door Havermout in Economie  ·  81 Reacties

  • 8
  • 1783x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

Op wie heb je dan gestemd?

0
51 DaStef

@47
Aha je bent dus op de hoogte van het medische dossier betreffende mijn rug? Nou ik zelf uiteraard wel, en weet inmiddels beter dan huisarts en specialist hoe ik het beste met mijn eigen rug om kan gaan. Mijn huisarts zelf heeft er überhaupt zeer weinig mee te maken, ik wilde gewoon een evaluatie van de toestand op dat moment. De huisarts heeft me dus netjes doorverwezen en er is dus geen enkele reden om van huisarts te wisselen. Maar goed.

0
52 W. Anstalt

@51 maakt dat wat uit voor mijn bewering?

1
53 Nicks R. Van

@20 Zo, meneer bepaalt wat iedereen vindt? Zal ik jou eens wat vertellen, vriend... Ik ben tegen afschaffing. En met mij velen. Dus hoezo iedereen?

Als we zomertijd in de winter zouden hebben, zou het pas om 10 uur licht zijn. Als we wintertijd in de zomer zouden hebben, zou het al om 4 uur 's nachts klaarlicht zijn.

En aan degenen die zeggen, dan ga je 's zomers toch een uur eerder leven, daar hoeven we de klok toch niet voor te verzetten: oké, maar zorgen jullie er dan ook voor dat van april t/m oktober de treinen een uur eerder gaan rijden, de winkels een uur eerder open gaan, etc? Anders gaat dat niet.

2
54 wjbr

Hoeveel tonnen/miljoenen zou dit eu-besluit om alles bij het oude te laten hebben gekost?

3
55 Jan met de korte achterlul

@28 Die zon komt om 05:18 op OMDAT de klok een uur voorloopt. Anders zou het 04:18 zijn.

0
56 Criticaster

@39 Ik stel slechts dat er geen hard bewijs is dat het beter is om de klok te verzetten.
Dus weg met dat gerotzooi 2x per jaar.

1
57 kritischelezer

@57 Er is eveneens geen hard bewijs dat het beter is om 'dat gerotzooi' af te schaffen. Alleen een aantal voor- en nadelen, waarvan de één alleen de voordelen ziet en de ander alleen de nadelen.

Feit is wel, dat het nu zo is als het (al jaren) is en het wel een hele hoop 'gerotzooi' vergt om dit af te schaffen. En dat het heel veel geld gaat kosten. En is de samenleving daar dan echt mee geholpen straks? Ik betwijfel het.

Zomertijd afschaffen = een hoop mensen met slaapproblemen in de zomer.
Wintertijd afschaffen = hele ochtendspits in het donker = veel meer verkeersongevallen.

Om maar iets te noemen.

2
58 wjbr
59 Doehetlekkerzelf

@53

Behoorlijk, je kunt namelijk nagenoeg elk parlementslid bereiken en een vraag stellen, maar dat kost enige inspanning, trollen op een forum is een stuk makkelijker.

De EU is op veel vlakken democratischer dan dat je denkt.

1
60 DaStef

@55

Tja wat kost een parlement, desondanks best een belangrijk instituut in een Parlementair Democratie.

0
61 DaStef

@59 Kijk dan meteen even op 26 maart waarop de zon INEENS een uur later onder gaat question

DAT komt dus door die zomertijd,

0
62 Criticaster

@60 als ik ieder parlementslid kan bevragen zoals u beweert, dan maakt het toch ook niet uit op wie ik dan gestemd heb?
Ik wist trouwens niet dat ik aan het trollen was op dit forum, maar er zijn verschillende percepties mogelijk.

1
63 Nicks R. Van

@58 Dus je beweert dat vóór het invoeren van de zomertijd een heleboel mensen 's-zomers slaapproblemen hadden. Laat je nakijken.
1x afschaffen kost veel minder dan elk jaar 2x gedoe op allerlei plekken, in allerlei systemen en voor heel veel mensen het uit de pas lopen van de biologische klok.
Heb je er wel eens over nagedacht wat het voor registratie- en controlesystemen betekent dat er bij het ingaan van de zomertijd ineens 1 uur ontbreekt?
Heb je er wel eens over nagedacht wat het voor registratie- en controlesystemen betekent dat er bij het ingaan van de wintertijd ineens 2x tussen 02:00 u. en 03:00 u. dingen gebeuren die in een ander uur hebben plaatsgevonden of moeten plaatsvinden?
Bovendien trekken de dieren in de wei zich er ook niks van aan. Dus weg ermee.

1
64 kritischelezer

@62 Ja. Geldt ook voor oktober, dus er is rekening mee gehouden met winter- en zomertijd. Dus in juni komt de zon op 5.12 op en niet 4.12. Als ze niet die uur hadden staan, dan stond er 4.12.

0
65 Doehetlekkerzelf

@50

De stelling was dat u zich blijkbaar niet vertegenwoordigd voelt door het EP, ik stel dat u dat zelf in de hand heeft, middels verkiezingen en de mogelijkheid die u heeft om uw parlementslid te benaderen.

Bent u überhaupt wel wezen stemmen bij de Europa Parlementsverkiezingen van 2014?

0
66 DaStef

@66 Natuurlijk heb ik niet gestemd! Mijn stem wordt immers niet gehoord noch vertegenwoordigd? Er is dan ook geen sprake van een democratisch parlement, hoewel u ons dat graag wilt doen geloven.

1
67 Nicks R. Van

@67 Het lijkt me dat u vrijwillig zielig bent en zich graag in die positie koestert.

1
68 kritischelezer

Misschien is het een idee om een bindend referendum in heel de EU te houden over dit vraagstuk.
Ik ben tegen het afschaffen van de zomer en wintertijd, en als er dan tóch iets moet worden afgeschaft, dan maar de wintertijd.

1
69 xtremy

Het voorstel heeft het niet gehaald; alles blijft dus zoals het was. question

0
70 Willem123

@67

Vroegâh zeiden ze nog wel eens, "wie niet stemt moet niet zeuren"

Als u van uw democratische rechten geen gebruik wilt maken is dat geheel en al uw eigen keuze, het is alleen een beetje zielig, als je dan vervolgens wel loopt te zeuren over het democratisch gehalte van het Europees parlement.

U bent uiteindelijk zelf de oorzaak van het gevoel dat het Europees Parlement niet democratisch zou zijn, was dan maar gaan stemmen, dan had u in ieder geval meer recht van spreken gehad. Overigens in 2019 krijgt u weer de kans.

En denk erom "wie zwijgt stemt toe"

0
71 DaStef

@64 Die systemen 'weten' of ze in de zomertijd zitten of in de wintertijd. In de nacht van zomertijd naar wintertijd betekent 02:30 CEST iets anders dan 02:30 CET.
Als zomer- en wintertijd wordt afgeschaft, moeten die systemen juist allemaal worden aangepast. Kijk alleen al naar je eigen pc, of je smartphone. Die schakelen automatisch. Dat is één van de dingen die aangepast moeten worden.

2
72 wjbr

@71 "Als u van uw democratische rechten geen gebruik wilt maken is dat geheel en al uw eigen keuze, het is alleen een beetje zielig, als je dan vervolgens wel loopt te zeuren over het democratisch gehalte van het Europees parlement. "
Maar een parlement wordt niet opeens democratisch als ik mijn stem uitbreng. Het is pas democratisch wanneer er rekening gehouden wordt met mijn stem en ik mij vertegenwoordigd voel door een parlementslid. Welnu, dat laatste is geenszins het geval. Dan is het ook duidelijk - hoop ik- dat stemmen in dit geval nutteloos is.

1
73 Nicks R. Van

@72 Het begrip 'systeem' heeft bij jou betrekking op automaten met hard- en software.
Echter het omvat veel meer. Bijv een systeem met ploegendiensten, een systeem met transporten, een systeem met juridisch belangrijke zaken/gebeurtenissen, etc. Kortom alle dingen die gekoppeld zijn aan de exacte tijd.
Lees je maar eens in.

0
74 kritischelezer

@61
U noemt het eu parlement democratisch?

2
75 Jan met de korte achterlul

@75

Het begrip "Parlementaire Democratie" is u onbekend? U heeft er in 2014 voor kunnen stemmen

0
76 DaStef

** gebruiker verwijderd **

@46 Goh, voel je je aangesproken?

Ik heb het toch echt over "mensen op aarde" en ruimer kan ik het niet omschrijven. Dus ik heb het niet specifiek over de mensen in dit draadje of op de hele site van Nieuwskoerier en zelfs niet alleen de Nederlanders, maar nogmaals "mensen op aarde" !

En de reactie daarachter over die huisarts bezoeken, gaat dus ook over die "mensen op aarde", maar buiten dat staat er ook nog eens "waarschijnlijk" wat je ook kan lezen als "ik denk" dus ik breng het niet als een feit, maar meer als een aanname.

77 verwijderd-271

@76
In 2014 zou ik op het europese parlement hebben kunnen stemmen???

1
78 Jan met de korte achterlul

Jup toen waren er immers verkiezingen, mocht u dat hebben gemist, in 2019 heeft u weer een kans.

0
79 DaStef

@74 Die 'problemen' heb je ook 365 dagen per jaar en 24 uur per dag op vervoermiddelen die de tijdzonegrens passeren. Als jij naar Engeland vliegt bijvoorbeeld, maak jij een bepaald uur (als in periode van 60 aaneengeloten minuten) twee keer mee, als het ware. Op de terugweg sla je een uur over. Als je kijkt naar de dienstregeling van treinen die de tijdzonegrens over gaan in westelijke richting, zie je dat je vanaf een bepaald station de vertrektijden een uur terug gaan en dat het laatste uur zich herhaalt. Is dat een probleem? Nee, tenminste, als je de tijdzone erbij zet niet. Dat geldt ook als wij met heel West-Europa naar een 'andere tijdzone' gaan twee keer per jaar. Gewoon CET of CEST erbij zetten en misverstanden zijn uitgesloten. En voor zaken die echt eenduidig moeten worden vermeld (voor zover dit nog niet eenduidig genoeg was), hebben we al lang iets uitgevonden: UTC. Die is overal op aarde hetzelfde en is in de winter 1 uur vroeger dan NL en in de zomer 2 uur vroeger.
Tja, ploegendiensten is idd een nadeel. Maar vaak wordt er dan afgesproken dat wie eind oktober een nacht van 9 uur heeft gedraaid in maart ook de nacht van 7 uur krijgt. Maar goed, dat is een kwestie van geven en nemen, een kwestie van instelling. We hebben het over maar liefst twee nachtjes op 365 of 366. Het is de omschakeling waar iedereen zich druk om maakt. Over de zomer- of wintertijd zelf hoor je niemand. Als de nieuwe tijdzone zich weer voor een aantal maanden geïnstalleerd heeft, vindt iedereen het weer prima. Waar maken we ons toch zo druk over. Als je naar de andere kant van de wereld gaat en een gigantische jetlag krijgt, is dat veel vervelender dan even één uurtje schakelen...

1
80 wjbr

@80 Je begrijpt er geen bal van, sorry.
Voorbeeld 1: Iemand rijdt door rood in de nacht dat de wintertijd ingaat. Hij doet dat om 02:25 u. Drie kwartier later is hij bij anderen op bezoek die 100 km verder wonen en die kunnen getuigen dat hij om 02:10 u bij hun aanwezig was, dus kan hij niet om 02:25 u. op die andere plek door rood gereden zijn.
Voorbeeld 2: In een productieproces worden elke 5 min een aantal meetwaarden geregistreerd die later worden gebruikt. In de nacht dat ze zomertijd ingaat ontbreekt er een uur in de registratie.
De vergelijking met het overschrijden van tijdzones slaat nergens op.
En zo kan ik er nog veel meer opnoemen.
Het is allemaal wel te 'corrigeren', maar het kost een hele hoop gedoe.

1
81 kritischelezer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

16 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

19 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

29 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

34 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
China Sex MovePorn In The WildFree Mature SexFapeningVideo PoroXxx BrazzersCaricaturas PornográficasHd Porn Videos BlackedAsian Mom XvideosPorn RusseaNaked MassagesConnie Carter PornstarSkipthegames Greenville ScLivre PornoSloppy Blowjob From Young Asian MilfSelena IvyVergas GrabdesChubbywomennudeBrazzers Hot Friends MomShemales Fucking GuysBig Tits AtworkFitness Divas .comBig Daddy Gay PornBrittany Danial NudeElsa Jean PissBellesa PlusPorn Video Hd SisterLaura Saenz PornPorncartoonPhillythotsFree Black Amature PornFurries Anime PornGisele Bündchen ToplessBlacked Com LatestFetish ForumLindsey Pelas TitsTeacher And Student Sex VideoArching Back PornGerman Goo GirlaSarah ShevonCorrina Koph TitsSharing FleshlightMia Khalifa First XxxBeuretteescortJane WildePornos CulonasElizabeth Berley NudeKajol Sex VideoHot Girl NavelBondage TumblrXnzzLas Actrices PornosDisability PornEvansville Skip The GamesRemmy LacroixSeal Pack Sex Video HdDeepest FistingSpanish BarbieMovie Archive CelebritiesSpnkwireWherewolf PornPriya Rai AnalThe Classic PronMia Khalifa Hot RomanceDeep Fake Porn MakerOnline Porn Mobile GamesAlyx XxxShilpa Shetty Sex PhotoMoana PornForce Porn VidsBd Xx XNaocontiPlayplus Free OnlyfansNikki Woods NudeAmbers Yoga Titty TeaseKemonokko TsuushinFreesexcamsAva Porn VideoStepson Seduces Step MomLinsey Dawn Mckenzie PornMulheres Peladas No Tik TokPorn AbusedLive Sex TalkSunny Leone Fuck With HusbandPornos BusNewgroudVk PornCartoon Sex PositionsXxx Sox VideoHome Made Pocket PussyCamsoda PornFishing PornMeana Wolf BbcPure XxxCatalina West PornReal Amateur Homemade PornTheroxiesinnerPriyanka Chopra Sexiest SceneDaisy Stone PornNewly Married XvideoSexy Dp VideoNude Fashion VideoHe N T AiAllie Rae PornstarAnnabelle Full MovieWhitney Wright VideosBangladeshi Porn DownloadVideo Story PornPass Around PornSarablondeBdsmstreackPorn Anal ViolentoXxx.abusoStepmomhentaiBig Tits AnimeTim KrugerThreesome LesbianAmateur Naked PhotosGuesswhox2Elaina St. James OnlyfansEnigmaticboysHot Naked Women With Big BoobsPornos De JaponésMia MalcovaPhim18hdXvideos CcFirst PronMallu Aunty Pron VideosMongolian PornYoupornbCelebrity Porn NakedBlack Teenagers Porn6annoncelyonAgent Red GirkBig Tits On A BeachKristine KahillMadelyn Marie Sex VideosBest Teen TitsBig Booty Compilation PornMost Popular HentaiWww Pirno ComGay France PornFree Porn StoruesSbiffiesAldn-202Vintage XmoviesPorn MamisVirginsex PornAwesome TitiesBent Over And Naked