Trump: "Het zou goed zijn als we konden samenwerken met Rusland"

Trump: "Het zou goed zijn als we konden samenwerken met Rusland"

Toen Donald Trump nog maar net president was zei hij in een persconferentie dat het goed zou zijn als Rusland en de Verenigde Staten een goede relatie met elkaar zouden hebben. Toch wordt dat volgens hem onmogelijk gemaakt, omdat de media naar zijn mening voortdurend negatief over Rusland blijven berichten.

Het volgende fragment is bijna een jaar oud, maar nog steeds actueel. Zou Trump erin slagen de verstandhouding met Rusland de komende jaren te verbeteren? Of is dat een zinloze onderneming?

De manier waarop Rusland negatief in de media wordt weggezet is een list. Het zou juist goed zijn als we goede banden zouden hebben met Rusland, dat je dat even begrijpt. Morgen lees je in de media hoe verschrikkelijk het is dat ik heb gezegd dat ik betere banden wil met Rusland. Maar dat is niet verschrikkelijk, het is goed.

Volgens de media zou het geweldig zijn als ik dat schip zou neerschieten. Iedereen zou er vol lof over praten. Maar dat zou niet geweldig zijn.

Wat ik je wil vertellen is dit: Door het nepnieuws in de media is het veel moeilijker om deals te sluiten met Rusland. Waarschijnlijk volgt Poetin dit ook van achter zijn bureau en zegt ie: "Weet je, ik zie wat er gebeurt in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk is voor mij onmogelijk om een deal te sluiten met Rusland, vanwege alle druk die erop staat met deze valse verhalen". Dat is jammer.

Ik wil het juiste doen voor de Verenigde Staten, en om eerlijk te zijn, secundair, het beste voor de wereld. Als Rusland en de Verenigde Staten zouden gaan samenwerken... Vergeet niet, we zijn beiden nucleaire grootmachten, er is geen bovenste hand. Ik ben hierover ingelicht en ik kan je vertellen: Een kernoorlog het grootst mogelijke drama zijn. Als we een goede relatie zouden hebben met Rusland, dan zou dat iets goeds zijn, niet iets slechts.

Redactie

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Geotrendlines.

Lees alles van Redactie »