Politiek

Peilingwatch – Forum voor Democratie voegt zich bij middenpartijen: van 2 naar 12 zetels

31-01-2018 17:24

In vergelijking met de verkiezingsuitslag van maart vorig jaar is er niet heel veel in de zetelverdeling veranderd, op de winst voor Forum voor Democratie (FvD)  na. Die gaat van twee naar twaalf nu, blijkt uit onderzoek van Kantar Public, het voormalige TNS NIPO. Bij FvD valt op dat deze partij – anders dan bij de VVD en PVV – kiezers lijkt te trekken die zichzelf uitgesproken conservatief én rechts noemen.

Met het kabinet Rutte III enkele maanden op het bordes en de verkiezingen voor de gemeenteraad voor de deur staan de vier partijen gezamenlijk op elf zetels verlies. Wat verder opvalt: maar liefst zes partijen scoren momenteel tussen de tien en twintig zetels.

Verder is het vertrouwen in deze coalitie met bijna een kwart vergelijkbaar met het vertrouwen in Rutte II na een ongeveer evenlange periode. Veel mensen hebben (nog) geen mening kunnen of willen vormen over dit kabinet.

Van alle ministers scoort Carola Schouten (6,5) op dit moment het hoogst; Sander Dekker (5,0) het laagst. Klaas Dijkhoff (6,6) is de hoogst gewaardeerde fractievoorzitter.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens