De inmiddels verkeersveiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Graafseweg. In januari werd hier een 31-jarige vrouw geschept door een taxi.
Volledig scherm
De inmiddels verkeersveiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Graafseweg. In januari werd hier een 31-jarige vrouw geschept door een taxi. © Paul Rapp

Taxichauffeur die appte en te hard reed bij dodelijk ongeluk veroordeeld tot halfjaar cel

NIJMEGEN/ ARNHEM - Een 30-jarige taxichauffeur uit Nijmegen die een jaar geleden append achter het stuur en veel te hard rijdend een 31-jarige fietsster dodelijk aanreed, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een halfjaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van drie jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk.

48 reacties

  • Harry

    6 jaar geleden
    Verzekeringstechnisch wel, maar strafrechtelijk niet!
  • Else Simons

    6 jaar geleden
    Iedereen stelt dat de fietser door rood is overgestoken. Maar werkt dat stoplicht 's nachts eigenlijk wel? Ik dacht eigenlijk dat het dan op de knipperstand stond? Ik ben buurtbewoner, maar al lang niet meer in de nacht daar geweest. 
  • Greedo

    6 jaar geleden
     @Willem Heerema dat klopt, dat zegt niets over de vraag of de man lak heeft aan alles en iedereen, de meeste mensen zijn niet aanwezig bij hun uitspraak.   @tgm beuningen nee hoor, ik heb een probleem met mensen als jij die maar iets roepen zonder onderbouwing. Makkelijk roepen dat iemand lak heeft aan alles en iedereen zonder dat je de persoon ooit hebt gezien of gesproken en zonder dat je weet hoe hij er nu aan toe is. Maar jij roept alleen wat je wíl dat de waarheid is.
  • tonnyhk

    6 jaar geleden
    Ik vind het een (veel te) lage straf voor iemand die en te hard rijd en appt achter het stuur en nota bene nog iemand dood rijd.
  • tgm beuningen

    6 jaar geleden
    Met maar een verkeersongeluk minder is dat al een goede investering.