet-rokers is onbeschoft, drinken in het bijzijn van geheelonthouders is onbeschoft, vlees eten in het bijzijn van vegetariërs is onbeschoft, werken in het bijzijn van mensen die de zondagsrust eerbiedigen is onbeschoft, eten in het bijzijn van vastenden tijdens de Ramadan is onbeschoft... Waar houdt het op?

4
9 Civ

@8
Met een rookruimte schep je toch juist de mogelijkheid om te roken zonder dat een niet-roker er last van heeft?

2
10 provo

Gelukkig hebben ZIJ het weer samen opgelost.
Sarc. of

3
11 eigenmening

Deze rechterkliek maakt graag het ondernemenshcap onmogelijk. Mensen gaan al niet vaak meer naar de kroeg omdat ze niet mogen roken als er géén rookruimte is en het buiten te nat of te koud is. Maar blijkbaar moeten alle kroegen failliet want daar zijn nog life vriendschappen en contacten mogelijk.

5
12 Ness

@12 Je richt de pijlen op de verkeerde. De rechter toets aan de wet. Als de uitkomst je niet aanstaat moet je bij de wetgever zijn, niet bij de rechter.

6
13 Utrecht_83

Zeiken naast mensen die gewend zijn om voor die bezigheid naar het toilet te gaan is ook onbeschoft.

1
14 Hadjememaar

@8 Zoveel dingen zijn 'onbeschoft' en overal is altijd wel een zeikerd voor te vinden.
We leven in een vrij land, die wetgeving is dus compleet overbodig.

7
15 Yisrael

Uit het artikel:

"Omdat er minder mensen tegenwoordig roken, verwacht hij niet dat het minder druk wordt in het café als de rookruimte verdwijnt. "We hebben ook een verwarmd terras, kunnen de rokers daar zitten."

Dat klinkt nou niet bepaald als kopzorgen....

3
16 Emus

@9 Nailed it.

5
17 Yisrael

@12 “Mensen gaan al niet vaak meer naar de kroeg omdat ze niet mogen roken ...”

Ze hebben eerst alle niet-rokers er uit gejaagd, dus niet huilen en gewoon op de blaren zitten.

5
18 Attercopus

@13 : De rechter toetst niet aan wetten in dit geval maar aan regels. Die veel ruimer kunnen worden geïnterpreteerd. Er zijn zaken afgesproken, maar niet in steen gebeiteld: "De uitzondering voor zulke rookruimtes is in strijd met de regels die zijn afgesproken met de Wereldgezondheidsorganisatie over het tegengaan van tabaksgebruik." Zolang niemand last heeft van de rook wordt met een rookruimte voldaan aan het principe. Het zal niet de eerste keer zijn dat een rechter een politieke uitspraak doet. Wat ook de reden is dat men heel die ploeg rechters met een scheef oog aankijkt.

3
19 Ness

@19 wetten, andere regels, potato, potaato. Mensen die heel die ploeg rechters met een scheef oog aankijken neem ik uberhaupt niet serieus.
De rechter is ook niet aansprakelijk voor die regels. Net zo min als voor wetgeving.

1
20 Utrecht_83

@2 Als ik me kapot zuip zal iemand anders er geen kapotte lever van krijgen, Als ik me kapot vreet aan ongezonde hamburgers zal iemand anders er geen obesitas of dicht geslibde aderen van krijgen. Van vloeken en schelden zijn naar mijn weten nog maar heel weinig ziek van geworden, laat staan aan overleden.
Maar toch als ex-roker wordt ik zelf strontziek van die betutteling. Je mag dit niet, dat niet. Stom gezeik. Het is dat ik er geen geld meer voor over heb anders zou ik vandaag nog beginnen met roken.

4
21 A Passenger

Als ik naar de kroeg ga zijn er meer niet-rokers dan rokers. Dus ik kan me niet voorstellen dat er kroegen zijn die door deze maatregel opeens failliet gaan. Als er kroegen zijn die nu wel opeens failliet gaan, dan moeten ze hun business case misschien veranderen.

2
22 Kimberly1995

@20 : hij heeft als taak die regels te interpreteren. En daarin neemt hij mi rare besluiten.

4
23 Ness

Het valt mij op dat bij vergaderingen van in meerderheid 50 plus ondernemers, er bijna niemand tijdens de pauzes naar buiten gaat om te roken. Roken is duidelijk op zijn retour, zie het ook in mijn familie. Het niet meer mogen roken in cafés en restaurants kan daarom geen groot probleem zijn.

1
24 Myth63

** gebruiker verwijderd **

Ik begrijp die kop boven het artikel niet zo. De café-eigenaar lijkt er zelf niet zo mee te zitten: schuifdeur eruit, muren even verven en hij verwacht ook niet dat het minder druk zal worden in zijn café. Tja mensen...het is 2018. Roken is niet meer van deze tijd. Wen er maar aan.

25 verwijderd23941

@25 RTL hè ...

0
26 Attercopus

Een ieder die andere onbeschofte dingen benoemt na mijn reactie op 8. Geen van al die "onbeschofte" activiteiten stelt een ander bloot aan kankerverwekkende stoffen.

0
27 David

** gebruiker verwijderd **

@26 Ja, het is wel voer voor rokers, die kop. question

28 verwijderd23941

@10 dat klopt niet wat jij zegt. Niet rokend personeel moet de glazen opruimen en de klanten bedienen. En ook het rookhok moet dagelijks schoongemaakt worden. Dit is de reden dat het gesloten word. Je mag het leven van je personeel niet in gevaar brengen.

En vooral veel restaurants hadden een rookhok om te voorkomen dat klanten buiten gingen roken en niet meer terug kwamen na het sigaretje.

0
29 Jan met de korte achternaam

@29
Ik weet dat dat de reden is.

Maar er zijn genoeg uitbaters die net op het randje van rendabel zitten die daar gewoon overheen worden geduwd als je hier rigide mee om gaat.

Ik weer zat kroegen waar aan de bar gerookt wordt. Blijkbaar knijpt men hier en daar een oogje dicht. Dan moet je dat hier helemaal doen: een uitbater die een rookruimte maakt houdt iig de bar rookvrij.

In dit geval is de gerechterlijke uitspraak niet afgedwongen door personeel maar door een kleine fanatieke belangegroepering. Komt weinig sympathiek over.

1
30 provo

@8

"Roken in het bijzijn van niet-rokers is onbeschoft"

Klopt en daarom hadden die cafés een oplossing door een afgesloten deel te reserveren voor de rokers.

Wat is de reden waarom u een ander zijn rokertje niet gunt, wanneer u er totaal geen last van kunt hebben als ze in de rookruimte zitten? Is het egoïsme, treiteren, zuigen? wat is het?

0
31 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

1 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

4 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Xxx Movie ActressXxxc HotAmerican Home Made Sex VideosTeenlesbiansTori Black NakedClaire Roos PornGd PornCompte Only FanTukiffUllu Short FilmPerfect Girlfriend ComWww Bangladeshi Xvideo Comالسكس الافريقيSoank BankVeronica Rodriguez XxxAna ManciniJohny Sins Porn VideosStella ChiyokiPunjabi Real PornEbony Porn Comp3xstraponErotic DrawingsXnxx By ProxySeńoras DesnudasEbony Doggy StyleUcrania PornIndian Girl Bathing Nude50 Shades Of Grey Sex60 PornPornhub. ComBambidoe LeaksAaliyah BanuThroat BulgeNude Sex KeralaPorn TravestNina Dobrev SexyXxx DiAllie.rae NakedAnal With Step SisterAnimated BondageLesbian Tit PlayNsfwswipeAnime PornografiaWhat Is A Power BottomAdah Sharma SexSexy Movie Porn VideoMary Brth HaglinKaryn Parsons SexyShanon Whirry NudeEscort Alligator.comHentaicomics PornSister Xxx IndianSister In Law Porn VideosNurse BoobsDemi Hawks AnalPorndude ComicsDoujjn MoeBlack Widow XxxChut ChatnaEbony Solo MasturbatingConcert Blow JobJav Hd ComR18 JavEtrenaturiste ComFree Pornos For WomenAunty Adult VideoPron KahaniAnal Creapie CompilationPunjabi Sex AuntyAmerican Hard SexSassy Poonam NudeGlory Hole Swallow FreeEnony Porn StarBf Sex ComAmala Paul Xxx VideoXnxx Desi Indian VideoGianna Michaels RedditBllu VideoKim Kardashia Full SextapeGame Of Thrones Sexual SceneSd She MaleAlexxx KnightPorm GifMontre Mon MinouLapk JohosBreast SmotheringBig Lactating TitsVideoporno TetonasSarasalazar TsIndian Aunty Full SexCartoonpirnDdf Network HdBest GloryholeCelebrity Se XGuatemalan PornCutscenes.netGillian Barnes NudeSixi VideoBhalo CartoonSex Video Hd DoctorMadison Ivy FuckIndian Live Cam ShowPeliculas Eroticasen EspañolFunny SexyvideosR HotwifeFlim Bokep IndonesiaXvideos.gay NacionaisPatty PlentyHeroine XxxxVideos De SexogratesHindi Porn Video HdEnglish Picture Sex MovieEva Notty StepmomXxx Desi InValentine Day Porn VideoGirl Fuck ComNeedynovember OnlyfansCelebjahidAnime BoobjobSmoking Big TitLesbian Caption PornBaddieonlyIdian PornCerdas ComQuadrinho EróticosProstituée Pornㅏㅐㄱㄷ무 ㅠㅓPornos GordibuenasKavita Bhabi Web SeriesHow To Make Sex VideoDud SexLovelymimiJapanese Porn FilmBig Breast Sexy VideoBluechew Before And After PicturesGames XxxSxe VedeoXxx Photos ComSapnk BangBhopal Ki Blue FilmDog Dildo PornCreamy-teensPinky GangbangedMom.son PornProstitute PornographyImagenes De SexoFatal Model AcompanhantesFoto De PorniBoobes SexLatina Shemale Porn