GGD wil niet dat ratten onnodig lijden door gif (at5.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door TheoTheo in Gezondheid  ·  33 Reacties

  • 3
  • 509x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het is niet alleen giftig voor ratten helaas ...

1
1 Schildpad

Liever gif dan ratten. Wat een onzin, facking goor die beesten.

9
2 Yisrael

Een dier voelt pijn net als wij. Pijn = pijn, dus idd. geen lijdensweg, ook niet voor ratten.

2
3 Bleke Betty

@3 ... Waarom snappen sommige mensen zoiets eenvoudigs niet!? Te egocentrisch bezig?

++++++++

2
4 Snowflake

Als ze er nou eens wat minder een puinzooi van maken, valt het met de overlast mee.

1
5 Wild Rover

Alweer zo'n sneaky nepvluchtelingenlulverhaal

9
6 Oeps112

Maar ben het eigenlijk wel eens met de bestrijder. Flink moeilijk en ingewikkeld doen en vervolgens raar opkijken dat de ratten op tafel dansen.

2
7 Wild Rover

@2 ..... Sommige gewetenloze mensen kunnen nog smeriger zijn dan "facking goor" zijn.

Dat rattengif komt in een voedselketen terecht en derhalve schadelijk voor het milieu.

1
8 Snowflake

@8 Ach, hoeveel milieu is er eigenlijk nog in de stad?

5
9 Wild Rover

@9

Millieu betekent "leefomgeving".

Dus alles om je heen is je millieu.

1
10 Janzzen

@8 zo te lezen heb jij verstand van rattengif.
vertel eens wat de schadelijkheid voor de milieu hier door komt?

Dat er vogels doodkunnen gaan als ze de raten opeten staat al in het verhaal, maar ik hoor graag welke milieu gevaren er bij komen door dit gif.

4
11 TheoTheo

@8 Nou en. Beter dan ratten. Het milieu is toch al verpest.

8
12 Yisrael

Als er niets te eten is, zitten er ook geen ratten.

Dit werkt dus niet:
https://platform-duic.imgix.net/app/uploads/sites/2/2017/07/Naamloos-1-1024x724.jpg

1
13 Schildpad

In New York hebben ze eens een heel stel bunzings losgelaten toen ze daar rattenoverlast hadden in het riool, werkt als een malle.

0
14 Wild Rover

Ik schiet ze altijd aan flarden.

3
15 1050 hPa

@11
Zo te lezen heb jij verstand van rattengif, weet je al over welke toxolochische verbindingen het gaat?
Of denk je dat er slechts 1 soort rattengif is?
En iedere gifsoort heeft zijn eigen specifieke werking en dus ook een invloed op het millieu.
Kortom, Op jouw vraag kun je geen antwoord geven omdat je zelfs de meest basale informatie niet hebt...

0
16 Janzzen

@14
Mag dat hier wel?
Met "lange honden" mag mag je ze niet bestrijden las ik gisteren : P

0
17 Schildpad

@17 Als 't mag dan moet 't vanuit de overheid komen want je mag vast geen bunzings houden.
Fretteren gaat niet zo makkelijk in de stad denk ik. question

0
18 Wild Rover

@17 Er mag zoveel niet.

3
19 1050 hPa

@16 dat heb je helemaal goed maar ik schrijf deze vraag aan @8 die aangeeft dat het slecht voor het milieu is zonder ook maar iets te weten over welk gif het gaat en wat de ingrediënten zijn.

Het kan zelfs giftig voor de 1 zijn en lekker voor de ander (chocola is giftig voor honden en deze kunnen er aan dood gaan maar wij mensen vinden het een lekkernij en het is afkomstig van een plant)

Ik wil dus graag van @8 deze vraag beantwoord krijgen want hij geeft aan dat het schadelijk is voor het milieu en ik weet niet of het schadelijk is voor het milieu en ik kan ook niet de ingrediënten van de rattengif.

3
20 TheoTheo

@19 Altijd wel geinig wanneer het stro hier bijna op is, de honden staan al klaar zo gauw het baaltje iets opgetild wordt.
Een paar harde krijsen en het is gebeurd. question

1
21 Wild Rover

Of een vent met een blokfluit die daarmee al die ratten achter zich aan kan lokken. En dan loopt die vent al blokfluit spelend richting de Amstel of de Maas om die ratten te verdrinken. Maar dan deze keer na afloop wel die vent betalen en niet zoals de vorige keer in Hamelen hem met een kluitje in het riet sturen.

1
22 rebo

Steenmarters krijgen van mij nog een heerlijk galgenmaal. Weg met die beesten.

2
23 1050 hPa

@16
Nee.., er zijn tientallen vergiften maar die worden niet toegepast. Het toepassen van vergiften als bv. strychnine ter bestrijding van plaagdieren is al lang geleden door de wetgever verboden, wegens het onaanvaardbaar lijden van de dieren.
Moderne bestijdingsmiddelen zijn merendeels gebaseerd op anti-coagulantia, die aangrijpen op de bloedstolling van knaagdieren. In feite hetzelfde stofje dat mensen met een verhoogd tromboserisico slikken. De lethale dosis wordt over een aantal dagen (voedselopnames) opgebouwd, waarna de rat of muis zo goed als pijnloos overlijdt aan interne verbloeding.
De werkzaamheid van de toegepaste stof loopt snel achteruit na blootstelling aan lucht en temperatuurswisselingen. De "schade" aan het milieu is dientengevolge nihil of vrijwel nihil.

(w.g. oud salesmanager van het grootste plaagdieren-bestrijdingsbedrijf in W-Europa)

0
24 Münchhausen

Een probleem wat er ook bestaat in Amsterdam is dat moslims geen eten weg mogen gooien voor hun geloof en overvoeden dan de eenden waardoor de raten de rest kunnen opeten (wat overblijft)
ze gooien soms hele broden bij de eenden en de volgende komt dan en gooit er een halve brood bij (van wentelteefjes hebben ze vast nog nooit gehoord)
https://www.nrc.nl/nieuws/2012/05/23/er-ligt-eten-op-straat-dus-komen-de-ratten-weer-1109847-a1104646

1
25 TheoTheo

@21 Tuurlijk. Kill 'em all.

1
26 1050 hPa

@3 Hoe sta je tegenover "sport"vissen?

1
27 upanddown

@24

Het meeste van je verhaal was me al bekend, de anti-coagulantica ken ik inderdaad vanuit de verpleging. En ik geloof zondermeer dat de millieu belasting van die middelen nihil is.

Maar hoe zit het met de afbreekbaarheid van de werkzame stof na de dood van de rat? Want de kadavers worden opgegeten door andere ratten etc etc. Krijg je geen cumulatie bij de hogere roofdieren? Is het bekend of, en zo Ja, welke effecten het op de langere termijn heeft in de hogere voedselketen?

1
28 Janzzen

* Verwijderd door de redactie *

29 Robin

@28

Het is erg ongebruikelijk voor ratten en muizen, om de kadavers van hun dode soortgenoten te consumeren. Ik vraag me af, waar je die fabel vandaan haalt.
Juist door de verbloeding -ook uit lichaamsopeningen- (sorry voor de onsmakelijke details) droogt zo'n kadaver binnen een dag zo goed als uit en is dan óók niet of nauwelijks meer aantrekkelijk voor (hogere) roofdieren of aaseters. Daardoor is het voor aaseters zo goed als onmogelijk om alsnog een lethale dosis binnen te krijgen, omdat daar een verband ligt tussen het lichaamsvolume en de lethaliteit van de toegediende dosis. Aangezien de meeste predatoren aanmerkelijk groter en zwaarder zijn dan hun prooidieren, zal er -in het onwaarschijnlijke geval van het eten van een kadaver- nauwelijks enig lichamelijk effect zijn.
Bij het binnenkrijgen van een niet-lethale dosis van het middel, breekt dit middel binnen enkele dagen af in het lichaam, terwijl het lichaam tegelijkertijd juist een tolerantie opbouwt tegen datzelfde middel. Onvolledige bestrijding levert dus op enige termijn resistente generaties ratten en muizen op. Het is dààrom, dat bestrijding van ratten en muizen beter overgelaten kan worden aan deskundige bestrijders, die op de hoogte zijn van dosering en toedieningsmethodes en de leefomstandigheden van de te bestrijden knaagdieren.

0
30 Münchhausen

Rattengif is het enige goede middel tegen de enorme rattenplaag. En als je er niets aan doet word de plaag snel duizend keer zo erg want ze planten zich massaal voort. Zeer snel ingrijpen is dus geboden

0
31 Jan met de korte achternaam

Ratten zijn geen plaag, maar hebben een gigantisch imago probleem ... dit omdat er allerlei complete onzin over ze is uitgestort door de eeuwen heen ...

Zo zouden ze de plaag verspreiden : ONZIN !

Andere ziektes verspreiden : Ten dele Onzin, maar heel beperkt aantal ziektes.

Ook komt hun negatieve imago ook door onze amateuristische opslag methodes voor voedsel in het verre verleden, toen konden ze inderdaad een opgeslagen oogst 'verpesten'. Maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer aan de orde.


Echter, dit soort onzin verhalen blijven hardnekkig leven onder het (domme volk) en worden van generatie op generatie over gegeven ( net als ander 'geloof' ). Ook het idee dat deze dieren 'vies' zijn, veelal geopperd door vrouwen, zal uit dit verre verleden stammen. Deze dieren zijn echter niet vies, want het zijn levende dieren die dus net als wij last hebben van bacterien en virussen, schoon blijven is dus ook voor deze dieren van belang.

Maar deze dieren leven in het riool, en poep en pies is vies, ja sommige soorten leven in het riool (vooral oude riool systemen die ook voor mensen toegankelijk zijn voor onderhoud), vooral omdat daar een overvloed aan eten voor ze is, allerlei insecten die daar leven (kakkerlakken o.a.), in die zin bestrijden ze dus kakkerlakken haal de ratten weg en je krijgt een kakkerlakken plaag ... Maar mijn punt hier is eigenlijk, als een rat de keus heeft blijft hij uit het rioolwater, en lekker op de paden die er voor mensen zijn gemaakt.

Ohw maar muizen en ratten eten ook hun eigen poep, JA dan doen bijna alle knaagdieren (konijnen dus ook) oa. voor de opname van vitamine B, welke ze anders lastig binnen krijgen. Waarom zou dit voor muizen en ratten een probleem zijn, maar laat u uw kinderen wel met de konijnen knuffelen...
__________________________

Tegelijkertijd, dragen muizen en ratten al zeker een eeuw bij aan uw veiligheid en gezondheid. Of het nu gaat om cosmetica en/of medicijnen, voor dat u ze aanbrengt of er weer gezond door wordt, zijn er honderden muizen en ratten aan bloot gesteld, om zeker te zijn dat u geen uitslag krijgt of uw huid eraf brand, dan wel of u niet simpelweg zieker wordt van het middel dan de kwaal. (eigenlijk alleen al hierom zouden ze eigenlijk een standbeeld verdienen)

Ook ruimen ze al eeuwen, 's nachts zonder dat u er erg in heeft, de straten op. Alles wat maar enigszins eetbaar is, en niet door de vogels is opgepikt, wordt 's nachts door ratten en muizen van straat geplukt, zodat u daar de volgende dag niet in staat of over uitglijdt.

Ook dragen ze al eeuwen bij aan het in toom houden van insecten, van pissebed, kakkerlak of zilvervisje, tot slakken en duizendpoten. Al die kleine kruipende insecten waar u de kriebels van krijgt, die uw planten aanvreten, die houden zij voor u in toom.

En natuurlijk dienen ze ook al millennia als voedsel voor vele soorten roofdieren, die wij dan weer fantastisch vinden als we ze in het wild zien (en sommige houden we zelfs als huisdier). De Katten en Honden, de Uilen, De Havik, Andere roofvogels, Bunzings, Marters, 'you name it', als het kleiner is dan 1m en vlees eet, dan zal het niet twijfelen om een muis te verorberen als het de kans krijgt. (Dit is dan ook de voornaamste reden dat ze zoveel nakomelingen krijgen)

Nu vraag ik u, geven we deze beestjes niet iets wat te weinig respect. Als onze vooroordelen grotendeels zijn gestoeld op onjuistheden, of onze eigen tekortkomingen, en we hetgeen ze bijdragen aan onze wereld compleet negeren. (overigens, onze aller eerste voorvader was waarschijnlijk ook een knaagdier, dus eigenlijk is het haast familie).

3
32 mightimouse

@32
Ai, door dikke vingers helaas een minnetje op jou goede verhaal! Geef ik je ter compensatie hier een +!

@30
Omdat ratten échte alleseters zijn en ik dat ooit ergens gelezen heb, ben ik er van uit gegaan dat dat klopte.
Gelukkig nooit te oud om te leren dus.
Verder een goed onderbouwd verhaal. Dank je!

0
33 Janzzen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

21 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

40 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

41 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

42 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Anita XxxXxx Sex 2012Grandma SwallowsMaliah Michel PornMuscle Growth Gay PornHermana CachondaSon Seduce Mom PornSex XxSnapchat Nude TradeBraless BabesSexy Video Mia Khalifa Sexy VideoBianka PornMia Khalifa BoobiesTuk Tuk OatrolChaturbareTeenage Painful AnalXxx Bf HdHollywood Forced Sex VideosDenise Milani Nude4k Mom PornPorn WitchcraftPorny BizLireroticaTessa Fowler SexOdia X VideoTheif Sex VideosIndian Dance XnxxIndian Desi Hot PornExotic 4k ComPporn MoviesDani Daniels Black PornHome Maid XxxBokep IbdoSunny Leone Hot Pron VideoMad Thumbs60milfsSissy PussySessiongirlsActrices X FrancaisesPerfcgirlsAmber ChaseRosalia NudesLitwroticaDevar SexAustralia Sex Video MovieRuben Andre GarciaJackie Love NudesSex2023Abella Danger Onlyfans LeakInterracial SwingersDaughter DeepthroatingSex Full Movie ComFpo Xxx ComDesi Saree Sex VideoFilthy KingsRule 34 PalheadPlnet SuzySexy Pussy PhotosCollection Of Beat PornLatina Double PenetrationMaria RyabuskinaReal Massage PornSadhu Baba Sexy VideoSexy Nurse XxxDemon Slsyer Rule 34Hd Indian Xxx VideosJoi Tara TaintonPorn CategoriesPov BliwjobScarlitDesi Chut Sexy VideoSex TrophiesNicoline YikiCerita Sexs DewasaFuta PorFap RoulettMotherlwssFree Porn In HdMadhuri DixitAna BiancoPakistani Xxx MoviesXxx SusuClose Up Licking PussyNifty GayBootytubeBazzers VidoesAmature Nude SelfiesTelugu Serial Sex VideosBeeg KannadaSleep Bed PornSexy Video Desi SuhagratLexie Bell PornFree BondageTwerk Ebony PornPorn RedhairBrother And Sister Sharing Bed PornHentai Mistreated BrideMature In BikiniRashmika Mandanna Hot XxWww Tamil Xvideos ComYoga Sex Video Sex VideoPorn SupePorn Period31 Vakti PornoIpzz-088Scarlett Johansson Nude MovieLindsay Pelas NudeMrs MischeifXxx BeuretteSite PornographoquePorn Advertisement NameGrandma CreampieJulanne Moore NudeLatin Mature PornBedlageسكس العرMulheres Madura PeladasThaigirlswildXnxx CratoonSex Picture PleaseHansika Motwani Bathing VideoBana DiyaWhatsapp NudesDesi CinemasEnglish Sex Movie EnglishCum BathWww ComsexyEng Sub XxxIndian Desi ThreesomeTiktok Nudes RedditManga HentaaaiSex At WorkMissy Hyatt NudeAnna Nicole Smith In The NudeNaked Pictures Older WomenIntissimiPorn Anus PicsDoctoron Ki BfBbc PirnChudachudi ComPorn Video SuhagratAromasensei PornPorn Huh.Porno PeruHot Sex Xnxx TvArshifa Khan SexyPascal PornBoobs GropersReddit OrgasmMom Son Xxx