door Havermout in Buitenland  ·  83 Reacties

  • 18
  • 1069x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Wat heeft de lancering van een auto met een pop daarin in godsnaam mee te maken?

3
51 Querulijn Xaverius,

@51 Zie @16

3
52 LanCaster

@2
Met ruimte afval word de rotzooi in de baan om de aarde bedoeld. De Tesla volgt een andere route.

@11
Die kost zo'n 120.000 dus dat lost de armoede ook niet op. En vergeet niet dat dit ook een publiciteitsstunt is die ongetwijfeld nieuwe investeerders naar het ruimteprogramma lokt.

@45
Welk milieu? Er is geen milieu in het vacuüm.

3
53 Reconquista

@49
Met die mentaliteit hadden we hier nu nog met pijl en boog rondgelopen. De mensheid heeft er een heleboel aan. Je hebt blijkbaar geen idee wat ruimtevaart en organisaties als bv NASA allemaal betekent hebben voor de vooruitgang. Veel nieuwe technologieën, medische hoogstandjes en innovaties kennen hun oorsprong in de ruimtevaart en hebben een onmisbare plaats ingenomen in onze maatschappij. Iedereen plukt, meestal onbewust, dagelijks de vruchten van de ruimtevaart. (Traagschuim, oorthermometer, zonnepanelen, rookmelders, Tefal Pannen) En wat dacht van rampen als orkanen die we nu kunnen zien aankomen.
(draadloze) telecommunicatie, meteorologie, navigatie, nanotechnologie en nieuwe inzichten en doorbraken in de ontwikkeling van medicijnen of voedsel. Belangrijke ontdekkingen op het gebied van bv de salmonella bacterie, beenmerg etc.

""Geschat wordt dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA alleen al de afgelopen vijftig jaar meer dan 1.650 spin-offs ontwikkelde die vandaag de dag toegepast worden in de informatica, landbouw, geneeskunde, transportsector en industrie.""
https://www.scientias.nl/nut-van-de-ruimtevaart/

Ruimtevaart is veel belangrijker dan veel mensen beseffen, De mensheid heeft maar één toekomst en die ligt daarboven.

1
54 Reconquista

@54 Dat begrijp ik wel, maar dan had dit geld beter in ander onderzoek kunnen worden gestoken. Zomaar een auto de ruimte inschieten heeft niet veel spin-off. Wel veel geld en veel vervuiling. Denk aan de energie en materiaal wat het allemaal gekost heeft en de raketbrandstof die de atmosfeer in wordt geblazen.
En de toekomst van de mensheid ligt niet daarboven want daarboven is niets. De ruimte is bijzonder vijandig naar alle vormen van leven.
De toekomst van de mensheid is hier gewoon op aarde en daar moeten we zuinig op zijn.

1
55 Querulijn Xaverius,

@55 Het was een test. Je gaat geen satelliet ontwikkelen die tig X meer kost dan zo'n autootje voor een test.

1
56 solidsteel

@56 Zo bekeken hoef je dan zelfs geen dure auto de ruimte in te schieten, had dan een goedkoop object gepakt. Denk dat het dus meer reclame is geweest. Ik vind er bovendien ook een slecht signaal van uitgaan in een tijd dat de mensen op het hard wordt gedrukt door regeringen om zuinig aan te doen met het milieu en in het kader van de klimaatdiscussie.

3
57 Querulijn Xaverius,

@57 hart (met een t) question

0
58 Querulijn Xaverius,

@57 Het was zijn eigen gebruikte auto, en op de kosten van die Falcon maakt de prijs van een tweedehands Tesla echt nauwelijks uit..

@55 "en de raketbrandstof die de atmosfeer in wordt geblazen."
De hele raket woog 1.420.788 kg, zelfs als dat enkel brandstof was is dat maar vijf maal wat een volgetankte 747 verstookt. Een groot deel was vloeibare zuurstof, dat gaat er nog van af.

Uiteindelijk komen de verbrandingsproducten in de atmosfeer, niet de brandstof.

2
59 LanCaster

@57 Ik denk niet dat die auto Elon Musk zoveel heeft gekost, hij kan hem waarschijnlijk voor slechts de productie kosten krijgen, die waarschijnlijk maar een fractie zijn van wat die wagen bij de dealer kost.

NASA en alle andere raketbouwers schieten vaak met hun eerste testvluchten ook dummy's mee, ik denk dat die wat betreft de kosten ongeveer gelijk liggen aan deze Tesla.

Maar het meesturen van deze Tesla is natuurlijk voor een groot deel een reclame stunt, maar daarvoor is het ook een commercieel bedrijf, en wil Musk een soort van nieuwe space race beginnen en daarvoor heb je natuurlijk aandacht nodig.

Kan niet ontkennen dat dat wel gelukt is question

1
60 Mevrouw Stemband

@57 Zoals hierboven als beschreven is kost zo'n auto hem niets. Een kartonnen doos is niet voldoende om als dummy gebruiken en iets laten maken voor dit doel zal ook weer duurder zijn dan deze tesla.

0
61 solidsteel

@55
Je oke maar die Tesla is een publiciteitsstunt die investeerders moet aantrekken maar dat had misschien ook wel op en andere manier gekund. Ik ben het niet met je eens dat daarboven niets is. Bepaalde onderzoeken die je aarde niet kan verrichten moet je toch daarboven doen en uiteindelijk gaan we ook grondstoffen delven in de ruimte. Die beginnen hier ook op te raken. En de toekomst op de langere termijn ligt niet op aarde. Als we hier blijven is het uiteindelijk een keer gedaan met de mensheid.

We zeuren wel over het milieu maar dat komt vooral door een algemeen gebrek aan astrofysische kennis bij het grote publiek. De grote problemen, en vroeg of laat komen ze langs, zijn zaken als meteoriet inslagen, supernova's, gammaflitsen, een afnemend magnetisch veld, zonnestormen enz. Het eigenlijk een wonder dat het al zo'n lange tijd goed gaat. Ik denk dat we er heel verstandig aan doen om zo snel mogelijk Mars te koloniseren en op de langere termijn zelfs dit zonnestelsel te verlaten.

2
62 Reconquista

Musk is een subsidie junkie - combineerde niet zo goed met Trump's ontmanteling vd EPA

3
63 Jeb

@62

"We zeuren wel over het milieu maar dat komt vooral door een algemeen gebrek aan astrofysische kennis bij het grote publiek. De grote problemen, en vroeg of laat komen ze langs, zijn zaken als meteoriet inslagen, supernova's, gammaflitsen, een afnemend magnetisch veld, zonnestormen enz. Het eigenlijk een wonder dat het al zo'n lange tijd goed gaat. Ik denk dat we er heel verstandig aan doen om zo snel mogelijk Mars te koloniseren en op de langere termijn zelfs dit zonnestelsel te verlaten...."

Zo te zien, heb jij ook nog wel wat "astrofysische kennis" in te halen.

3
64 Münchhausen

@64 Eens. Ik zou mijn geld eerder zetten op de mensheid die het voor zichzelf verknalt dan op een invallende meteoriet. Van die andere genoemde zaken wist ik niet dat het bestond of dat het een bedreiging zou kunnen zijn.

0
65 Steenloper

Mooie beelden. Net echt.

4
66 Chauvinist

een rijke stinkerd die wil laten zien wat hij met veel geld allemaal kan doen of moet ik zeggen, niet meer weet wat hij met al die miljarden moet doen, dus dan maar verspillen aan een dure auto de ruimte vervuilen. lekker bezig hoor Elon

5
67 Roomboterbabbelaar

@67 Jaloers? Niets bereikt in je leven, neem ik aan?

3
68 LanCaster

@68 nee hoor, ik zou me dood schamen, als ik zo stinkend rijk was en er miljoenen mensen in armoede leven. is toch niet normaal meer, dat 1 persoon miljarden euro's heeft

3
69 Roomboterbabbelaar

@69 Hij doet er tenminste iets mee.

0
70 LanCaster

@69
Als we het daar over hebben.. de rijkste 0,5% bezit, qua vermogen, de halve Aarde.
Helaas is dat eenmaal zo. Dan liever deze meneer die een groot deel van zijn vermogen inzet voor het ontwikkelen en verbeteren van de mensheid.
Dat zouden er veel meer van die 0,5% moeten doen. Ik denk dat een groot deel van de vraagstukken waar we nu als mensheid mee opgescheept zitten dan (allang) opgelost zouden zijn. Maar de meesten daarvan blijven toch angstvallig op hun bulk geld zitten.

0
71 Mark

Heel uhhh. Nuttig? Ik mag hopen dat bij dit project ook iets geleerd is.

1
72 DikkeTor

Wel grappig dat Tesla het grootste verlies ooit publiceert op dezelfde dag.

2
73 niet-alles-geloven

Dat hij maar wat van zijn miljarden ,aan wat goeie onderzoekers van een gerenomeerde universiteit,op het gebied van kankeronderzoek , dan is het veel beter besteed .

4
74 austriahiker

@71 Nee hoor, die zijn volop bezig om hun geld ,lees macht , te kunnen houden dmv lobbygroepen en zich op strategische plaatsen te zetten , achter de schermen weliswaar.

1
75 solidsteel

@74 Anders wordt jij ff miljonair en dan kan je zelf geld geven aan wie je wilt.

1
76 solidsteel

@74
miljarden { gaf } aan

3
77 austriahiker

@67 Nounou wat zullen de miljoenen sterrenstelsels een last hebben van een autootje dat door het heelal vliegt....

3
78 Generaal

@74 Verdien zelf even een paar miljard, dan kun je zelf beslissen wat je ermee doet.
Hij doet er in ieder geval dingen mee om de mensheid vooruit te helpen.

2
79 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

80 Undertaker

@61

-"en iets laten maken voor dit doel zal ook weer duurder zijn dan deze tesla."-

Zo duur is een blok beton ook weer niet

1
81 Pegasus

@62 Okay publiciteitsstunt dan zijn we het daarover eens.
Een gammaflits is een van de meest geweldadige zaken. Wordt de aarde daarvan het slachtoffer dan meestal het gehele zonnestelsel. Meteoren kunnen we zien aankomen en kunnen we een stuwraketje op zetten om deze af te buigen etc..etc..Grappig. Hier kunnen we nog eindeloos over discussieren.
Maar er is een hele andere issue. En dat betreft het koloniseren. Daarover wil ik nog kwijt dat ik van mening ben dat we eerst hier de boel op aarde op orde moeten krijgen (schone energie, oorlogen weg etc..etc..). Want een beschaving die de zaken al niet op orde kan krijgen in zijn eigen habitat (en dus onder de meest ideale omstandigheden), zal het zeker niet gelukken het hoofd boven water te houden in extreme omstandigheden zoals op Mars of elders. Ik denk dat dit zwaar onderschat wordt. Wat doet bijvoorbeeld de verminderde zwaartekracht op het menselijk lichaam op lange termijn? Ik denk dat je daar echt niet vrolijk van wordt. En buiten het zonnestelsel? Deze afstanden gaan het menselijk verstand te boven. Een beschaving die naar de sterren wil/kan reizen (waar ik feitelijk niet in geloof), is zeker in staat het op aarde eerst in orde te krijgen.

0
82 Querulijn Xaverius,

@43
dat bepaal ik zelf wel .
wat is het nut om een auto de ruimte in te schieten ,dat weet jij natuurlijk niet .
maar wel begaan zijn met het milieu,dan trek je volle zalen met je bijdehande opmerkingen.

2
83 ongelovenloos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@22Ja klopt en vergeet ook al die Welkomst-Committees niet.. die nodigen zelfs uit om te komen....

zojuist geplaatst door Strongoli

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Rob waarschuwt ons alleen maar, dat we moeten zorgen dat we onze zaakjes op orde moeten hebben en dat hebben we niet. Wierd Duk waarschuwt voora...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Nicks R. Van
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

@1 Hij heeft zijn bijdrage toch al geleverd? 🤔...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@7 Dat valt hier niet mee te rijmen dan:https://nos.nl/collectie/13958/artikel/2499884-geen-aanwijzingen-dat-veel-moslims-op-de-pvv-hebben-ge...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@77 m post@78 wildersfanHet is een geheime dienst, dus als ze goed zijn in hun werk weet ik het niet.Mijn gissing zou zijn:1. hand- en...

10 minuten geleden geplaatst door duurendaal

soapbox
Kan je als christen op de PVV stemmen?

In ieder geval nog makkelijker dan op andere partijen die bijna allemaal wel anti christen zijn....

11 minuten geleden geplaatst door soapbox

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@10 Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën. Maar religie zelf hoort wel echt bij de mens. Dat hoeft n...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
“Echt, er waren daar kannibalen”: Biden beweert dat zijn oom opgegeten werd tijdens WOII

Is onze oude demente man weer aan het raaskallen. ...

14 minuten geleden geplaatst door soapbox

VBOH
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

@1 Nou een ram, is een mannelijk schaap dat in het bezit van hoorns best kan rammen. En als je dan begin 80 bent, zou het zomaar kunnen dat...

17 minuten geleden geplaatst door VBOH

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@8 Van mij hadden jodendom, christendom en islam lekker in het Midden Oosten mogen blijven , als ze langzaam weg waren gekwijnd was dat ook niet...

20 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Yura KanoLatina Mature PornHanime1.me.Vanesaa VegaAsain Cream PiesSex Video Xnxx VideoBengali Blue Film VideoVoyeur VideodCheating FuckBeyonce UpskirtsAva Addams PornvideoKristen Stewat NudeWere The Taylors Porn FullThong FlashersPorn LoverProstitute Pick UpOnline Stripping GamesBrandie Love StepmomThivk MilfsTamil Nadu Sex Video Tamil Nadu Sex VideoXxx Desi Hd PornAlexa Pearl XxxWww Desi Girl Sex VideoFilm Star Porn VideoTruth Or Dare PicsUsasexguide OrlandoPornosexyIono Streaming Divine WineDillion Harper MassageTubeadult MoviesJune Heale PornFree Asian Massage PornJj GirlsAloahtubeHentais MomClit DickSteffy Moreno XxxIndian Bangla Xxx VideoSkybri NakedAdult SorkCindy StartallHentai ApkCar Sex PornUpskirtyoungLesbianporn Videos.comHannah BrookesBest RedditpornAnime PorneJogos PornagraficoEva Savagiou NudeHumping Teddy BearAmanda SagazстрипчатьXnxx.llcXxnx ThailandElastigirlhentaiLindsey MeadowsAv中文字幕Nicole Aniston TitsMary Mccormack NudeMahindra Sex VideoSexyaudioCabaret DesireNipple Penetration HentaiBraw Stars PornZoom SexSex Videos For TamilAngelina ChungSrx Video'sRed HairypussyNaked In MovieHow To Make Homemade FleshlightKeisha HreyChubby Blonde MilfShaliene Woodley NudeDiscord Porn ServersThenipslioLund BurDoggy Style NudePron Sexy Video HdKrystal Davis-analGaysex GameWife Creampied CuckoldCleocEnime XxxBangdom ComCying PornSavannah Bond 2023Insta PornosViva StretBiggest Cumshot On TitsSlamrushSexhikayeHeather NudeHitbdsmGroup Sex Video NewGranny AnalLeche 69Asian Muscle GaypornMarathi X VideoJapanese Pov PornAssamese Porn MovieDesi Secret SexBangalore NudeMasturbating TogetherGuatamala PornSexso CseroFree Black Porm VideosCougar CumingSuck Hot Cock21 Naturals AnalSuzanne Somers PlayboySex With Sister HindiMarathi Jhavajhavi LiveFotos De Gostosas NuasCool Wallpapers For MenHindi Voice Porn VideoBf Movie Full HdPorn Hindi DesiNude KoreansFree Porn Hd OnlinePornor ReaisPornhub HotJemma DallenderActress Aunty Sex VideoSensuality NudeD Ruff BanditIndienudesMy HeroacademiahentaiOk XxMarwel PornAnimation Porn VidMelissa Ordway NudeMariska X ComPorn Mature ThreesomesSucking Balls PornElexis Monroe Texas PattiTelugu Lesbian Sex VideosWww Hard Fuck ComBest Interracial PornCamfuzWife UndressingSlaves PornHanime.vNoorlemagazineXvideo Pornos GratisRaja Rani Sex VideoAunty Sex Porn VideoRimi Sen PornNanga Punga Song