VI-mannen gieren om preek Arie Boomsma

De mannen van Voetbal Inside zijn er echt totáál niet van onder de indruk dat Arie Boomsma in een lange blogpost heeft uitgehaald naar hun RTL 7-programma. Sterker nog: ze lachten hem vierkant uit in hun voetbaltalkshow. Dat was te zien bij de mannenzender. Het VI-trio is zo ongeveer het tegenovergestelde van de politiek correcte domineeszoon Boomsma. Toen maandag werd aangestipt dat ook Boomsma weer wat van hen vond, schoten de mannen in een onbedaarlijke lachbui.

Johan Derksen weet precies waar Boomsma’s antipathie voor Voetbal Inside vandaan komt. “Ik heb een keer een discussie met hem gehad, want Arie had zo’n programma waarbij iemand uit de kast moest komen. Dan zat hij ergens in een dorpscafé in de provincie en dan ging zo’n jongen opbiechten dat hij homoseksueel was. Dan had Arie mooie tv, die jongen kon zich nooit meer in het café vertonen en hij werd nooit meer opgesteld door de plaatselijke voetbalclub. Arie liet hem aan zijn lot over en ging naar de volgende op zoek.”

Derksen: “Hij is een soort beschermheer van de transgenders in Nederland. Hij mag er in die positie best voor opkomen, maar we hebben niets tegen transgenders en niets tegen Arie Boomsma, maar we willen wel de vrijheid hebben dat we daar een verkeerd grapje over kunnen maken. Ik ben geen fan van Arie Boomsma, maar verder heb ik niets tegen die man.

Het VI-trio kwam in de uitzending uitgebreid terug op de transgender-rel.

Lees ook: René van der Gijp: ‘Wat een lul is Arie Boomsma, hè?’ (23 november 2015)

Het fragment waarin de VI-mannen lachen om Arie Boomsma kunt u zien op de VI-site. Zie ook de aanvaring tussen Boomsma en Derksen in 2011 over het programma Uit De Kast:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen