Brood moet uit het verdomhoekje
De verkoop van brood moet omhoog. Dat vinden de bakkers én de Europese Unie. De Nederlandse en Belgische bakkers steken 1,35 miljoen euro in de nieuwe promotieactie. De EU komt met een subsidie van 5,4 miljoen euro over de brug. De campagne Brood. Goed verhaal moet de consument vanaf maart duidelijk maken welke positieve eigenschappen brood heeft.
De populariteit van brood is sinds 2012 afgenomen, mede door diëten die koolhydraten in de ban deden. Boeken als Broodbuik en De Voedselzandloper maakten consumenten huiverig voor het eten van brood.
De campagne gaat de nadruk leggen op de goede eigenschappen van brood: de smaak, de voedzaamheid, de eenvoud en de veelzijdigheid. Bovendien is brood onderdeel van de rijke Europese eetcultuur, zo maakten het Nederlands Bakkerij Centrum en Instituut Brood & Gezondheid bekend. Beide partijen zijn drie jaar betrokken bij het project en dienden de subsidie-aanvraag in, zo meldt Bakkerswereld.
De campagne, die nog in de maak is, zal bestaan uit tv-spots en radioreclame. Daarnaast zullen er proeverijen en andere evenementen worden georganiseerd. De site brood.net zal geïnteresseerde consumenten informeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Man rekent 130 euro af, maar blijkt na controle voor 70 euro aan boodschappen te zijn ‘vergeten’
Zoetermeer -
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
Nederlanders zijn echte theeleuten: we drinken gezamenlijk dagelijks 16,2 miljoen koppen thee. Zwarte thee is favoriet, en dan met name Earl Grey. Alle reden om die eens goed over de tong te laten gaan. -
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet. -
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
Maisbrood zonder mais van Jumbo 'meest misleidende' product
Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood dat gebakken wordt zonder enige vorm van mais is gekozen tot het 'Gouden Windei', het meest misleidende product van 2017. Dat meldt voedselwaakhond foodwatch vanochtend. Mais wordt alleen gebruikt ter decoratie van het brood.
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
-
-
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt.
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
-
Europees parlement 'redt' broodje kebab
Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. -
-
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts