door Febee in Media  ·  20 Reacties

  • 6
  • 376x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat zal een zeer korte film zijn.

3
1 carpenter

Uit de bron:

"wordt de vraag behandeld of de Bijbel ons in leven kan houden als de wetenschap er niet meer is"

Wat een non-item! Om te overleven is die hele bijbel niet nodig, hoor. Wetenschap zoals we die NU kennen, in feite ook niet. Het bewijs: de miljoenen jaren dat we als soort bestaan. En in feite begonnen we aan wetenschap te doen, toen de eerste boomtak als wapen, dan wel als ploeg werd gebruikt. En dat was vele, vele honderdduizenden jaren voordat die bijbel geschreven was.
Dit is weer typerend "toe-redeneren naar religie" om maar te zorgen dat het antwoord pro-religie zal zijn. Vies. question

4
2 weerman

Ik herinner mij dat ik vroeger zijn boek heb gelezen. Ik blijf het een vreemde aanname vinden, wetenschappelijke verhandelingen vanuit de Bijbel. Terwijl dit nooit de bedoeling geweest kan zijn. Daarnaast verandert de wetenschap telkens van standpunt, dat moet zij ook wel anders kan zij niet functioneren. Nee meneer Hobrink, de Bijbel is geen wetenschappelijk boek.

3
3 De Haring-ingenieur

De bijbel is net zo wetenschappelijk als de verhalen van Harry Potter.

3
4 kritischelezer

@3
Het is dan ook een zwaktebod. Deze groep religieuzen probeert gewoon naar een punt toe te redeneren, en dat is pure onzin. Ze geven hiermee indirect toe dat de wetenschap deze idiote, belachelijke strijd die de religie aanging, gewonnen heeft.

4
5 weerman

Hoeveel zou een wetenschapsboek waarin letterlijk alles staat (gebundeld) wegen?

2
6 lizzy

@4

Maar in de verhalen van Harry Potter zit tenminste nog een moraal.

2
7 carpenter

@6

Ettelijke tonnen. En het wordt met de dag zwaarder omdat er nog altijd nieuwe dingen ontdekt worden en men telkens tot nieuwe inzichten komt.

0
8 carpenter

@8 Dat bevestigt wat ik al dacht thnks.

0
9 lizzy

@6 Dat weet niemand denk ik.

0
10 Reagurius

Ik dacht even dat het Speld was , maar het blijkt dus serieus te zijn zelfs

1
11 MarcusCole

@9

Geen idee wat jij denkt.

Maar het mooie van wetenschap is dat het verifieerbaar en falsifieerbaar is.
Kom daar bij de bijbel eens om.

3
12 carpenter

Wat grappig, die religieuze 'minner' die niets zegt. question Nog een zwaktebod dus... question "in denial", zegt de dokter dan.

4
13 weerman

De Bijbel is vooral een combinatie van een geschiedenis boek en een moralistische wettekst. Als je de moralistische BS weghaalt blijft er de geschiedenis over, in dat opzicht staan er mogelijk best interessante zaken in dat boek. Eventuele opvattingen over de wetenschap in een ver verleden zouden daar best toe kunnen behoren.

Helaas echter gaat het gelovigen juist om de die moralistische verhalen, waarvan ze dan denken dat die een kern van waarheid hebben omdat de daadwerkelijke geschiedenis die erom heen is geschreven blijkt te kloppen.

Dat is dus zoiets als geloven dat Harry Potter echt is, omdat ze op het perron echt een bordje hebben opgehangen voor het beruchte perron...

2
14 mightimouse

Het Heel-AL bevat alles , Universeel, wat er maar geweten en gemeten kan worden .
Alles wat is en Niet is.
Het zgn Atheisme (negeren en ontkennen van het AL-Universele) is dan ook een poging
tot escape uit het Heel-AL , hetgeen begrijpelijkerwijze tot hilarische taferelen moet leiden,
zoals de centrifugerende kat die al doldraaiend het puntje van zijn staart aanziet
voor alweer een heerlijk hapje.

4
15 m+m = Z

@14 Ja met de zondvloed was het een stuk makkelijker om de zware stenen van de pyramiden op elkaar te krijgen.

1
16 Reagurius

@12
Maar ook wat de wetenschap aangaat is een hoop aannames die later bij gesteld moeten worden omdat het toch anders zit of volledig van tafel geveegd moet worden omdat er achteraf niets van klopt (corruptie voor meer onderzoeks geld)
Geldt uiteraard niet voor alles wat de wetenschap voort brengt

1
17 eoghanfeehily

@16 De zondvloed wordt door 'anti-theisten' veel te letterlijk genomen, alsof de wereld letterlijk en figuurlijk 99% (muv die ene bergtop) onder water moet hebben gestaan. En Gelovigen richten zich hierbij dan veelal op 'de straf van god' voor hoe men leefde als oorzaak van deze zondvloed.

Echter, gezien de ontwikkeling van de mens en doorgifte van verhalen (en de tijdslijn van de zondvloed) gecombineerd met de geschiedenis zoals wij de feitelijk kennen, valt deze zondvloed te plaatsen in (of aan het einde van) de laatste ijstijd. Wij weten inmiddels, dat door de accumulatie van ijs rond de polen, het oceaan en zeewater ergens tussen 250-500m lager lag dan nu. Dit maakt dat toenmalig vele kuststreken en mogelijk zelfs de middellandse zee droog lag (zo'n beetje alle 'licht gekleurd' kustgebied op google maps was waarschijnlijk land).

Tevens lijkt het erop dat deze hypothese ( https://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas_impact_hypothesis ) serieus moet worden genomen en dat de ijstijd eindigde door een astroïde inslag ergens (ik denk zelf dat Hudson Bay de krater is) op de gletsjer die Noord Amerika bedekte, welke bijna alle mega fauna deed uitsterven, en de zeeën in een zeer korte periode aanzienlijk deed stijgen. Hierdoor kwamen vele gebieden waar Mensen voorheen woonden, wereld wijd, onder water te liggen. (ook andere 'gebeurtenissen' die rondom de zondvloed worden beschreven passen vrij goed in het verloop van een astroide inslag; regenen van vuur, aardbevingen, donkerte, en door de locatie van de inslag dus ook het smelten van kubieke kilometers aan ijs.)

En ja, het verhaal van de Arc is natuurlijk nonsense, achteraf verzonnen om te verklaren waarom er nog mensen en dieren waren, na deze 'straf van god'. Al hoewel er ook hier een splinter van waarheid in zit, namelijk 'het opzoeken van de bergtoppen' ... dat er daarna een beschaving opkomt (Sumeriers) die stelt dat zij hun kennis ontvangen van 'wezens' die neerdalen vanuit de 'heavens', is dan ook goed te verklaren. Vooral als je meeneemt dat 'de hemel' ook 'hoog in de lucht' betekent, ofwel, daar waar de vogels verblijven. Aka. hoog in de bergen ... Aldus, ten tijde van de zondvloed vluchten groepen overlevenden de bergen in en verblijven daar voor zeer lange tijd aka. meerdere generaties (zie bv. de Tibetanen); Als groepen eenmaal terug keren uit deze bergen komt men in contact met de Sumeriers, andere overgebleven mensen, en wisselen ze kennis uit. Dit doet de Sumerische cultuur in relatief korte tijd enorm bloeien...

Dit is mijnsinziens de 'missing link' in onze menselijke beschaving, de werkelijke loop van geschiedenis, verklaard vanuit herleidbare feiten, zonder toevoegingen van enige invloed van 'God' of 'Goden'.

3
18 mightimouse

@18 vertel eens waarom is het één volgens jou onzin en zouden we het andere wel serieus moeten nemen? Dat vind ik altijd zo bijzonder aan gelovigen die kiezen willekeurig wat teksten die je wel serieus moet nemen en andere niet.
Homo's? Mag niet van god. Maar dan vervolgens geen overspelige vrouwen willen stenigen. Waarom niet?

1
19 Utrecht_83

@19 Dat soort vragen moet je niet stellen aan een atheist, die daar ook geen kul van begrijpt ...

Wat ik beargumenteer is dat de bijbel bestaat uit daadwerkelijke gebeurde zaken die in de bijbel worden vermengt met 'een verklaring voor die gebeurtenis vanuit het religieuze kader', gekoppeld met en eveneens vermengt met 'moralistische opvattingen en verzinsels'.

Echter, door de verklaringen vanuit het religieuze kader te negeren, als mede de verweven moralistische verzinsels, blijven er 'verhalen' over die zeer waarschijnlijk feitelijkheden zijn. Zo kunnen we nu vaststellen dat er zeer waarschijnlijk een grote wereldwijde overstroming is geweest aan het einde van de laatste ijstijd, veroorzaakt door een inslag op de Noord Amerikaanse IJsplaat die daar lag ten tijde van de ijstijd... (etc. enz. zie @17 ) ... Worden er ook regelmatig steden gevonden die worden vermeld in Bijbelse Geschriften. Blijken bepaalde verhalen ook beschreven te zijn door andere beschavingen, etc...

Dat die feitelijkheden waarheden zijn, maken evenwel de verklaring vanuit het religieuze kader niet waar. Noch betekend het dat al de moralistische verzinsel in de bijbel ook waar zijn...

0
20 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

zojuist geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

23 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

27 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

34 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

41 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

44 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Brother And Sister Anal Sex VideoMovies Full SexyBusty LegendHonest Mistake River LynnSavage GangbangCunt HuntDark Eeb PornPornos ChinaPornô Brasileira GrátisCoñosChile PornosTits SuperSamantha Akkineni HotLotte Verbeek NudeGachinkoSnapchat TittesHarley Quinn FartIhearttrenityy NudeCathy Heaven Danny DRomantic Videos Without DressMia RandDelhi Girl Xxx VideoCheating While On The Phone PornPorn ComcicsFotos De Mulher NuasXhamster DesiWrestaling PornHentai SwallowWww Sexy Hd Video ComGirlsdoporn 319Special ChutTeen Casting PornAsiatique PornoMaya ByjouElizabeth Rage NudeBabhiMalayalam Movie Sex VideosFamily Cheating Porn VideosSankakucomplwxRachel Starr TwitterCrossdressing Sexual StoriesXxx PottyRoxi ReddKomxxxTryst.linjWhat Is Futa Porn성인야동Alliet659Sunny Leone Hot Xxxx VideoAnimated Moster PornPsstaidioWhiteteensblackcocksTiny Petite PornXxxn MmsBp PornMaharashtra Couple SexAdultdeepfakeCsech FantasyHentaielfH0tDesi Aunty Bath VideoShemale HentaiSunny Leone Hd Bp VideoXxx Sx VideoTenn18 PornIndian Hot Sexy BpSunny Leone Nude In SareeBlack BisexualpornAnne Margeret NudeHot Romance XxxxComic Porn Los SimpsonsGranny Lesbain PornSasur Bahu Ka RomanceNatasha Nice OnlyfansLesbian Scissoring EbonyPorn ConfessionsVidéos Pornos XPornos.xSexemodel 37Japan Sexy PhotoRonda Rousey PornAunty Teacher SexWife Tied UpRebeu PornXxx Videos PopularXnx Porn HdPorn PubInfluencers GobewildNiftygay StoriesXxxsmallStep PronXnxx New CoupleSexdoingIndian Xxx Vidios ComBangla Sonagachi BfMom Porn Drunkفیلم سکسی لیزبینSleepy BlowjobsJoel TorridBbwtransStreetpussyShemleBall LickingPantiesporn PicsVideo Bokep JapanGirls Bathing XnxxCondom CummingPapa Coge HijaPorn SecuSexo Log SiteMolly Pills PornhubMateur HandjobNew New Sex VideoMassage Room PornAmateur OyeurMelhores Animes HentaiPornografia Mulher CasadaCatwoman HentaiBlond AnalXxx Sani LioneLadybug And Cat Noir SexingMother FuckerpornNudest TwitterFc2-ppv-3482842Avoxx99Hindi ChootNude Hot CelebSister Feet PornAmature Latina PornTik Tok PornorMature Redhead NudeShalini Pandey SexTelugu Aunty SixLennox LuxSimmone Jade MackinnonElenaa KoshkaSchoolsex PornHidden Sex Indian VideosAbigail Spencer LeakedTasque Manager PornEbony Lesbian ScissoringHd Cute SexXxxsexteluguTyler Cruise PornSkye Sutton NudeDesi Wife XxxBollywood PussyNehal Vadoliya NakedBig BlackanalHuge Tits Ffm