achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar: Wij zijn hier (nog steeds) de baas

Lang over nagedacht en toch opgeschreven: waar zijn de honden als je ze nodig hebt? Natuurlijk hebben we hier vrijheid om te demonstreren en hoe gul Rotterdam daar mee is, is vandaag andermaal getoond. Geen vergunning, wel Turken. 2016 revisited zeg maar. Gaaf land hé, Nederland?

Het wachten is op de beelden waarop een jankturk zegt dat ie ‘alleen maar geslagen en geslagen en geslagen’ werd. Ja én? In Turkije was je allang in een kerker geëindigd voor wat je mogelijk dénkt, laat staan wat ze met je doen als je het uitspreekt ook.

Gelukkig kun je in Nederland als Turk op elk willekeurig moment op elke willekeurige plek in het Turks je liefde voor Erdogan betuigen. Je zou natuurlijk ook op het vliegtuig kunnen stappen richting Erdoganistan en je ‘soldaat van Erdogan’ heil in zijn leger bij Afrin, Syrië kunnen opzoeken maar dat is zeker te veel moeite. Minder veilig ook.

Enige waar je hier bang voor  hoeft te zijn, zijn honden. Hoewel die Koerden er ook wat van kunnen. Dat ze het loodje zullen leggen, ligt helaas buiten kijf. Knappe NATO die durft op te treden nu Erdogan besloten heeft dat ‘ie landjepik gaat spelen en Koerden om zeep gaat helpen. Ottomanen spreek je niet tegen – das war einmal. Maar dat de Koerden meteen op hun rug gaan liggen, kunnen we gerust uitsluiten. Er zullen óók Turken sneuvelen onder het commando van Erdogan, enkel en alleen omdat ze orders uitvoeren. Gelukkig keek Halbe ernaar en zag dat het goed was. Je gunt hem een plek aan een talkshowtafel waarin hij met net zoveel passie Erdogans optreden in de wereld toejuicht als hij het bestaan van Zwarte Piet verdedigt.

Maar eerst deze jankturk. Op kosten van de staatsomroep en dus de belastingbetaler mocht er weer eens leeggelopen worden over hoe KUT dit gave land wel niet is. Hoe je ongewenst (yeah right) een rol speelt in de Turkijerellen. Wake up call: je had niet naar Rotterdam hoeven komen. Je had geen partij voor een dictator hoeven kiezen. Je had je niet af hoeven zetten tegen het  land dat je voedt op alle mogelijke manieren. Je had je hersens kunnen gebruiken. 

Maar nee, je moest je Turks-zijn omarmen. Heb je je Nederlandse nationaliteit al ingeleverd? Nee zeker. Want als je moet  kiezen tussen de honden van Erdogan en de honden van Aboutaleb, weet ik wel wat jij bent en waar je voor kiest. Ik mag lijen dat deze voorpagina van de Telegraaf nog lang, heel lang, de waarheid is.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.