achtergrond

Geenstijl

Door Halbe Zijlstra en Turkije gesteunde Syrische jihadi's snijden borsten van YPG-strijder af

Ondertussen, in Afrin... Door Turkije en Halbe Zijlstra gesponsorde Syrische rebellen hebben in Afrin een vrouwelijke strijder van de YPG gedood en haar borsten eraf gesneden. Klikken op eigen risico:

We lazen een tweet van Onze Man In Helopaardistan Harald Doornbos, en trokken dat ons een beetje aan: ook wij hebben bar weinig over de strijd van Erdogan en zijn Helper Jihadi's  tegen de Koerden in Afrin bericht. Terwijl die eindstrijd tussen de Turken en de Koerden toch volle bak gesteund wordt door onze vvd-MinBuZa Halbe Zijlstra. De Turken maken korte metten met hun Koerdische aartsvijanden, terwijl die dappere YPG-strijders ons en de rest van de wereld van Islamtische Staat verlost hebben. Maar Zijlstra is liever dikke diplomatieke vriendjes met dictator Erdogan ("Turkije waardeert de Nederlandse houding over de kwestie-Afrin", kots) dan met de jihadistenslachters van YPG. Dat betekent in de praktijk dat Nederland ouderwetse gedoogsteun geeft aan... Al-Qaeda achtige rebellengroepen.

Je kan niet genoeg benadrukken dat Turkije (nog steeds) een NAVO-bondgenoot is, maar ook dat de immer moreel hoogdravende Nederlandse regering te laf is om de Koerdische volkerenmoord te veroordelen. Maar goed, wat mag je überhaupt verwachten van een regering die de vórige Turkse genocide nog niet eens ambtelijk verwerkt heeft om 'm als genocide te erkennen. Ondertussen maken de Koerden geen schijn van kans tegen de Turkse overmacht ("Bergen, bergen, bergen. En YPG vechten zichzelf dood. Veel bunkers ook. Maar uiteindelijk geen kans tegen Turkse leger en proxies. Te grote overmacht. Zeker die airstrikes hakken erin", aldus Harald), liggen de dappere vrouwelijke strijders verminkt en vertrapt op de grond, worden burgers uit hun huizen geschoten, gedwongen te bekeren tot islam en dansen de restanten van ISIS  op hun lijken. Allemaal onder toeziend oog van de internationale NAVO & ons onuitstaanbare Nederlandje. 

Wil je een zure kers op de poeptaart? Nederland gaf sinds 2011 niet minder dan 60 miljoen euro aan het "rebellengebied" in Syrië. Aan jihadisten, dus. Kwam uiteraard pas aan het licht nadat Omtzigt er in dook. Meer achtergrond en reports uit Afrin e.o. bij @GissiSim, @RuwaydaMustafah, @JenanMoussa, @DefenseUnits (= YPG) en natuurlijk @HaraldDoornbos. Je begrijpt die uit machteloosheid een station blokkerende demo-Koerden toch wel iets beter nu...

En de Turken zijn tevreden met Halbe...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.