Facebook-directeur Zuckerberg, vorige maand
NOS NieuwsAangepast

Zuckerberg: mensen kijken minder lang op Facebook

In de laatste maanden van vorig jaar hebben mensen gemiddeld minder tijd doorgebracht op het sociale netwerk Facebook. Dat maakte oprichter Mark Zuckerberg bekend bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. In totaal liep het dagelijks gebruik met 50 miljoen uur terug. Zuckerberg concludeerde dat 2017 "een sterk, maar moeilijk" jaar was voor Facebook.

Het teruglopen van activiteit betekent niet dat het bedrijf minder geld verdient. Zo zoekt Facebook continu naar nieuwe plekken om advertenties te verkopen, zoals bijvoorbeeld in Instagram of de chatapp Facebook Messenger.

Het aantal actieve gebruikers dat dagelijks Facebook bezoekt, steeg overigens met zo'n 14 procent, naar 1,4 miljard in december 2017. Zo'n 2,1 miljard mensen logt iedere maand in op het sociale netwerk.

Facebook kondigde eerder al aan dat het de tijdlijn ingrijpend gaat veranderen, met als bedoeling dat mensen vaker terugkomen en langer blijven hangen.

Microsoft

Ook tech-gigant Microsoft heeft kwartaalcijfers gepubliceerd. Het bedrijf achter het populaire besturingssysteem Windows moest een verlies in de boeken schrijven.

Dat komt voornamelijk door gewijzigde belastingregels in de VS, waardoor er eenmalig 13,8 miljard dollar moest worden betaald. Daarentegen doen Microsoft's diensten in de cloud het goed: de omzet van Azure, Dynamics 365 en Office 365 stegen met respectievelijk 98, 67 en 41 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl