'Nederland telt ruim half miljoen cryptobeleggers' (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  29 Reacties

  • 3
  • 638x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, dat zullen banken niet echt leuk vinden, als ze er niet een vinger achter krijgen.

2
1 Hein2

@1

Juist.

De demonisering en criminalisring ervan is in volle gang.

3
2 garriet

@2 Ach de criminelen achter de crypto's hebben in Nederland dus een half miljoen useful idiots gevonden.

6
3 oeioeioei

@3

De rest van de useful idiots zitten bij de banken, de andere criminelen.

3
4 garriet

@3 criminelen misbruiken onze infrastructuur. Volgens jouw redenatie zijn alle weggebruikers useful idiots.

1
5 Hoofd bijzaken

@1 en @2 Begrijpelijk. Het is de bank die met een niet-betaalde hypotheek blijft zitten. Cryptocurrency zijn volatiel: er vinden enorme koersstijgingen en dalingen plaats. Dat trekt massaal verblinde domoren aan die niet gespreid beleggen en geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen in cryptocurrency steken. Ooit gehoord dat velen miljonair zijn geworden van het beleggen in cryptocurrency? Ik niet. Ooit gehoord van mensen die alles kwijt waren na een investering in cryptocurrency? Ik wel.

4
6 Mrs. K

@3 Ach, ik heb toen bitcons net om de hoek kwamen kijken wat van die dingen 'gemined' samen met een maatje (kon toen nog zonder supercomputer omdat bitcoins niets (waard) waren). Iets van 10 jaar niks mee gedaan, compleet vergeten.

Moe zeggen toen ik me weer herinnerde dat ik ook nog van die krengen had en even ging kijken hoeveel ze waard waren, ik mezelf alles behalve een 'idiot' kon vinden. question

2
7 Bluth

@7 Dat is echt mazzel hebben, dat je ze vergeten was! Degenen die als eerste bitcoins hadden hebben die bijna allemaal verkocht voor ze wat waard werden question

0
8 Mrs. K

@7 Uw verhaal lijkt mij net iets te veel op de verhaallijn in de comedyserie The Big Bang van afgelopen week.

1
9 Een hardwerkende ZZPer

@8 Héél erg veel mazzel!

Was in en tijd dat ik wat liep te kloten met het onderhouden van een website, toen kwam er eens iemand aanzetten met 'bitcoins' en daar konden we wat kleine dingetjes mee kopen (sleutelhanger van de website en zo, een onderling dingetje). Voor de leuk even gaan minen, toen kwam de militaire dienst eraan en was ik het hele bitcoin gebeuren compleet vergeten.

Dacht dat ze er niet meer zouden zijn, maar tot mijn grote verbazing nog wel, en ik viel stijl achterover toen ik zag wat ze waard waren. En dan spreek je met mensen die ze vrij snel hebben verkocht toen ze wat waard begonnen te worden, die hebben een hekel aan mij. question

0
10 Bluth

@6 Eind 2016 €150 in Gulden gestoken om te zien hoe het werkt. Vorige maand 1000% winst afgeroomd. Nu is het wachten. Ik word er misschien niet rijk van, maar ook niet arm.
Domoren leggen maandelijks in in loterijen zonder ooit te winnen of in niet renderende spaarrekeningen.

1
11 Hoofd bijzaken

@6
Google even, dan zul je zien dat er velen miljonair zijn geworden door crypto's.

En verder zaai je gewoon FUD. Beleggingsregel 1 is dat je belegt met geld wat je kunt missen. En dan ben je nooit "alles kwijt" als er iets mis gaat.

En verder:
- ook bij banken kun je je geld kwijtraken, zoals de beleggers bij SNS
- ook bij de Wehkamp komen domme mensen in diepe schulden.

0
12 Sterke

@9 Die troep met 'laugh tracks' kijk ik niet. Nieman hoeft mij te vertellen wanneer ik moet lachen, zo'n kudde dier ben ik niet.

Maar goed, het is ook geen uitzonderlijke situatie. Ik ken meer mensen die in de begintijd van bitcoins er wat mee hebben gekloot, en toen door zijn gegaan met leven en de bitcoins compleet vergeten zijn omdat je er in die tijd niets mee kon en ze niets waard waren.

0
13 Bluth

@3
Jij bent een usefull idiot voor de banken.

0
14 Sterke

Er vinden vaak koerscorrecties plaats maar over de hele periode bezien gaat de koers omhoog. Ik heb in 2013 wat van dat spul gekocht toen iedereen je nog een sukkel vond om zoveel geld aan binaire lucht uit te geven. Eind vorig jaar was alles even ruim 100 keer meer waard. Nu 50 keer meer waard. We wachten af.

Het probleem is dat de meeste mensen kopen op het moment dat de hype het hoogst is. Ze geloven de waarde pas als het in het nieuws komt. Zo heb ik toentertijd een vriend aangeraden bitcoins te kopen van zijn ontvangen erfenis. Hij vroeg of ik goed bij mijn hoofd was. € 80,- voor een enkele bitcoin was idioot veel geld en op z’n top volgens hem. Hij was nu multi miljonair geweest als hij zich even verdiept had in de materie.

De echte miljoenen verhalen hoor je zelden omdat mensen voorzichtig zijn met informatie. Ze zijn er wel, ook in Nederland.

0
15 Vrijdenker

@1 en @2 zijn er ook garanties zoals bij banken als de munt omvalt ?
Als een bank omvalt oid dan ben jij niet al je geld kwijt, Als de cryptomunt omvalt dan kan je nergens meer aankloppen.
@5 Op onze infra structuur hebben wij grip en kunnen daar controleren indien noodzakelijk, doordat dit bij een cryptomunt niet zo is is het ideaal voor de criminelen! maar goed die zien hun winsten ook in eens verdampen!
@7 Maar dat geld komt wel van bij de vele anderen vandaan die er na instapten dus jouw winst is een andermans verlies! En naar nu blijkt staat de meerderheid in het verlies!
Zoals eerder gezegd het idee achter de de munt is prima, echter de verkeerde zijn ermee aan de haal gegaan, hierdoor zal het uiteindelijk doel van de munt niet meer zijn dan een investeringobject (ipv het beoogde doel namelijk een betalingsmiddel) zijn

0
16 psje

@16 "Maar dat geld komt wel van bij de vele anderen vandaan die er na instapten dus jouw winst is een andermans verlies! En naar nu blijkt staat de meerderheid in het verlies! "

En daar moet ik mij iets van aantrekken, omdat? Vertel het me...

0
17 Bluth

Het aantal zal nu wel snel teruglopen nu de lucht er uit loopt…

2
18 WijzeDwaas

Het blijft een pyramidespel.

Mensen die het laatst instappen vormen de brede basis, en financieren de rest van de deelnemers met hun salaris, eigen kapitaal, of zelfs leningen.

0
19 Walster

@16 Bij een bank heb je garantie tot hooguit 100.000 euro. Een bank is een bedrijf dat jouw geld beheert, en die kan inderdaad failliet gaan. In het beste geval krijg je dan jaren later een deel vergoed.

Bitcoin is geen bedrijf, kan niet failliet gaan en het geld beheer je helemaal zelf. Als je tenminste niet zo dom bent je bitcoins elders in beheer te geven.

Er zit inmiddels zoveel technologie, kapitaal en bedrijven in crypto dat dit nooit tot 0 zal dalen. Negatieve verhalen hoor je vooral van mensen die balen dat ze zelf niet op tijd zijn ingestapt. Bitcoin is als de computer, de mobiele telefoon en internet. Het lijkt een hype maar dat komt omdat het een blijvertje is.

0
20 Vrijdenker

Men spreekt nu over ca. een half miljoen Nederlanders die cryptobelegger zijn, maar dat zegt natuurlijk niets over de hoogte van het geïnvesteerde bedrag, Want over het aantal cryptobeleggers hoeven de banken zich geen zorgen te maken, het gaat om het totaal ingelegde bedrag. De beleggers van het eerste uur zullen meerdere crypto's bezitten, maar toen de prijs boven de tienduizend euro steeg zullen velen niet meer dan een gedeelte van 1 cryptomunt hebben gekocht. Dus ik denk dat de zorgen over het ingelegde bedrag wel wat mee kunnen vallen.

0
21 Roy-050

@17 Nee U heeft het goed gedaan, echter de vele die afgelopen tijd er in gestapt zijn niet! Als er geen mensen meer zo gek zijn hier geld in te stekken houdt het een keer van zelf op!

@20Hoezo zijn er dan al verschillende Cruyptocurrencies van de markt verdwenen?
En zeg nooit nooit De waarde van de munt hoeft alleen maar nog verder te dalen en hoeft niet eens onder de 100 te komen. En mischien zal de opvolger van de bitcoin hier wel verandering in brengen. De waarde van de munt is gebasseert op de vraag, echter als de vraag nihil wordt dan zal de waarde hiervan dit dan ook zijn!
Bijv als iemand de munt geminned heeft voor 10 euro of gekocht heeft voor 100 euro en nu verzilverd voor 6000 euro onttrekt hij wel dit geld aan de waarde van het totaal!

0
22 psje

@16

"zijn er ook garanties zoals bij banken als de munt omvalt ?"

Wie betaald deze garantie, ten tijde van de bankencrisis van 2008 was het de overheid, daarmee wordt de belastingbetaler bedoelt, niet de bank zelf.

Weet niet wat de situatie nu is, lijkt me dat deze bankboeven het niet zelf zullen doen.

0
23 garriet

@16

Wat iedere keer vergeten wordt, de hoeveelheid van de cryptomunt in je bezit daalt niet, enkel de translatie naar bankengeld daalt.

Net zoals de zilver- of goudprijs, het bezit van zilver of goud daalt niet, enkel de translatie naar bankengeld kan schommelen.

0
24 garriet

@24

Zien moet zijn:

Wat iedere keer vergeten wordt, de hoeveelheid van de cryptomunt in je bezit daalt niet, enkel de translatie naar bankengeld kan schommelen.

0
25 garriet

@23Daar zit u toch mee verkeerd dit wordt wel degelijk gedragen door de banken echter om er niet voor te zorgen dat banken niet omvallen heeft de staat bijgesprongen (hebben hier geen verlies door geleden) Zelfs bij icesave werd het geld vergoed ondanks dat deze bank niet onder de regelgeving hoorde! Banken staan dus voor andere banken garant!
zie
https://www.dnb.nl/consumenten/info/depositogarantiestelsel/index.jsp

https://www.homefinance.nl/sparen/informatie/depositogarantiestelsel.asp

0
26 psje

@24 En hoe gaat U uw vaste lasten en levensonderhoud betalen dan? zult dan toch munten moeten omwisselen voor "echt" geld
En goud en zilver zijn beleggingsobjecten geen wettelijk erkend betaal middel echter met het verschil dat bij goud en zilver heb ik iets tastbaars en zelfs iets bruikbaars (industrie heeft het dagelijks nodig) wat heb ik met een bitcoin, precies een set bitjes die niet eens tastbaar is!

0
27 psje

@26

Dan heb ik het verkeerd begrepen, dacht dat de DNB hiervoor ging opdraaien, echter alle banken aangesloten bij depositogarantiestelsel nemen de lasten.

0
28 garriet

@27

Zelfs giraal geld zijn bitjes die niet tastbaar is, het gaat enkel om het woord vertrouwen, daar draait alles om.

Zie de beurzen, als het vertrouwen weg is keldert alles.

Zoals ik al zei, de hoeveelheid van cryptomunten die je in je bezit hebt dalen niet, enkel het vertrouwen erin kan minder worden, dit geldt voor ieder produkt waarmee men kan handelen.

0
29 garriet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@33 Oorzaak - gevolg, Jij niet debiel beginnen met schelden, op de man spelen, beledigen → ikke niet melden. Maar d...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Met een Nederlands GBA-nummer ben je hier al gauw een Nederlander. . . ....

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik zie dat die gestoorde NSB-trol weer lekker bezig is....

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Zou er wel een Nederlander bij zitten?...

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@31 Hahahahaha je zet jezelf wederom behoorlijk in de etalage met je maf gezever. Ga maar melden zoals een landverrader uit de jaren '40...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@29 Degene die hier als een smerig nazi-zwijn dat dood mag begint met schelden, op de persoon spelen, enz, en denkt hier wel even de di...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Ronin
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@28 Gemeld, Prikkelbeens.Jij compleet gestoorde klootzak, ben je hier wederom bezig mensen dood te wensen....

11 minuten geleden geplaatst door Ronin

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@9 Klopt, ik krijg geen instructies uit Rusland, ook geloof ik de propaganda niet.Maar ik zit dicht genoeg bij het vuur om gezien te hebben ...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@28 Er zijn er hier maar een paar die draadjes verpesten. . . Daar ben jij er 1 van, ouwe Prikkebeen....

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
BootytalkSexsaudiAgentredgirlAz NideVideo Erotique Pour FemmeBruntee PornNegro Hot SexBig Titis WomenBoobs Sucking LickingSexo.com VariosJaime Presley NudeHentai Games AndroidFree NudesStreamer PornAmazing Sex MoviesMommymilkersThree Way SexGabriell SantiniSexexo ComSexy Beautiful Women NudeCheating PorntubesXteenNude Pics Katy PerryMom Xxx DesiFree Sex Game SitesNaked Females On The BeachMicro Bikini Try On HaulBbw HinterBlack On CougarsDirty Girl PornAmadoras PornôHd X X X VideoJasminx NudeIndian DesixxxChateurbateSexo Em HqGay Furry HentaiXxxxxcc XDharma Louise JonesAlura XxxShow Me Some PornosLol1 PornBlowjobs In The CarAlejtra BlueDesnuda PornosBambidoe SpankbangGranny Boy SexSexy Naked WifeFreeporn SeducedChicas PhornoSania MalloryXxx Sexy Romance VideoBagiche PhotoFapzone3dNude LockerroomTamanna Big BoobsJenny Mod PornAdult Web Series SexIbw-919zVoyer WebToonlySexual ManhwasSunny Leone Porn Hd VideosTarzan Film DownloadIndian Porn WapXvudeisBelle Delphine CummingWife StripsAhsoka Tano SexyCorbin Fisher Gay PornMaidsex VideoBreckie Hill Onlyfans LeakXnxxblackHardcore PornoRoxyrollaChudail Ki VideoFlashing BoobsJasmine Mendez HeadscissorsBondgage PornPornô BrasileirpLauren Phillips LesbianXxx Lip KissNaked Boobs SexyJav Porn WifeMysexgamesR34.appSexyblack PornFeet Porn PicsPornos AntiguasRape Wali VideoSwinger CreampieFutanari AnineBabysitter PornvideosSexvidio IndianBf Hot MovieX Video AsianHow To Suck PenisBatman PornSexy BangbrosJapanese Love XxxXxxviefSmoke Blow JobThe Witcher PornBridgette B FeetXmax PornBd Pornographique GratuitAunt Judy.pornhubLesbians With Bug TitsFemdomzMini Richard Nude VideoTs Olivia Would + Cis Girl Jane WildeAna Cheri Onlyfans LeakedUpclose FingeringMatinee Masti MazaKerala Nurse NudeMiss Cassi AsmrJenna Jameson PronSpandex Shorts PornRule34 XxxSexmex Spangbangسكس بورنوHamster PoenWendigo PornIndiauncovered ComBhabhi Phone SexExtreme Porn SitesLezbians Dry HumpingFreeonlinepornLipsthatgrip RedditBlack Porn Hot4chan.org GifLoop Dos FamososXxx JaponesasFree Porm XvideosCelebrity Women In The Nudeسکس سینماییGay Porn InteraccialPunjabi Blue Film PunjabiBoobs Milk PornRaven And Beastboy PornTamilsexauntyDestini CreamsPorn DineroNovinhasna CamLesbians AsslickJosephine Langford HotHindi Chudai MoviePaige SexStep SispornSeksh