door technienieuws in Gezondheid  ·  31 Reacties

  • 5
  • 454x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

In ieder geval zou JUMBO de kwaliteit van hun groente en fruit kunnen verbeteren. Dan is er al een grote stap gezet.

13
1 Barbapapa-7,5

En het aanbod verbeteren. Ik hoef geen 10 soorten tomaten, maar wil wel graag snijbiet, een krop krulsla en kruisbessen.

1
2 Elli

@2
Dat verkopen ze niet in de supermarkt.
Ik snap sowieso niet waarom mensen groente en fruit bij de supermarkt kopen.

Troep eerste klas.
Bekijk de bloemkolen maar eens. De bladeren zijn dor en verpieterd na een paar dagen.
Alles neerzetten op kamertemperatuur.

Niet bevorderend voor de kwaliteit.

4
3 Lady Kant

Eten hoeft geen feestje te zijn, het moet voedzaam zijn. Niets zo belangrijk als goede voeding en beweging.
Jumbo is overigens nogal een kutsupermarkt als je het mij vraagt - en sowieso moet je groente en fruit niet bij de supermarkt kopen. Net als vlees en vis. En brood. Eigenlijk alles dat je vers wil hebben.

4
4 Yisrael

@4 voor mij is eten heel vaak een feestje; ik ben dol op goed en smaakvol eten. Krijg haast medelijden met je dat je dat gevoel moet missen.

0
5 Attercopus

@5 Ik eet liever gezond dan lekker.

Alleen als ik uit eten ga is dat anders.

6
6 Yisrael

@4
Helemaal mee eens.

3
7 Lady Kant

@6 Ik eet bijna alleen gezond EN lekker.

0
8 Attercopus

@8 Is ook maar net wat je lekker vindt, natuurlijk. Ik heb bijvoorbeeld een hekel aan noten en peulvruchten, maar eet het wel dagelijks. Of vis, hou ik ook niet van en toch eet ik het geregeld. Idem voor insecten en sojaproducten.
Ik lust simpelweg weinig haha, ben een moeilijke eter. Alleen vlees ben ik dol op, maar dat kan ik dan weer niet eten lol.

3
9 Yisrael

@9 Misschien heb ik inderdaad de mazzel dat ik over het algemeen gezond eten lekker vind, en het meeste ongezonde voer niet wegkrijg (of er gewoon niet veel interesse in heb).

1
10 Attercopus

@10 Haha ik veelal precies andersom, maar agh.
Dat doe jij beter voor jezelf haha.

3
11 Yisrael

@11 Ik doe er niets aan; gewoon mazzel denk ik. Maar goed, ik heb weer andere problemen question.

0
12 Attercopus

@6 Ook gezond eten kan lekker zijn toch?

0
13 Elli

@13 smaak is iets heel persoonlijks. Ik vind persoonlijk het meeste ongezonde eten (waar veel mensen zo van watertanden) niet aantrekkelijk. Verder heb je gezond en gezond ... wat de echte gezondheidsfreaks gezond vinden hoef ik niet.

0
14 Attercopus

@14 Het is ook een kwestie van wennen. Veel van het ongezonde junkfood bevat veel zout en/of suiker. Na een paar maanden koken zonder is dat echt niet lekker meer.

0
15 Elli

@15

Vroeger was het eten veel lekkerder.

Koop maar eens een kipfilet bij de slager en bij de supermarkt.
Die uit de supermarkt gaat na een paar dagen water lekken en verpieteren.

0
16 Lady Kant

@15 dat klopt. Mijn partner heeft een nierprobleem waardoor we zoutarm eten. Resultaat is wel dat uit eten niet zo’n feest meer is; bijna alle restaurants zwaaien kwistig met de zoutpot.

@16 gewoon een biokipje kopen.

0
17 Attercopus

Opvoeding is een groot probleem hierin. De ouders zijn vaak al verwend tot op het bot (als je dat niet lust krijg je iets anders) en hebben vaak al een waslijst aan voedsel dat ze niet 'blieven' en wat dus al niet op tafel komt omdat Mams of Paps dat niet 'lust'.
Van de zaken die nog wel op tafel komen 'lust' het kind weer een deel niet en zo creëer je een generatie die bijna niets eet. Nu ja, ze eten genoeg maar wel erg eenzijdig.

Hoe dan wel?
1) Leer je kind het verschil tussen 'niet lusten' en 'niet lekker vinden'. Niet alles hoeft 'lekker' te zijn; soms is het ook gewoon gezond en vult het de maag.
2) Geef het goede voorbeeld en zet ook dingen op tafel die jij 'niet lekker' vindt en zeg dat ook gewoon (zonder te zaniken/zeuren). Dan ziet het kind dat jij ook dingen eet die jij 'niet lekker vindt' en daar alleen wat minder van opschept.
3) Laat je kind één ding kiezen dat ze echt niet lusten en geef je kind als dat op tafel komt een alternatief. Bespreek dat en geef ook aan wat dat ene ding voor Papa en Mama is.
4) Neem je kind serieus. Als het kind iets niet lekker vindt, zet het dan niet wekelijks op tafel maar een paar keer per jaar en dan moet dat kind het ook gewoon eten. Voor wat hoort wat: Jij houdt er rekening mee, het kind eet het die enkele keer.
5) Geef je kind de ruimte om bij iedere maaltijd zijn mening te geven over het eten. Eén keer per maaltijd mogen ze wat zeggen. Daarna; niet zeuren. En jij zegt: "Ik zal er rekening mee houden". (Zie 4.)
6) Experimenteer. Zet regelmatig nieuwe gerechten op tafel. Zoek in kookboeken, op het internet. Loop eens langs de groente afdeling en kijk eens welke groenten jullie al een tijd(je) niet meer gegeten hebben. Bevalt een groente niet? Probeer een paar maanden later eens een heel ander recept met diezelfde groente. Witlof uit de oven smaakt heel anders dan een witlofsalade. Zuurkoolstampot smaakt heel anders als je de zuurkool eerst wast en je er witte druiven en ananas doorheen doet. Bleekselderij smaakt heel anders als je het verwerkt in een stoofpot. En wat is er precies 'niet lekker'? Is de puree bijvoorbeeld te droog.. doe er dan wat melk doorheen bijvoorbeeld.

De mensen die hier regelmatig aanschuiven bij het eten, hebben heel wat nieuwe dingen leren eten. Ik hoor het telkens weer. Vriendjes van mijn dochters die zeer beperkt aten, hebben hier hun voedselkeuzepalet enorm uitgebreid. Grappig altijd als ik dat van hun ouders terug krijg... "Bij jou eet hij wél dit en dat!" of "Laatst kookte hij iets voor ons dat hij eerder zelf nooit wilde eten!" en ook wel: "Hij was zo'n moeilijke eter en nu eet hij bijna alles." Het is toch te zot voor woorden als een 18 jarige nog nooit van zijn leven vis heeft gegeten?! Nu, dan begin je eens met gebakken aardappelen, sla met een eitje, vissticks met ravigotesaus en appelmoes.. kindergerecht.

Mijn vriend at van groenten alleen sla en sperziebonen. Nu eet hij alles. Zelfs bloemkool. Alleen met de Kerst staat er steevast voor hem sla en sperziebonen op het menu. Blijft hij toch het lekkerste vinden.

1
18 Mariska3

Variatie hebben we hier in elk geval genoeg vanuit ons groentepakket. Zo staan er hier deze week aardperen en rammenas op het menu. Wij hanteren voor zowel onszelf als voor de kids de regel van 3. Je mag 3 dingen hebben die je niet eet, als die op het menu staan proberen we er wat anders bij te koken (zolang er geen eten weggegooid wordt). Maar wordt het op een andere manier klaargemaakt, dan eerst weer proeven.

0
19 Elli

Wij eten altijd groente en fruit.
En de kinderen lusten het ook graag .
Dan is een keertje junk tenminste nog leuk.
Vanaf dat ze meeeten , krijgen ze wat de pot schaft en dat is zeer gevarieerd.
Ook buitenlandse recepten .
Als het maar gezond is .
En ze vinden het ene lekkerder dan het andere maar eten bijna alles.
Ik moet er niet aan denken dat ik voor drie kinderen anders moet koken .

3
20 No newstoday

@17

Bij heel veel restaurants kun je ook zoutarm eten .
Gewoon even vragen .

2
21 No newstoday

O, wat zijn we blij.
Hier een wortel en daar een prei. question

1
22 Wild Rover

@19 ; Iedere week aardperen en rammenas op het menu mag dan bijzonder zijn, op zich is dat geen bewijs van gevarieerd eten. Want welke groenten eten jullie, zo over een maand heen?

Hier gaat er veel paprika, ui, komkommer en tomaat doorheen. Elke week wel in iets. Maar maandelijks ook verschillende bonensoorten, sperziebonen, doperwten, bleekselderij, verschillende slasoorten, courgette, aubergine, mais, wortel, witlof, taugé, augurk, zilverui, lenteui, broccoli, paksoi, prei, verschillend koolsoorten, spinazie, champignons, enz.

Wat minder eten wij rode biet, venkel, pompoen, bamboescheuten, andijvie en typische wintergroenten of voorjaarsgroenten (want die eten we alleen in het seizoen). Dat is eigenlijk puur omdat ik daar niet zoveel recepten voor heb ook. Bloemkool houdt niemand hiervan dus dat komt ook niet vaak op tafel, wel een paar keer per jaar, bijvoorbeeld in groentesoep.

Kunst is ook gewoon meerdere groentes te combineren en het aloude "groente, aardappelen, vlees/vis" los te laten. Dat eten wij bijna nooit. De meiden zijn echt verbaasd als ik dat eens op tafel zet.

1
23 Mariska3

@5

Klopt.
Zelfgesneden hutspot met wortels waar het zand nog aan zit , dat is pas lekker. Die vind je niet in de super. Die zakken ruiken niet eens.
En struiken boerenkool ook niet.
En zuurkool in zakjes niet uit het vat.
En dan er naast puree voor stampot in een pakje . Getver.
Met allemaal een houdbaarheidsdatum .
Lekker zelf de aardappeltjes koken en stampen .
En een portie in de vriezer voor een volgend makkie.
Wij zijn liefhebbers van gezond en lekker eten .
Eten is bij ons geen haastkarwei.

2
24 No newstoday

@20 ; Wij eten meer buitenlandse recepten dan Nederlandse LOL.

Tig verschillende soorten pasta; héérlijk! Zeker tweemaal per week als het niet meer is. Er is zoveel meer dan het bekende spaghetti/macaroni bolognese.
Indische curry's, mjam,mjam
Mexicaans... taco's, bonenschotels..
Turksbrood..
Grieks... tig recepten
Engelse of Ierse stews en pies
Marokkaanse couscous
Zelf gemaakte pizza's met lekker veel beleg; ieder naar eigen smaak
Indonesisch niet te vergeten.. ook tigrecepten
Een keertje Chinees of Vietnamees koken
Ik heb ook een paar Afrikaanse recepten
Amerikaans niet te vergeten.. Gezonde hamburgers zelf maken, meatloaf of pumpkin pie ipv vlees

En dan nog de recepten van onbekende origine..

0
25 Mariska3

@25 , Mariska.

Waar woon je?

1
26 Lady Kant

@23 De week hiervoor hadden we bijvoorbeeld pompoen, rucola, knolselderij, champignons, witlof en wortels.

0
27 Elli

@26 ; Wat doet dat er toe?

0
28 Mariska3

@28

Niks. Als ik nr.25 doorlees valt er bij jou lekker te eten, vandaar.

0
29 Lady Kant

@13 Het kan, maar in het algemeen...
Den ook niet dat jij mijn ontbijt en lunch lekker zou vinden haha.

2
30 Yisrael

@30 Probeer eens een schaaltje overnight oats met bijvoorbeeld amandelmelk en vers fruit? Echt gezond, maar nog lekker ook.

0
31 Elli

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@28 Grapjas. Ik laat mij niet in een hokje plaatsen door een vliegend olifantje....

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

van Keulen
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Frans durft nogal want als er nieuwe verkiezingen komen verliest hij nog meer stemmen.Het maakt de gemiddelde Nederlander niet meer uit of er ...

1 minuut geleden geplaatst door van Keulen

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@123 Gunst als ik jouw verhaal over je vorige buurman zo lees had je een man met een EPA (ernstige psychiatrische aandoening) naast je wonen. ...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
Offtopic

Een dag geleden heb ik gezegd te stoppen met NK dit ivm met mijn gescheld naar bepaalde personen toe en dat er mensen zijn die daardoor reden z...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bram brabant
Nederland trekt ruim 200 miljoen euro uit voor luchtverdediging Oekraïne

@9 inderdaad: corrupte land.Ipv maar wapens geven en geld misschien eens proberen te onderhandelen met Poetin.En, Poetin komt echt deze kant...

8 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Wedergeboren
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@32 "elkaar onderweg weer gekruisd" Ja .. gaat lekker zo. :-(...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: LIVE. Timmerfrans spreekt z'n PvdAGroenLinks-congres toe

@4Ja klopt. Ik snap soms niet waarom de ideologie van links zo veranderd is? Ikzelf zat vroeger ook in dat kamp maar sinds Paars ben ik omgetu...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

rebo
Nederland­se plofkra­kers slaan nog steeds hun slag in Duitsland: ‘Het is absoluut een exportproduct’

De Duitsers weten zelf volgens mij ook al lang dat het geen echte autochtonen Nederlanders zijn. Maar overwegend Marokkanen met een tweede Neder...

14 minuten geleden geplaatst door rebo

Strongoli
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@31Die kun je, als ze het dan al zijn, aangeven bij de desbetreffende instanties.Misschien liggen er voor mensen zoals jij, wel voorgedrukte...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@124 Precies, jij mag nooit meer raden. Vergeet je straks niet om je tabletjes te nemen?...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Hot Sexy Erotic VideosAylar Lie PornDixies Trailer TrashAgeplay Phone SexMainstream Sex ScenesPuffy Asian NippleFrencesca JaimesVidya Balan XnxxPolitician Sex VideoHard Xvideo ComKiara Advani Deep FakeBeautiful Hot Girl Porn VideoBlondeboobsHottest Nude LesbianLatina BrazzersKendra Spade DpO Melhor PornôJohnny Sins GifElla HusghesSexgames IphoneJapanese XxxLacey Evans NudeBokepsimMichelle Trachtenberg NudaBarzilian PornHindi Porn Star VideoCum In Sister MouthChaturbate Female CamsMature Tube 7First Time Porn LesbianAbella DangeEspañola Xxx VideosChuggiheroeOpen Minded Step-sister Fucked Hard By BroJerk Off ChatTik Tok 18+ SiteMarusya Shiklina NudeHunter Schafer NakedSexvietnamNaked Asian TeenKanchana Sex VideoAshlynn TaylorSunny Leone Xx Video SexAunty First NightSunny Leone Pirn VideoApril HunterLesbian Spank PornMspamelia OnlyfansXnxx WashroomMassage With Happy Ending VideoMassage Asian HappyFuturni PornSaxe HdBrother And Sister Sleeping XvideoChinese NakedCelebritie Nipple SlipPorncomicsBeeg ComcomXnxnx VPorn Amatuer WifeHot Indian PussyGuys Public NudeAnime PeladaBang Bang SexSwatinaidusex4k Porn MomLocal Indian Xx VideoMallu Xxx Porn VideosEmiri Momota BirthPornographi FrancaiseBrazzers Bew VideosTriple X Sexy VideoTamanna Hot Sexy VideoCeleste Bright NudeOdia Porn VideoHot Telugu PornDaring SexPorn Video Savita BhabhiWife Used PornEbony Teenagers PornVideos Desexo CaseiroPunhetas VideoEmily Grey PornNicole Anistone Only FansShailene Woodley HotTeacher Xxx IndianXexexeCodacudiLessbian Porn3754990Ava Addams DownloadBangalore Kannada Sex VideoBigasstubeHumping Lesbian PornSkinny Teen AnalGeisha Kyd PornCamwhores Tv BypassAbsoluporn.comImagen PornôGranny HandjobBigdick SuckTeen RimjobPorn CariIronbutterfly69Bravo Tube3d SexcomicsHiajb PornBlk Pussy XxxPor N PornPanda MoviesBest PornpicturesBbw BondageUsa Xnxx ComPorn Indian OnlyPorn Homemade TeenFakeagent PornJaclyn Taylor Porn VideosCellege PornFreesex AnimePorn Mexico XxxMercedes CarreraPenis PicturesKira LivAlexa Bliss LeaksJohnny Sins PenisNew Xnxx SexRyann Conner PornXxx New Hindi VideosExcogi SashaHot Mom SexsiTik Tok Porn TwitterBeurette Por'oXxnxx Hot VideoMom Kissing SonHolly Michaels CreampieCock DrippingSgvideoKate RogalJasmine Sandlas PornXxx Hd Video AmericanSex Kahani BhabhiChubby Mom SexErosescortsKelsie MornroePakistani Actress XxxOral Sex ImagesBengali Boudi Xxx VideosNamitha Sex FilmStep Sister Sex HdKannada Girls Nude