Een SU-27 van het Russische leger heeft een Amerikaans toestel onderschept boven de Zwarte Zee.
Volledig scherm
Een SU-27 van het Russische leger heeft een Amerikaans toestel onderschept boven de Zwarte Zee. © AP

"Rusland moet ophouden met gevaarlijke acties": VS niet gediend met onderschepping verkenningsvliegtuig door Russische jet

De VS is niet te spreken over een actie van een Russisch gevechtsvliegtuig waarbij het een toestel van het Amerikaanse leger heeft onderschept in het internationale luchtruim boven de Zwarte Zee. Volgens Rusland omdat ze het Amerikaanse vliegtuig niet konden identificeren, volgens de VS een zoveelste voorbeeld van hoe het Russische leger internationale afspraken negeert. 

20 reacties

  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Nu begrijp ik waarom de amerikanen een russisch vliegtuig onderschepten nabij Canada...
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    De VS wil de politie van de wereld spelen door te domineren maar "vergeten" dat Rusland en China even machtig zijn en een eigen agenda hebben. Niet dat ik Rusland of China goedkeur, maar de VS is ook geen heilig boontje met haar imperialistische politiek.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Laat de een leger vliegtuig van de Russen eens langs de grenzen van de VS cirkelen
  • Axel Limbourg

    6 jaar geleden
    dat noem ik discriminatie tegenover de russen allo mensenrechten? centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding?
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Zo'n vliegtuig vliegt met een een crew van 20 man en dient enkel voor militaire spionage doeleinden en zit volgestouwd met detectie electronica voor zowel opsporen duikboten, schepen, grondtroepen, vliegtuigen, enz.. Dus normaal dat dit onderschept wordt door Rusland, tegenovergesteld gebeurd namelijk hetzelfde! Kwestie van de spierballen te rollen hé!