door Havermout in Politiek  ·  81 Reacties

  • 33
  • 1122x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Halbe for President

3
51 Halbe Zool

kan wel een aardig lijstje bedenken van "domme fouten" waar burgers genadeloos op worden afgerekend....want...regels zijn regels...
maar dat is een elite....andere regels voor zichzelf hanteren dan voor de rest...

0
52 MarkUg

@7 .
Dat is nu het grote probleem.

0
53 eigenmening

Het vertrouwen in de politiek is al jaren tanende. Niet voor niets stemmen veel mensen niet meer op traditionele partijen omdat deze de keizers al langer zaken beloven die ze niet waar kunnen maken. Vertrouwen is daarom nog belangrijker en daaraan ontbreekt het steeds meer in de politiek. De politieke leiders moeten er voor de bevolking zijn en niet enkel om hun eigen ego op te poetsen. Opzouten.

0
54 Dalon

De manier waarop hij loog tijdens een VVD congres is schokkend.Liegen alsof het gedrukt staat is van toepassing op Zijlstra. Hij loog niet om zijn bron te beschermen hij loog om te proberen indruk te maken door te suggereren dat hij aanwezig was bij de bijeenkomst.

0
55 jantje van leiden

@54 Het vertrouwen in de politiek is al jaren tanende,waarbij de VVD het leeuwenaandeel voor zijn rekening heeft genomen.

0
56 jantje van leiden

Wat zal Halbe Zijlstra balen nu zijn anonieme bron (Jeroen van der Veer ex Shell) bekend is geworden en de waarheid boven tafel is gekomen! Halbe Zijlstra is niet geloofwaardig meer en zou zeker gezien zijn positie (min. buitenlandse zaken) moeten opstappen!
Ook schokkend is het dat Mark Rutte nog steeds achter Zijlstra blijft staan!

De hele speech van Halbe Zijlstra tijdens het partijcongres 2016 (17 min):


https://www.volkskrant.nl/binnenland/zijlstra-legde-woorden-poetin-verkeerd-uit~a4569237/

0
57 Nieuwsgierig

We vinden het niet vreemd we vinden het heel bijzonder.
Ze wisten er allemaal van,

1
58 Gratiebarmhart

@30
Als we referenda invoeren kunnen we eenvoudig met zijn allen meebeslissen, en een ware democratie worden zoals Zwitserland! Maar de gevestigde regeringspartijen hebben dit middel vermoord. Zijn wensen geenszins democratisch meer te zijn, want ze weten de meerderheid niet te manipuleren, om de voor hen gewenste keuze te maken.

Ze zijn er totaal niet voor het volk, de demos, maar wensen alleen geniepig met gebruik van allerhande holle retoriek en demonisering van de oppositie, hun eigen (geo)politieke plannen uit te voeren. En daarvoor worden geen middel geschuwd, en is misleiding eerder de regel dan uitzondering.

0
59 Reactie

@51
Ik waardeer je humor question

0
60 Reactie

Natuurlijk neemt onze regering geen stelling. De parlementariërs van de coalitiepartijen stonden meteen al klaar om te roepen dat de inhoud van het verhaal immers nog overeind staat.

Ook al blijkt dat nu dus op niks gebaseerd te zijn en op loos geroep in de ruimte neer te komen. En het was sowieso niet logisch om dat te roepen, want als niemand de bron kende die zogenaamd beschermd moest worden, dan hadden die parlementariërs dus helemaal geen bron waarop ze zich konden baseren toen ze riepen dat 'de inhoud nog steeds overeind staat'. Als ze een andere bron hadden, dan was 'bronbescherming' (wat betrekking had op Zijlstra's bron Van der Veer) sowieso een onzinnig excuus.

Als ze stelling willen nemen, dan moeten deze parlementariërs zelf ook toegeven dat ze hun werk niet gedaan hebben en gewoon bij voorbaat de minister geloofden - ook al hadden ze dus helemaal geen feitelijk materiaal om tot die conclusie te komen en, niet heel gek dus, komt nu uit dat de inhoud van het verhaal helemaal niet klopte.

0
61 progressiefliberaal

Goede column van Özcan:

“Terwijl vicepremier Kajsa Ollongren heeft besloten om met veel bombarie de strijd tegen nepnieuws aan te gaan, blijkt een directe collega zich aan het fenomeen te bezondigen.

Des te vreemder is het dat onze regering geen stelling neemt tegen de rare fratsen van Halbe Zijlstra, maar dat premier Mark Rutte de hele klucht wil vergoelijken door te verklaren dat ‘de inhoud van het verhaal staat, maar dat hij niet had moeten zeggen dat hij erbij was’. Pardon?

D66-leider Alexander Pechtold, vroeger een luis in de pels, iemand die allergisch was voor kletspraat, maakt het allemaal nog bonter. Hij zegt na de onthulling: ,,Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’’ Een tamelijk bizarre uitspraak, waarmee hij suggereert dat geen enkele Rus, waar ook ter wereld, misstappen erkent. Dit is een generaliserende en daarmee kwalijke analyse.

Het ziet er kortom naar uit dat er veel aan gelegen is om Halbe Zijlstra te sparen. Dat getuigt van weinig visie. De mensen thuis zijn niet dom, iedereen weet nu dat we met een politieke charlatan te maken hebben, voor zover dat eerder niet duidelijk was geworden. Onze regering minacht de intelligentie van de gewone man door te doen alsof het allemaal wel meevalt.”

0
62 Reactie

De regering durft geen stelling in te nemen tegen deze man, want ze doen allemaal precies het zelfde. De VVD staat bekend als de partij waarin de meeste leugens worden verteld. Met hun grote leider Pinoccio voorop. De hele politiek is een verrotte corrupte klerezooi geworden. Met elkaar dekken, baantjes toeschuiven, flink graaien in elke mogelijke ruif, en vooral flink declareren. Terwijl ze geen ene flikker zitten te doen in de kamer. Beetje verveeld spelen met hun mobieltje of tablet. Dat kan een kind van 7 jaar ook. Ik neem niet eens meer de moeite om tijd vrij te maken om te gaan stemmen. Wat ik ook invul, het boeit ze in Den Haag toch niet. En wat wij Groningers vinden maakt ze sowieso geen ene donder uit. Het is alleen de Randstad die telt.

0
63 Een hardwerkende ZZPer

@61
Het gaat er voor lieden van de VVD, D66 en CDA helemaal niet om of de inhoud van het verhaal klopt. Het gaat erom dat ze achter de geuite visie van Zijlstra staan, dat Rusland een groot gevaar voor ons is. Want met dat zelfgecreëerde vijandsbeeld trachten ze al geruime tijd aan de macht te blijven en de tegelijk de uitbreidingsplannen van de EU en dergelijken te legitimeren.

0
64 Reactie

@63
Stem gewoon op een lokale partij, die er wel voor de plaatselijke bevolking is, of op een partij die nog nooit regeringsmacht heeft gekregen, en zich dus ook nog niet heeft bezondigd aan de bekende leus: macht corrumpeert.

0
65 Reactie

* Verwijderd door de redactie *

66 Gr@ndioos

Beter ten Halbe gekeerd, dan ten hele gedwaald question

Hopelijk stuurt de Tweede Kamer hem vanmiddag meteen naar huis voor een héle lange vakantie,
Nog een scheurkalender wijsheid: Al is de leugen nog zo snel..

0
67 La Bohème

Het is niet vreemd van de regering, als je beseft dat Nederland slechts een vazalstaat van de VS is. Dat gedreun dat je steeds hoort, dat is het hakkengeklap van de politiek en de media.

0
68 Commodus

Inderdaad helemaal niet vreemd en juist voorstelbaar! De leugen van Zijlstra is namelijk GEEN INCIDENT maar past in een jarenlange campagne van globalisten (liberalen, socialisten, Groenen enz.) die met suggestief nieuws, manipulaties (zie door NOS verknipt Poetin-interview) en verdraaiingen het collectieve beeld van 'Rusland als grote bedreiger' moet ophouden en voeden.....zo wordt achter deze vorm van crowd-control gewerkt aan De Nieuwe Wereldorde.

1
69 CoolMemories

@55
Om indruk te maken maar ook om het vijandbeeld tegen rusland te versterken (Rusland als bliksemafleider) Eerder loog hij al over de haat retoriek in Palestijnse schoolboeken die volgens hem inmiddels verdwenen waren.

Of wat dacht je van de FARC bomaanslag in 2003 in bogota op Club Nogal (36 doden) Zijlstra beweert dat hij erbij was en toevallig aan de overkant van de straat stond. Met glas in zijn hoofd heeft hij toen de slachtoffers nog zien liggen. ""als je op straat het lijk van een kind ziet liggen zonder hoofd, armen en benen, dan blijft je dat wel bij""
Het FvD gelooft er niets van en gaat hierover vragen stellen.

0
70 Reconquista

@8
U bent niet de enige dwaas die op die partij stemt. Er zijn er velen.

0
71 De Vliegende Brabander

Welke fout heeft Zijlstra rechtgezet?

Hij heeft het boetekleed aangetrokken voor zijn leugen. Maar de echte fout zit in de consequenties van zijn leugenverhaal in verband met het neerhalen van vlucht MH17.

Op de avond dat het toestel was neergeschoten, vlogen Rusland en de VS elkaar al in de haren met tegengestelde versies en vingerwijzen. De hoop voor de nabestaanden om ooit gerechtigheid te krijgen voor het verlies van ouders, kinderen en kleinkinderen werd toen al sterk verminderd, omdat de ramp terstond speelbal werd van de geopolitiek.

De enige mogelijkheid lag nog in een vlekkeloos afgeleverd onderzoek door de Nederlandse regering als leidende partij, mede namens Maleisië en Australië.
Die laatste deuropening heeft Zijlstra doen dichtslaan. Rusland zal nu altijd Zijlstra’s leugenrelaas aanhalen als bewijs van de Nederlandse bevooroordeeldheid. Poetin zal verklaren dat hij geen Russische staatsburgers kan uitleveren aan een land waar hen geen eerlijk proces wacht.

Vervolgens hebben D66 en CDA de volgende fout gestapeld op de kolossale fout van Zijlstra door diens gedrag binnen coalitieverband te vergoelijken. Een logische zet van eigenbelang vanuit de binnenlandse politieke verhoudingen, maar een blunder ten overstaan van Maleisië en Australië.
En nieuw ‘bewijsmateriaal’ voor de Russische regering.


Volgende week debatteert de Tweede Kamer over het Wetsvoorstel van Minister Ollongren namens Rutte III om het raadgevend Referendum af te schaffen.
De motivatie achter het Wetsvoorstel is dat de meeste kwesties zo ingewikkeld zijn dat ze aan de professionele politici, de Volksvertegenwoordigers, moeten worden overgelaten. Kiezers worden geacht te weinig onderscheidend vermogen te hebben om te kunnen oordelen.
Een week voor het debat heeft Rutte III, hebben VVD, D66, CDA en CU de belangen van de nabestaanden uit alle betrokken landen, op een vreselijk onprofessionele, onbekwame wijze verkwanseld. Daar had het brandpunt van hun aandacht op gevestigd moeten zijn.

Het toont aan dat het Nederlandse Staatsbestel dringend mechanismen nodig heeft om onoordeelkundige, zelfs liegende politici en over het paard getilde bestuurderspartijen te adviseren via referenda en bovenal te corrigeren.

1
72 duurendaal

Debat met Zijlstra en Rutte gaat beginnen om 17:00:
https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/plenaire-zaal

0
73 Reactie

Vreemd dat onze regering geen stelling neemt tegen de rare fratsen van Halbe

Logica: Als ik het goed zie zijn de volgende fouten begaan
- Halbe Zijlstra liegt over uitspraken van Poetin en zijn aanwezigheid op een plek waar Poetin iets gezegd zou hebben
- Halbe ZIjlstra geeft toe dat hij liegt. Maar zegt dat Poetin de uitspraak wel gedaan heeft en dat de strekking ervan blijft staan, alleen de aanwezigheid van ZIjlstra was gelogen. Dit is een nieuwe leugen. Al snel blijkt ook dit niet waar te zijn.
- Mark Rutte steunt openlijk de kwalijke leugens en oorloghitserij van ZIjlstra
- Aexander Pechtold steunt openlijk de kwalijke leugens en oorloghitserij van ZIjlstra
- Kasja Ollongren steunt openlijk de kwalijke leugens en oorloghitserij van ZIjlstra

Conclusie: Wat is er nodig om dit hele kwalijke kabinet naar huis te sturen? Een referendum? Een opstand? Deze mensen kunnen toch niet doorgaan op deze weg?

1
74 purelogica

@2 "Is Nederland dan zelf ook helemaal verrot?"

Nee; wel bang voor verandering.
Maatschappij van angsthazen ;(

0
75 Mappie

@8 "Yep, mijn IQ zegt dat ik D66 moet stemmen en geen VVD!"

Geen VVD is goed.
D66 stemmen is de pot voor de ketel verruilen.

0
76 Mappie

Ollongren trouwens van dezelfde "bron" gebruikgemaakt toen ze het over Russisch nepnieuws had?

0
77 Spraypaint

@23 "Wat boeien die Russen nou. "

Zolang ze zich tot Rusland beperken niets, echter...

0
78 Mappie

Donor wet is net aangenomen in de Eerste Kamer met een minimaal verschil van 38 voor en 36 tegen question

0
79 Reactie

Vanmiddag 1700 uur Kamerdebat inclusief Halbe Zijlstra en Minister president.
Halbe Zijlstra zou in het belang van aanzien en onderhandelingspostitie Nederland de eer aan zich zelf moeten houden en aftreden. Hou kan hij met Lavrov van Moskou praten over fake nieuws vanuit Rusland en over de MH17. Opzouten.

0
80 Dalon

Ik mag toch aannemen dat deze clown over 15 minuten inderdaad aftreedt. Dan kan de rest van het gepeupel beginnen met uitleggen waarom ze hem steunden.

1
81 purelogica

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Movierulz XxxKerala Porn StarDever Bhabhi Porn VideoGay Feet PornListcrawler Pittsburgh PaAdultwork SiteAnal MomsHousewife Sex ComWife BwcOnlinepornMatures.comMya LaneXxx Humster VideosAnal_asianFamily Xxx MovieLesbian Movies IndianKirby PornReluctant Mom PornXvedeo 18Best Porn AtarsRule 34 Xyz.Shoe0nhead NudesXxxvodieBreckie LeaksAshemale PornPetite Ebony AnalLesbian Fingering HardXxxii FilmMilfporn ComicXxx Video Sunny Leone KaDesi Suhagraat Sex Video18 VidioDesisexBangbros.comcPornmd ComFilms Pornos VintageSextag AmateurElle Lee PovdGay Werewolf PornCumshot ComplitationBellesa FilsOver 60 PornIndiansexmobiMiss Brat PornPron TuvePorns Biggest TitsLacey StarrFuckforever EverKaty Sagel NudeGrandma NudesBrezer Sex ComShagle.comAdult Chat AvenuXhamqtzrThicc Femboy PornIndian Big Dick PicsCorrina Kopf NakedLoverssexDani Daniels Digital PlaygroundFree Mature Porn VideosFacesitting AnimrNatalie Roush NudBusty Stepmom PornBest MilfWife Glory HoleMini Richard PornBrekkie HillDesi XvideoBengali Adult VideoHot Mom PorPattaya Girl SexReal Amateur SexPov BackshotsLily Sincere PornAnime Manga HentGat PornAdin Ross Sister NudeCarey Mulligan NudeFattest HamstersVeronicaperasso NudesSex Video AssamesRegifsTelegram Porn GroupPornojaponaiseX ViseoElle Brooke XxxLatest Video SexSissy PornNurse Fucks PatientTanner MaysCamgirlsPornografias FuertesTube GalreoDani Daniel SexyErito PornFat Chicks In The NudeKoreanxxxLucy Mochi AnalDrtuberMarried Gay PornPro XxxNhentai MommyForcefull XxxKieran Lee PornElsa Jean PussySaimin SeishidouSexy Video XnXxx Secxy VideoThai CreampiGagging CumshotsHamine TvBuzzers XnxxBlack Mo PornAdveture Time PornHairy Mexican PussyFull FuckReal Indian Sex ScandalNude CousinSophie Dee Sexy VideoVitnames PornStep Sis JoiFlexyteenKayla KoMonsterpornLight Skinned AnalJabardast SexFreepornxxxhdIndian Real Homemade Sex VideoCutesy PornVideos Pornograficos SexualesFree Hamster PornBollywood Actress Xxx VideoLesbian Sex XvideosXxx Sex Video In HindiHd Prono VideoAnal FleshlightBoykisser R34Stepsis SexBrandi Love InterracialAnal Porn AnimeTrav PornRedtuneBillie Eilish Leaked PhotosLiky LabeauSonali Sexy VideoXxx Com Video Full HdAmerican Mum And Son SexJazlyn RaeAlina Lopez Pure TabooGina Carla