Een klein deel van het geld
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Bij toeval ruim zes ton cash gevonden in boodschappentassen

In een appartement in Rotterdam heeft de politie vier boodschappentassen propvol geld gevonden. In de tassen zat een slordige 620.000 euro. Een 27-jarige man die in het huis aanwezig was, is aangehouden.

Het komt volgens de politie een paar keer per jaar voor dat een paar ton cash wordt ontdekt. In het appartement aan de Boezemkade lagen ook horloges van ruim 10.000 euro per stuk, een televisie van 2 meter in doorsnede, dure schoenen en twee riemen van zo'n 350 euro per stuk.

Ook werden een geldtelmachine en een vuurwapen ontdekt. Alles in de woning is in beslag genomen, net als de BMW die op de parkeerplaats van het appartement stond.

Safe house

Het appartement zag er volgens de politie uit als een groothandel in dure kleding, juwelen en een geldtransportbedrijf, schrijft RTV Rijnmond. De politie denkt dat het huis een zogeheten safe house is, een woning waar criminelen geld of drugs opslaan. Vaak huren ze voor dat doel een appartement in een luxe complex, omdat ze daar anoniemer kunnen verblijven dan in een gewone straat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl