AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

In deze Franse stad rekruteert IS bij de vleet en zwaaien islamisten de plak: alle slagers zijn halal, enkel mannen op café

In een kleine Franse stad nabij Parijs hebben de integratie-inspanningen van de overheid grandioos gefaald. Islamisten zetten er vandaag de toon. In het enige café in het centrum blijven alleen mannen over. Alle slagers zijn halal. Het is de Europese rekruteringshoofdstad van IS. Gematigde moslims voelen zich er niet langer thuis. Twee journalisten van de Franse krant Le Monde deden een jaar lang research. Dit zijn hun ontstellende bevindingen.

168 reacties

  • Bart Meers

    6 jaar geleden
    Wondelgemstraat in Gent is ook zo, als Vlaming mag je geen Turks café binnen
  • rony lauwers

    6 jaar geleden
    Wie de geschiedenis kent, weet wat de toekomst brengt. Samenlevingen groeien, worden sterk en gaan dan ten onder aan zwakheid, corruptie, inmenging van andere culturen en volkeren... Kijk maar naar het Romeinse rijk. Onze westerse waarden worden door steeds minder mensen gedragen en via onze zwakke democratische regels zullen we onszelf de das omdoen. Dit zit er al minstens 40 jaar aan te komen, maar versnelt nu exponentieel....
  • Dorien Vanderpaal

    6 jaar geleden
    De democratie faalt in Europa.
  • Thierry Willems

    6 jaar geleden
    beste mensen,integratie werkt niet!dat weten alle europese politiekers nu stilletjesaan ook.bepaalde partijen kunnen niet meer zonder de inwijkelingen(stemmen),ben geen racist maar stel enkel vast dat er van de 100% 60% NOOIT zullen werken en teren op onze centen(en van onze voorouders en ouders!!!)hoogstens in het stemhokje kun je iets in beweging brengen(nu nationaal en 2019 federaal) LAATSTE KANS!!!!!!!
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    Er zijn nog een paar mensen die Europa kunnen redden dat zijn b.v. Geert Wilders ,Le Pen,De Winter om er maar een paar te noemen zij zullen onze redder worden mits steun van het volk,En ik weet zeker dat ze de steun van het Oostenrijkse en Hongaarse en Poolse leiders gaan krijgen.En wij hebben het VB dringend nodig willen wij Belgie van de ondergang redden,mensen stem niet meer op die verraders partijen en stem voor een keer op Het VB,geef ze een kans.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Het aangrijpende geheim van de tatoeëerder van Auschwitz: "De enige Jood die ooit in gaskamer is gegaan en er weer levend is uitgekomen"
    PREMIUM

    Het aangrijpen­de geheim van de tatoeëer­der van Auschwitz: "De enige Jood die ooit in gaskamer is gegaan en er weer levend is uitgekomen"

    Meer dan 50 jaar lang zweeg Lale Sokolov. Hij leefde met een geheim dat voortkwam uit de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en ontstond op een plek die getuigde van de ergste onmenselijkheid in de geschiedenis. Zijn opmerkelijke levensverhaal zou hij pas als kranige tachtiger prijsgeven. Lale Sokolov was de tatoeëerder van Auschwitz. Hij was degene die van duizenden gevangenen een nummer moest maken. Dit is zijn relaas van de gruwel. Maar ook het verhaal over zijn uitzonderlijke liefde voor Gita, de vrouw van wie hij de arm moest tatoeëren.