Media & TV

Arie Boomsma doet huiliehuilie na terechte kritiek door Johan Derksen in Voetbal Inside

08-02-2018 20:47

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

De mannen van Voetbal Inside moeten kunnen incasseren. Dat zei Arie Boomsma in RTL Boulevard. De presentator reageerde op een betoog van Johan Derksen in het programma van afgelopen maandag. Daarin had hij kritiek op Boomsma.

Derksen betichtte de presentator ervan jonge homo’s uit de provincie te gebruiken om “mooie televisie” te maken. Hij zou ze uit de kast laten komen en ze daarna aan hun lot over laten. Volgens Derksen zouden de jongens daarna geen leven meer hebben.

De kritiek kwam nadat Boomsma zich op social media kwaad had gemaakt vanwege de grap die Rene van der Gijp had gemaakt over een Belgische transgender. Boosma probeerde zelfs het hoge aantal zelfmoorden onder transgenders in de schoenen van Van der Gijp en Derksen te schuiven.

“Wat ze zeggen over mij maakt mij niet zoveel uit”, zei Boomsma nadat hij het fragment van Derksen had teruggezien. “Ze zijn niet in staat om iets te bedenken om mij te kwetsen.” Hij noemde daarna de beweringen van Derksen, dat jonge homo’s geen leven meer hebben als ze eenmaal uit de kast zijn, achterhaald.

Het stoorde Boomsma bovendien dat Derksen en Van der Gijp blijkbaar niet tegen kritiek kunnen. Overigens vindt de presentator niet dat Voetbal Inside moet stoppen. “Je moet alles kunnen zeggen, maar dan moet je ook tegen kritiek kunnen”, sneerde hij.

Anp/Tpo