Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Europese Commissie: "Geef klanten in cafés en restaurants gratis kraantjeswater"

HorecaDe Europese Commissie wil dat mensen minder water uit plastic flesjes drinken en hun dorst vaker aan de kraan lessen. Zo lanceert vicevoorzitter Frans Timmermans een warme oproep aan uitbaters van restaurants en cafés om hun klanten gratis kraantjeswater aan te bieden. Per wet verplichten wil hij echter niet. "We kunnen geen wetten maken tegen alles wat ons ergert." Maar Horeca Vlaanderen staat niet te springen om in te gaan op die oproep. "Voor horecazaken is kraantjeswater niet gratis," luidt het daar.

48 reacties

  • Jan Baroen

    6 jaar geleden
    Het wordt hoogtijd dat de minister van consumentenzaken duidelijk bepaalt wat kan en wat niet kan in deze al dan niet duidelijke verkoop van kraantjeswater.
  • John Dallas

    6 jaar geleden
    Ik vergat nog te vertellen op het artikel van Jan Segers wat betreft de kostprijs voor de horeca voor het serveren van kraantjeswater. Een restaurant behaald zijn winst volledig op het eten en niet de drank zoals eerder vermeld maar eten gaan kost er 50% minder dan hier. Maar de horeca begrijpt niet dat een zaak starten en 3 sterren tarieven aanrekenen geen klanten trekt de gouden jaren van binnen te zijn binnen de 3 jaren zijn voorbij.
  • Lewis De Leeuw

    6 jaar geleden
    Als je 2 keer gaat pissen in een restaurant, heb je er al meer dan 10 liter kraantjeswater doorgesjast. Dat staat ook niet op jouw rekening. Want niet alle wc's daar zijn op regenwater aangesloten. Dus die gratis karaf kan er dan ook wel vanaf. Maar ja, de winst op drank is zeer hoog.
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    En men brengt dit als een ENORME besparing voor de consument. Hoeveel kost een watertje bij je eten? 1.5 €? Als je op restaurant gaat zal DAT het verschil niet maken op re rekening zeker. De meesten nemen toch bier of wijn of frisdrank! POPULISME vanuit Europa! Als ze echt iets willen doen voor de kleine man: elke EU-verkozene 100€ per maand laten terugbetalen...
  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Thuis heb je ook geen gratis kraantjeswater dus ze mogen er best een centje voor vragen, maar niet voor dezelfde prijs als flessen water, en al helemaal niet kraantjes als flessenwater verkopen wat ook nog genoeg gebeurt