Marcel H. in de rechtbank
NOS Nieuws

Levenslang voor Duitse kindermoordenaar die beelden op het darknet zette

Een man van 20 uit Herne in Duitsland is veroordeeld tot levenslang voor een dubbele moord. Marcel H. stak, schijnbaar zonder aanleiding, eerst zijn buurjongetje van 9 jaar tientallen keren met een mes en plaatste een video van het zwaar verminkte lijk op het darknet, het afgeschermde, moeilijk toegankelijke deel van internet.

Daarna sloeg hij op de vlucht en zocht onderdak bij een vroegere schoolvriend. Toen die ontdekte dat zijn vriend gezocht werd en hem daarmee confronteerde was dat voor H. aanleiding om ook hem op gruwelijke wijze met een mes te vermoorden. Daarna stak hij het huis in brand.

Gruwelijk

De politie opende de jacht op H., en zocht daarbij de hulp van de bevolking. De gruwelijkheid van de moorden leidde in heel Duitsland tot paniek. In het Ruhrgebied hielden ouders hun kinderen binnen en de opluchting was groot toen H. zichzelf aangaf.

Over het motief voor de moorden heeft H. zich in de aanloop naar het proces niet uitgelaten. Volgens de aanklager was hij een opschepper die ontevreden was over zijn leven, leed hij aan grootheidswaan en wilde hij zijn sadisme bevredigen.

H. is veroordeeld volgens het volwassenenstrafrecht, hoewel hij ten tijde van zijn misdaden pas 19 was. De grens ligt in Duitsland op 21 jaar. Volgens de rechtbank was bij H. sprake van een "volwassen persoonlijkheid" toen hij de moorden pleegde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl