door Havermout in Binnenland  ·  41 Reacties

  • 3
  • 478x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het verhaal wordt almaar vreemder.

9
1 lizzy

Hij had groot gelijk en ik denk dat iedereen vecht voor zijn leven.

5
2 Interessant

Een echte man ! hier mogen Nederlanders trots op zijn ! Een voorbeeld voor velen van ons . My Man

8
3 wildersaandemacht

Dus Kroon heeft zijn meerderen niet geïnformeerd dat hij gevangen is genomen en ondervraagd .Dat roept wel wat vragen op.

14
4 jantje van leiden

Hij had daar niets te zoeken. Hij was per definitie een vijand van Afghanistan. Een huursoldaat die voor goed geld mensen vermoordt. Daar krijg je hier in Nederland nog de hoogste onderscheiding voor. Ik walg van die vent en van alles waar hij voor staat.

19
5 manpower

Wat een rambo-alfa man !
NL moet deze man koesteren i.p.v afzeiken.

14
6 heg

@5
Inderdaad eng mannetje.
Er klopt iets niet in zijn verhalen. Doet net, of hij een heel belangrijke "Rambo" is geweest.
Beetje interessant doen na zoveel jaren.

12
7 Strongoli

Rare vent geloof er niks van.

10
8 Oebie

@5

Is dat de schuld van Kroon, of van de personen die jongens zoals Kroon hebben uitgezonden, ik zou zeggen richt uw walging op de personen waar die hoort, namelijk de beslissers.

@7
Nederlandse Speciale Troepen zaten daar niet om theekransjes voor te zitten of schoolgebouwen de bouwen.

5
9 DaStef

@2
Precies.

Het vreemde zit er dan ook niet in wat hij doen deed, maar
1) wat hij toen naliet
2) en nu pas klaarblijkelijk wel doet
Quote : "Het kon gewoonweg niet. (...) Het zou het einde van de operatie hebben betekend."
Was die 'operatie' dan onlangs afgelopen (toen Kroon zijn verhaal deed) en had Kroon al die tijd er dan inzicht in of zijn verhaal 'kwaad aan die operatie deed'?
( Me dunkt van niet, daar Kroon al een paar jaar afgezwaaid is... )

6
10 Gandalf

@7 Major Kroon was ook een belangrijke "Rambo".

Waar de Nederlandse politiek zich eens van bewust moet worden is dat je speciale eenheden inzet met een rede, specialiteit. En onder één van deze specialiteiten valt het uitschakelen van de vijand, op welke manier dan ook en hoe lastig de situatie ook is.

@10 Als Majoor Kroon toen met de informatie naar zijn meerderen was gegaan, dan was de gehele operatie die toen liep allicht stopgezet. Daar doelt hij op.

4
11 Bluth

Als je niet in dezelfde situatie hebt verkeerd als meneer Kroon toen houd dan je mond en wacht de uitkomst van het onderzoek af!

9
12 Wijhuis

@12 Wachten met het vellen van een oordeel voor degene die geen flauw benul hebben van oorlog zou een beter devies zijn. De mond houden hoeft nou ook weer niet. question

3
13 Bluth

@9
Ja, dat is de schuld van Kroon. Hij heeft gekozen voor een carrière als huursoldaat. Dat is een vrijwillige daad en zegt iets over de inborst van de man. Als je jezelf verkoopt als huurling ben je bereid om mensen doelbewust te doden, mensen die je niet kent en die jou persoonlijk nooit iets gedaan hebben.
En de beslissers, zoals Balkenende in die tijd, zijn net zo verwerpelijk. Ik zal daar nooit op stemmen, want dat zou mij medeverantwoordelijk maken voor de misdaden van onze militairen in het buitenland.

Al onze buitenlandse missies zijn oorlogsmissies en leiden tot onderdrukking van de lokale bevolking en dienen dus alleen maar voor de bescherming van het Westers Kapitalisme. Dat moet je altijd duidelijk voor ogen houden.

7
14 manpower

Nederland. Het land waar we onze helden vervolgen en criminelen verheerlijken. Het land waar je als hard werkende toch een tweede rangs burger bent. Waar er geen geld is voor verzorging van onze ouderen, maar we miljoenen uitgeven aan een iedere gelukszoeker die zijn handje komt ophouden.

Mooi land is het toch hè.

6
15 David

@11
"De gehele operatie", die
a) al die jaren heeft gelopen , of
b) die paar maanden liep ?
question

1
16 Gandalf

@14 precies, die man doet zijn werk de opdrachtgevers zijn verwerpelijk.

4
17 Gratiebarmhart

Als mijn fantasie op hol slaat zie ik een Marco Kroon verwikkeld in dubieuze zaken met een Talibanleider die na een overleg met Kroon om zeep geholpen wordt omdat hij te veel wist.Gezien zijn handel in stroomstootwapens en wat drugs is dit niet ondenkbeeldig.Maar zoals ik al zei,mijn fantasie slaat op hol.

5
18 jantje van leiden

@17 Als je een probleem met je opdrachtgever hebt, wat doe je dan?

3
19 Criticaster

@14

Lekker makkelijk hé, gewoon diegene die zijn plicht doet aan te vallen.

5
20 DaStef

@20 Heeft hij het niet een beetje zijn plicht "gemaakt"?

2
21 Criticaster

@19 een normaal mens stapt op een militair is trouw en wacht de tijd uit.
Al had ik zelf bij aantreden van hennis hard weg gerent question

1
22 Gratiebarmhart

@20
Het was niet zijn plicht om in Afghanistan te gaan vechten. Daar heeft hij zelf voor gekozen.

2
23 manpower

@21

@23

Het is een beetje laf om de onderknuppels in dergelijke situaties aan/af te vallen, wel makkelijk vanaf de veiligheid van je eigen keyboard

2
24 DaStef

@24 Dat was niet mijn bedoeling, zeker niet terwijl ik een broer had die tijdens militaire dienstvervulling (en ook gedeeltelijk daardoor) is overleden.

Maar was Marco ook dienstplichtig?

1
25 Criticaster

@14 Een huursoldaat heeft veelal niet het doel om zo min mogelijk slachtoffers te maken. Dit gaat wel op voor Nederlandse militairen. Bij een huursoldaat zou men een vraag om gerichte artillerie niet weigeren omdat er wellicht burgers in het compound kunnen zijn waaruit de Taliban een Nederlandse eenheid onder vuur neemt. De huursoldaat zou niet alle voorzichtigheid in acht nemen (het niet gebruiken van de granaatwerper bijvoorbeeld) om vooral geen burgerslachtoffers te maken.

"mensen die je niet kent en die jou persoonlijk nooit iets gedaan hebben. "

Hier bega je een behoorlijk komische fout. Een typisch voorbeeld van een spijkerbroek die geen flauw benul heeft van een oorlogssituatie (heb je überhaupt weleens voor je leven moeten vechten?) en denkt een oordeel te kunnen vellen.

We mochten niet vuren voordat er op ons gevuurd werd. Dus hoezo die jou nooit iets hebben aangedaan? Ze vuren op je, ze willen je dood hebben. En veel van de Taliban hadden wel degelijk al dingen tegen ons gedaan, mensen gedood, dorpelingen waarmee wij in contact waren.

Verder lijk je niet te weten dat de wederopbouw van Afghanistan in de begin periode wel degelijk werkte mede omdat de Taliban zo goed als verdreven was. Toen het aankwam op doorpakken en dus meer manschappen en materieel te sturen om al het harde werk veilig te stellen, liet de politiek (en dus ook het thuisfront) het afweten en is al dat harde werken uiteindelijk teniet gedaan. Of dachten mensen serieus dat het met wat training van Afghaanse politie en militairen zou gaan werken de Taliban verdreven te houden?

@16 De operatie die zij ten tijden aan het uitvoeren waren. Dan heb ik het dus niet over de algehele missie(!) in Afghanistan.

4
26 Bluth

@21 Als je militair wil worden dan kies je er niet voor om iemand te doden. Je weet dat het tot de mogelijkheden behoort, je moet er bereid toe zijn, dát is de keuze die je maakt als militair zijnde. Niet de keuze om iemand te doden.

De plicht om iemand te doden heb je als militair wel, om je maatjes levend thuis te krijgen.

2
27 Bluth

@27 Ik reageerde op "hij deed alleen maar zijn plicht".

1
28 Criticaster

@28 En ik reageerde op "Heeft hij het niet een beetje zijn plicht "gemaakt"?".

1
29 Bluth

@29 Precies. En ik begrijp je opmerking in @27 maar je weet dat er omstandigheden zijn waarin je moet doden. Het hoort bij de training.

0
30 Criticaster

@25


De dienstplicht is er nog wel maar de opkomstplicht is begin deze eeuw als afgeschaft, er waren in 2001 nagenoeg geen dienstplichtigen meer, Kroon is Majoor, en hogere officieren zijn praktisch altijd beroeps.

Ik ben overigens zeer voor een beroepsleger van professionals, dan hoef je geen dienstplichtigen te sturen.

0
31 DaStef

Als iemand mij vastgehouden en gemarteld had, en als ik de mogelijkheid had, zocht ik hem ook op om hem te vermoorden. En ik denk een groot deel van de mensen die dit lezen ook.

Waarom doet iedereen er dan zo raar over? Verplaats je eens in zijn schoenen.

1
32 David

@26
Dat idee heb ik ook.
Maar des vreemder is het dat Kroon 10jaar lang heeft rondgelopen zonder zijn militaire meerdere in te lichten....
( Persoonlijk vind ik het een vreemd verhaal, welke helemaal niet in de pers terecht had moeten komen. )

1
33 Gandalf

@32 Iedereen doet er zo raar over omdat het je het verhaal ook nog maar eens even moet geloven. En omdat het verhaal zo lang onder de pet is gehouden. En omdat het verhaal over waarom het onder de pet is gehouden zo ontzettend vaag is. In die gevallen zijn er meestal andere redenen waarom het verhaal niet vertelt is. Goed daar even naar te kijken. Vinden we niks? Dan gaan we weer door, en kan meneer Kroon zonder blaam door het leven. Maar er moet wel naar gekeken worden. Anders blijft er zo'n zweem van verdenking hangen. Is ook voor meneer Kroon beter.

1
34 PipoDeC

@26
Je vertelt het verhaal van de man die met een groot geweer in het jachtgebied van leeuwen rond gaat lopen en er vervolgens een aantal doodschiet omdat ze hem aanvallen. Wat een drogreden. Blijf er weg want je hebt er niets te zoeken.

En kom alsjeblieft niet aan met verhalen over wederopbouw want dat is nooit de bedoeling geweest. Het ging om een gaspijplijn die de Taliban niet over hun grondgebied wilden. Dat heeft niets met wederopbouw te maken.

3
35 manpower

Wat er ook vreemd is aan het verhaal,,,,Hij heeft dit niet gemeld aan zijn meerdere, maar zijn meerdere hebben hem in die periode niet gemist dan?

0
36 lizzy

@36 Hardhandig ondervraagt, geen blauwe plekken of zo? Niemand die iets gemerkt heeft? Laten zijn medesoldaten maar eens naar voren treden om zijn verhaal te bevestigen.

0
37 lizzy

@7 en @9
Als hij zo belangrijk was en inderdaad heeft meegedaan aan "geheime operaties" dan lijkt het mij, dat je een soort geheimhoudingsplicht hebt en daarover zeker niet zélf naar buiten treedt.
Dat is wat hij nu doet en roept vraagtekens op, over wat er nog meer is gebeurd.

0
38 Strongoli

@35 Zo vertel ik het verhaal niet, jij hebt alleen geen enkel besef van hoe het het in Afghanistan ging. Het is niet zo dat we mochten vuren voordat ze op ons schoten. Je simplistische "mensen die je niet kent en die jou persoonlijk nooit iets gedaan hebben." slaat gewoonweg nergens op en toont aan dat je een mening over iets hebt waar je de ballen verstand van hebt.

De wederopbouw ging gewoon goed. Dat jij dit niet wilt zien is niet mijn probleem, en het doet niets af aan de feiten.

Lekker makkelijk vanachter je toetsenbordje oordelen over militairen en oorlogssituaties. Compleet respectloos.

0
39 Bluth

@35 en @36
Daarom,
De man liegt dat hij barst om een of andere reden die ons later vast nog wel duidelijk wordt
Waarom komt hij anders nu ineens met dit 'rare verhaal' naar buiten...

0
40 Hangingmen

En dan te bedenken dat ze na al die jaren percies hem een Willemsorde gaven,
Hadden ze hem beter nog postuum aan een gesneuvelde soldaat kunnen geven..

0
41 Hangingmen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

12 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

34 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

38 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Bengali NakedImagefap Granny6 Inch DickSybil StalloneMaddy O ReallyFapzoneRed Room VideosPornonrเรื่องเสวSfm XompileSazóndepuertoricoFuncking VideoXxzzCamera.priveHd NudesSexy Porn Desi VideoKayla Jade East PornTop 10 Torrent Sites 2022Bhabhi Sex VideoSexy Indian NakedFull Fd PornWsexWww MilfLatino CockXvideo Mom And SunSexvideisMelanie JicksUncensored EcchiSpying Sister NakedAnime HentsiGostosa HentaiPornographie AfriqueAlice Eve NueeNudes FemalesXharmisterXvideos2 DesiHubpornoGrace Charis.WawxxxSex On ForestTube8.vcomEva Violet PornHistoir ErotiqueCuming LesbianXxxx Video BpShermiXxx Video RasiyaCelecia LionVideopornSexmexxxxXxc PornJapan Fem DomLeeann Tweeden NudeBlue Bhojpuri FilmWhat's A FleshlightNamethatpornsKira Liv NudeGacha Kife PornIndian Actress Mms LeakedHitomi Tanaka BreastGayporn FrenchFirst AssfuckingReddit LesbianNhentia.netHd PornoaXxxxxxxxxxxBrigette BResadent Evil PornNikki KnightlyFootjob PovJerk BuddiesRachie Love OnlyfansScooby Doo NakedAdkamuVina Sky PornAnal Cream Pie CompTwork NakedXxxbfvideosKhalifa XvideoPornxxx VidsAndhra College Girls Sex VideosToy Chica HotAdul Time PornShakepornTubegalordHentais Com HistóriaDiann Lane NudeBracil PornNude Models IndianPorn In The JailOne Girl XxxJack And Jull PornBbw ThroatpieLesvian Massage PornListcrawler.xomVídeo De Sexo Pornô BrasileiroBreast Expantion PornDani Daniel XxxxHollywood Movie Sex Scene HdMacy Meadows PornDebbie Gallagher NudeVibration PornhubXxx Video Www ComeDick Touch In BusChris Diamond PornPorn Boobs ImagesNaked Indian WomenOld Goes Young ComJmac PornvideosBang A MomGay Nsfw GamesSoap2day/idReddit AsianpornCartton PornsHotporn LesbianSex Video TvBeach VoyoureBoy Sex MovieBbw Wife CuckoldTonicmvoiesNude Fatty WomenHarmony PornPetite BbcNudest TwitterKamalika Chanda XnxxEmo Femboy PornPassionh-d/comAfriccan PornMannga18fxسكس جميلاتDani DaniesTwitter Porn AccRule 34 Ada WongSanny Leone SaxTelugu Sex Chat LiveHot HentayPorn HispanasManga PornográficosSteffy MorenoBlached RawThreesome KissYoung For Old PornMonstet Cock PornSarah Vandella N WordJapanese Girl Xxx VideoBlack Tgirl XxxX.masterCarlota ReyHidori Rose LeakedTube X Porn