door Havermout in Politiek  ·  249 Reacties

  • 25
  • 2343x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@183 Bij deze dan. Dat vechten tegen de democratie @175 van Ollongren lijkt me vrij duidelijk: referendum blokkeren, sleepwet, nepnieuws-schandpaal, buitenlandse partijsubsidies, en nu als laatste de racisme-lastercampagne. Allemaal specifiek bedoeld om het volk en de partijen die daarvoor opkomen monddood te maken. Maar voor jou @179 is dit allemaal terecht, want "Beinvloedbare lieden nemen iets al snel voor waar." LOL

5
201 Dune

@200
Klip en klaar, al voor Fitna uit kwam, bedacht ik waar ik naar luisterde als ik in Wilders zijn speeches Islam/moslims verving door joden. De koude rillingen lopen je over de rug.

En ik voel me daar enorm in gesterkt als ik zie hoe hard de echte neonazi's worden ontkend. En dan bedoel ik concreet de NVU en de enige echte onvervalste Duitse neonazi;s. Want dat zijn "bezorgde burgers".

Als je mensen die dat roepen, er dan op wijst dat ze kennelijk sympathiseren met neonazi's en ze uitlegt dat zij dan dus de neo-NSB zijn, wordt het leven lastig.

Want de NSB, dat is toch links? Ze weten het niet meer. En lopen in hun eigen propagandavalkuil.
Het kan allemaal, het mag allemaal, en het heeft nog stemrecht ook.

10
202 HenkG

@198 Kom laat je gaan, laat al die frustratie maar los en zeg maar gewoon wat je wilt zeggen IPV proberen politiek correct te zijn.

5
203 solidsteel

@202 "en het heeft nog stemrecht ook"

Balen voor je, Henk. En het worden er steeds meer. Ik weet niet of dat de oplossing is, maar er is in ieder geval eindelijk een antwoord op de inteelt in Den Haag.

7
204 Dune

@200 En op welke blog had je dat gelezen?

6
205 solidsteel

@204
Die al 10 jaar voor enorme verdeeldheid zorgt in dit land,
geen problemen oplost
en niets bereikt heeft.

Maar je voelt je aangesproken dus, zoveel is duidelijk question

6
206 HenkG

@202

Zo lang alt right klein blijft, blijven ze 'netjes’. Maar we hebben aan Wilders al gezien dat op momenten van overmoed , hij een kant op gaat waar we geen prettige herinneringen aan hebben. (minder minder)

Ok, Wilders gaat het niet worden, dat is nu wel duidelijk. Baudet zullen we moeten afwachten.

Onderwijl ben ik al weer dagenlang blij met de speech van Ollongren en vooral met de aandacht die de speech heeft gehad. Die aandacht was weer te danken aan Baudet.

Ik kan er mee leven als 10% of 20% extreemrechts stemt, dat is hun goed recht.
Maar gekker moet het niet worden.

8
207 WijzeDwaas

Er is iemand die een blogspot op dagelijkse wijze bij houd over de handel en wandel van Baudet met zijn FvD. Keurig netjes met linkjes zodat het gecontroleerd kan worden,

Iedereen die daarna nog beweert dat FvD en Baudet niet aanschurkt tegen NAZI'S en Extreemrechts kan niet lezen.

http://ikje.blogspot.com/2016/02/is-thierry-baudet-geen-neofascist-20.html

8
208 mike45

Overigens ben ik zeer terughoudend om aan het stemrecht van burgers te tornen!

Maar als mensen echte neo-nazi's niet meer nemen voor wat ze zijn, komt de vraag toch echt nabij of ze dan geschikt zijn om het politieke landschap te overzien.

7
209 HenkG

@207 Wat is het verschil tussen extreem recht en alt-right en welke partijstandpunten van de PVV en fvd horen bij deze groeperingen?

5
210 solidsteel

@210
Er is geen verschil tussen extreem rechts en alt rechts. Daarvoor hoef je alleen maar naar de volgelingen te kijken en hoe (een aanzienlijk deel van) alt-right de neo nazi;'s verdedigt alsof het niets is. Ze zijn ook vaak samen te vinden.

6
211 HenkG

Maar goed, er komt geen vervolging van Ollongren, dus heeft Rutte ook een punt: ze is niet te ver gegaan.

En de wereld draait gewoon door.

7
212 HenkG

Ik vind het ook niet.
En ben het dus dit keer best met Rutte eens.

@201

We hebben héél lang zonder een referendum wat men zo in de prullenbak mag gooien geleefd .
Waren we al die jaren niet democratisch ?Dacht het wel.
Over de sleepwet komt er zelfs nog eentje .
Geef eens duidelijke voorbeelden van haar nepnieuws, buitenlandse partijsubsidies en lastercampagnes?

Als er partijen zijn die die zelf nepnieuws verspreiden en buitenlandse subsidies incasseren zijn dat de PVV ( leeft van geld van joodse organisaties uit de USA) en het FvD ( opgestart met geld uit een fonds waar de AK partij van Erdogan ook in zit ) en die lasteren ook naar hartelust.

Het volk is met een kieslijst met zoveel partijen erop dat je door de bomen het bos niet meer ziet allesbehalve monddood.
En iedereen met een IQ tussen zwakbegaafd en heel intelligent hoeft zich niet met alles te bemoeien waar men geen bal verstand van heeft .
Na 4 jaar kijken of men het goed gedaan heeft , en zo niet een andere x club kiezen ,lijkt me veel en veel beter voor een democratie.
Het is veel te makkelijk om voor €. 400 000 4 jaar in de Kamer zo nu en dan op je werk te komen en wat te roepen .
Beperken die handel.

7
213 No newstoday

@201 Kom nou eens met argumenten ipv lijstjes van waar jij het mee oneens bent. Onderbouw waarom je het daar niet mee eens bent.
Voor welk volk komen die partijen die geld of andere invloed uit het buitenland aannemen dan op? Horen PvdA stemmers ook niet tot het volk? Of CU stemmers? Het volk is niet gediend met buitenlandse invloed. Punt! Zie Denk en PVV. Die zijn er alleen om zichzelf en het inkomen van hun vertegenwoordigers in stand te houden.

3
214 Hoofd bijzaken

@210

Het centrale thema is ongelijkheid bevorderen. Waarbij Wilders meer op moslims is gericht en Baudet meer in algemene zin ongelijkheid voor staat.

4
215 WijzeDwaas

@204

Bril opzetten : het worden er steeds minder.
Er komt altijd een dag waarop veel mensen wakker worden en denken 10 of 12 jaar wat geklets en ik schiet er niks mee op.
Dat noemen ze ook wel tot verstand komen .

5
216 No newstoday

@214 Dat is een vraag , wat ik ook weleens heb , maar voor zover ik begrepen heb is het volk de PVV en de FVD stemmers en is de rest de 'elite' , tenminste als ik het mag begrijpen.

2
217 MarcusCole

@217 Ze spreken dan ook "namens" het volk... alleen is er in het geval van de FvD nog geen buitenlandse financiering ontdekt (of ik moet iets gemist hebben).

1
218 Criticaster

@218 Ik had dus iets gemist, nl @213

Toch maar eens zoeken...

1
219 Criticaster

De pot verwijt de ketel. Rutte doet niets anders dan buiten zijn boekje gaan. Als minister van de leugen! Het volk belazeren heet zoiets!

6
220 Peka8

@220 Rutte verwijt Ollongren juist NIETS.

2
221 Criticaster

@202 wat een goedkoop gelul. De nazi's hebben 6 miljoen of meer joden over de kling gejaagd. Ik zie dat Wilders of Baudet niet of beter nooit doen. Het gegeven dat een groot deel van de Nederlandse kiezers moeite hebben met het in aantal groeiende aantal mohammedanen met de dito toenemende criminaliteit is uitsluitend en alleen de reden dat er op partijen wordt gestemd die de onrust bij de mensen verwoorden. Ik heb overigens meer angst voor het extreem geweld van links zo daar zijn(en het is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg): in 1971 werd in Eindhoven de auto van de hoofdcommissaris van politie opgeblazen door de Rode Jeugd. In hetzelfde jaar wordt door dezelfde organisatie een mislukte aanslag gepleegd op een Philips directeur. Wat wel lukt zijn vier aanslagen op Philips vestigingen en op het Evoluon van Philips. Topfunctionarissen van Philips worden met de dood bedreigd. Ook in dat jaar wordt het huis van een journalist in Eindhoven in brand gestoken, nadat hij kritisch schreef over de Rode Jeugd. Er volgen aanhoudingen en uiteindelijk één veroordeling. Later zullen in Zuid-Jemen vijftien ex-leden van de Rode Jeugd een terroristische training volgen. Daaronder is ook Molukse activist en de latere GroenLinks senator Pormes, die, als dit bekend wordt, in eerste instantie wordt geroyeerd als lid van de partij, maar later wordt dit weer terug gedraaid. En dan is er nog de RaRa terreur in de jaren tachtig. In het begin ging het om zestig aanslagen per jaar. Een aanslag op het Franse consulaat. Het landhuis van zakenman John Deuss. De vele aanslagen op MAKRO vestigingen. Op de burgemeester van Amsterdam. Op tientallen Shell pompstations. Op de fabrieken van Van Leer. Op het huis van staatssecretaris Kosto. Op het Ministerie van Sociale Zaken. Uiteindelijk zal er slechts één RaRa lid veroordeeld worden. René Roemersma: achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk.De Centrumbeweging van Hans Janmaat wordt gedurende bijna de hele jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw bedreigd, en er is de ene na de andere aanslag, met als dieptepunt de brandbomaanslag op het hotel in Kedichem. Dat er daarbij nooit doden zijn gevallen is een wonder. De linkse geweldstraditie zal trouwens nog lang worden voortgezet. Zo volgen er de ‘dierenbevrijdingsacties’ waar onder andere Volkert van der G. deel van uitmaakt, de moordenaar van Pim Fortuyn. Geweld zit links in de aderen. En toch lijkt niemand zich daar in Nederland echt zorgen over te maken. Het tekent de linkse houding van de media, maar ook van de politiek en de rechterlijke macht. Dat simpele feit komt hier maar niet tussen de oren.

7
222 nostradamus666

@222
Ik zie niet hoe dit ook maar enig tegenargument kan zijn voor de overeenkomst in retoriek waar ik op wees.

5
223 HenkG

@222 Indrukwekkende lijst.

Afgelopen dagen is echter het extreem rechtse geweld aan de orde geweest met (met name) tweede wereldoorlog en wat andere recentere zaken. Beetje gemist?

4
224 Criticaster

Die linksche rutte heeft dat groot gelijk in

6
225 Denisova

@224 inderdaad gemist. Tweede wereldoorlog? Bijna 80 jaar geleden. Vertel. Vervolgens wijzen op wat recentere zaken en vervolgens zwijgen. Moet ik u nu serieus nemen of bent u wederom een exemplarisch geval van de linkse kerkganger zonder diepgang(nu bedien ik me nu van een pleonasme ben ik bang).

7
226 nostradamus666

Ollongren herhaalt gewoon weer de periode Pim Fortuyn:

Paul Rosenmuller (Groenlinks):
Pim Fortuyn is niet gewoon rechts, maar extreem rechts.

Marcel van Dam (PvdA):
Fortuyn is een Eichmann.

Ad Melkert (PvdA):
Je wordt wakker, je ziet Le Pen. Je wordt wakker, je ziet Fortuyn.

Wim Kok (PvdA):
Fortuyn is een gevaar voor het land.
Fortuyn is een gevaar voor de samenleving.
Fortuyn is asociaal.

Rob Oudkerk (PvdA):
Fortuyn is fascistisch.
Fortuyn doet me denken aan Anton Mussert.

Matty Verkamman (columnist Trouw):
Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk AIDS krijgt.

Hans Kombrink (PvdA Rotterdam):
Fortuyn is het opkomend nazisme en fascisme.
Fortuyn is Janmaat in het kwadraat.

Els Kuijper (PvdA Rotterdam):
Wat moeten we zeggen tegen het meisje dat denkt dat haar papa niet meer het land in mag, na een bezoek aan opa in Turkije?

Thom de Graaf (D66):
Zijn we Anne Frank vergeten?

Jan Marijnissen (SP):
Fortuyn is een charlatan. Een rattenvanger.

Gerrit Zalm (VVD):
Fortuyn is een gevaarlijk man.
Fortuyn bedriegt het volk.

Bas Eenhoorn (VVD):
Fortuyn is Mussolini.

Manuel Kneepkens (Rotterdam):
Ik zie een rechtstreeks verband tussen Fortuyn, Mussolini en uiteindelijk Nietzsche.

Pim Fortuyn is definitief de Mussolini, de Duce, van de eenentwintigste eeuw geworden en men zal op zoek moeten naar een betrouwbaar onderduikadres.

5
227 CoolMemories

Een slinkse poging van de globaliserende politieke correctheid het streven naar soevereiniteit en welvaart voor de burgers te smoren en te gijzelen met lastertermen 'fascisme' en 'racisme'

5
228 CoolMemories

@226 Kijk, ik heb het stempeltje al gekregen, leuk! Alleen ga ik daar bij de verkiezingen wat anders mee om.

Zomaar wat linkjes die aan de orde zijn geweest de afgelopen dagen:

https://duitslandinstituut.nl/artikel/20179/zeker-700-mensen-gewond-door-extreem-rechts-geweld-in-2016
https://www.verwey-jonker.nl/publicaties/2016/vijfde-rapportage-racisme-antisemitisme-en-extreemrechts-geweld-in-nederland
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/13/drie-doden-bij-extreem-rechtse-demonstratie-in-vs-a1569757

Recent genoeg zo? Al blijf ik het vreemd vinden dat de grootste acties van extreem rechts vanwege de overjarigheid niet mag worden aangehaald...

2
229 Criticaster

@227 @228

Aandoenlijk dat gejammer van je over andersdenkenden................

4
230 La Cabana

@229 Daarbij nog Tristan vd Vlis die sympathisant was van extreem rechts.

1
231 Criticaster

@228 jij ziet duidelijk liever zwakzinnige neonazi’s aan de macht. Dan kunnen jullie de moslims ‘demoniseren’ en aan het gas leggen of in zee kieperen.

5
232 Denisova

@231 Zei een flatgenoot van hem, volgens Joop.

0
233 Dune

@232 De NVU doet niet mee.

0
234 Dune

@229 u sprokkelt wat incidenten bijeen die hebben plaatsgevonden in landen buiten Nederland. Wat bedoelt u nu hiermee te zeggen en wat is het causaal verband tussen de incidenten in Duitsland en Amerika met die door (extreem) rechts in Nederland uit naam van de PVV of FvD zouden zijn verricht(hetgeen dus geenszins het geval is)? In de 5e rapportage van het door u aangehaalde Verwey/Jonker rapport wordt weliswaar gesproken van een groei van de aanhang van extreem rechts doch nam het aantal antisemitische incidenten af. Dit laatste is anno 2017/2018 geheel buiten de waarheid. De antisemitische incidenten nemen juist, onder de door de linkse kerkgangers omarmde mohammedanen, toe en zullen blijven toenemen. Dat laatste zal ongetwijfeld de goedkeuring dragen van de linkse stemmers, want Israël is uiteraard de grote agressor en boosdoener in het Midden Oosten.

2
235 nostradamus666

@141 ,

Aangezien ik weet wie WijzeDwaas is kan ik bevestigen dat hij niet Baudet is.

1
236 Graaier1000

Valt Rutte überhaupt nog serieus te nemen? Deze man nadert immers zijn maximale houdbaarheidsdatum.

0
237 Black65

@235 De "mohammedanen" die door links zouden worden omarmd zijn binnengehaald door rechts, vergeet dat aub nooit.

2
238 Criticaster

@14 Nee,want Rutte loves man en Ollegrutje loves woman

2
239 Bollieboos

@227
Hé Cool, heb je tijd over of zo?
Moet ik nu echt geloven dat een normale bezorgde Nederlander al die uitspraken bij elkaar heb zitten zoeken?

3
240 Realisme graag!

@238 Dat waren enkele tienduizenden gastarbeiders. Marokkanen, Turken, Italianen en Spanjaarden. Daarna zette de regering Den Uyl de deur wagenwijd open en stroomden de mohammedanen met honderdduizenden binnen.

4
241 Dune

@211
Welk deel van de bevolking van Nederland is eigenlijk alt-right / extreem rechts?
Ik ben wel benieuwd.
Want wat veel beweerd wordt op dit topic, is iedereen die op PVV of FvD stemt alt-right.
Daarnaast worden mensen van andere partijen (VVD+CDA) alt-right genoemd, al naar gelang waar het topic (tegen massa-immigratie, inperken Islam etc) over gaat.

Volgens velen op NK is op deze manier al 30% van de Nederlandse bevolking alt-right / extreem-rechts. En tevens nazi, NSB en wat voor extremen er allemaal niet gebruikt worden.

30% van de Nederlanders Nazi?
Lijkt me toch wel een beetje overdreven, toch?

3
242 beastyboy

* Verwijderd door de redactie *

243 FNKTD

@243 Is uw toetsenbord ook in staat normale reacties te produceren?

1
244 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

245 E.Meel

@245 Je leest niet goed. Nadat de gastarbeiderregeling was beëindigd (1973) kwam de grote instroom op gang.

2
246 Dune

Kom op gast jou neemt toch niemand meer serieus.
Alles voor je opwindende stoeltje.

#markganaarmama

1
247 Eastwood

@245 zelf het geschiedenisboek niet goed gelezen ?? @246 heeft gelijk!

1
248 FeHa

@245

Precies waren de werkgevers die de komst van (goedkope) gastarbeiders entameerden. Altijd zo prachtig om te zien hoe rechts gemiste inzichten claimt.

1
249 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@5Aanvulling: niet alleen Baudet en aanhangers. Ook Wilders en aanhangers....

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@1 En de laffe minner, heeft nooit fatsoenlijk onderwijs genoten. . . . Een ziek, wegkijkend gedrocht. . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@6Allereerst: ik geloof er niets van jij, @2 en @3 zich bekommeren om het welzijn van asielzoekers en statushouders. Jullie willen NUL vluc...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

De top van het Rode Kruis verdient heel veel misschien kunnen die wat beschikbaar stellen.Nu willen ze liefdadigheid bedrijven uit de beurze...

9 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Nooit van gehoord.Moest wel bij ""cowgirl"" aan iets anders denken.Dat was vast mijn ""Dirty Mind"" 😇...

13 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@4En dit heeft niets met lang geleden te maken, maar met een verloederd Nederland, dankzij politici als Baudet en zijn aanhangers....

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Dit was maar een dreigement.Lang geleden sloeg een Kamerlid daadwerkelijk toe naar een lid van de Boerenpartij.Niks afkeuringen laat staan...

17 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@5 Kom jij eens met een fatsoenlijke oplossing voor deze problemen i.p.v. oeverloos af te lopen zeiken. . . ...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

De jaren '30 / '40, vorige eeuw, begonnen ook zo. . . . We hebben nog geen ene moer opgestoken van de geschiedenis. . . 😡...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@4Ja, haha. Dan doen ze eens wat nuttigs in plaats van hier elke dag hetzelfde te herhalen (lees klagen)...

19 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Diapered For PunishmentSexy VampiraSexe ScatologiqueNeha Patil NudeHot Naked BoysNortheast NudeGali Golan Onlyfans LeaksXexy GirlOriginal Real Sex VideoNuru Massage MomDesi52.comFortnite Penny PornSophie De NudeMorgan Hultgren NudeNoughty American MomAllah Ka Sex VideoJapanese SharkingCadence Lux PornstarSydney Cole NudeAmeture Teens NakedTamil Aunty Bathroom SceneTeresa Palmer NudeXnxx DJazmin Luv PornWww Xxx Bhabhi ComShakeela Sex Tamil MovieEbony Compilation PornMrs Robinson XoBbc Facialسكس تانجوBlack Girl XvideoPoron VidioGay Naked Hot MenHannah Uwu PornOld Granny PussySwathi Naidu X VideosNikki RhodesRiley Steele OnlyfansPorm GifsEve.sweetXxx Videos Boobs SuckingSucking With CondomSkipthegamszTifa BlowjobBrittany Danial NudeBf Hd Video XxxPornyuBhojpuri Bf BhojpuriKukur Manush BfMia Khalifa First MovieSunnylionesexCum Swallowing MoviesDormida PornDr KogyiComic PirnIsex ImagesFilmes Pornos BrasileirinhasPorno Gay QuadrinhoMassage Parlour HyderabadNaughty America GayXxx Video Yoga HdYosine YuiaHqporner.vomHot Nude Women PicsIndian Blue MovieThug Hunter PornNatasha Nice BbwXnxvideos ComTwo Girls XnxxAloy NakedHairy PornDanielley Ayala PornSamantalillyRobertita Franco PornosAsmr PirnArabelle Raphael GangbangVídeos Pornôs BrasileirosAplicativo De Filme PornográficoJonny SexTamil Actor Sex ComBlak Bbw XxxJett_lag_Porn Sites For Free DownloadCooleg PornFree Lessbian PornJulia Ann BrazzersBig Hairy PussyKorean FucHot Sistar XxxRule34hentaiCamegle LiveAmerican Doctor XxxBig Butt GaypornHinata SexMeilleur Video PornoSex In GirlsLenatheplug LeakBig Titty Glory HoleHentaiwaifuJohny SinsRomancevideosVideo Golden ShowersTs PornVina Sky AnalBondagw PornThreesomeporn VideosRegarder Un Film PornoEbony MasterbationNude OlayboyJonny Sins SexXxx English Bf VideoPorn4uIndigenous PornFingeringsexLesbian Beautiful SexVietnamese BjDiane Lane NakedAmateur MasturbatingXvideo Hard SexBig Arab CocksCute Indian FuckJav TrallerFree Xvideos RedEbony Dildo RideCatherinebell NudeYoukoso Sukebe Elf No MoriSarah Joy NudeIndian Web Series Xxx Videosافلام سكس شيميلBellsia PornSex FukkingUnamilfy22Indian Made SexAmateursgoneSesxySex Me VideoSfm Rule 34Mom Talking Dirty PornElizabethmadErotic BuitiesSexs TubBest TorrentssitesDeep NudifierLove CamStory Of CuckoldXnxx KinnarMiaa 909Korean Hd Porn VideosDesi Kannada Sex VideosOh Mona Webcam