U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 14
De Taliban, die recentelijk nog grote aanslagen pleegde in Kabul, is in 70 procent van Afghanistan actief. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
3
LEES MEER OVER

En gesteund door een groot deel vd bevolking. Wat er aan de ene kant opgebouwd wordt, wordt ad andere kant afgebroken. Wij zijn er nutteloos en hebben er niets te zoeken en elke druppel bloed van onze soldaten is een druppel teveel! De Nederlanders die er zitten hebben als doel het veiligheidsapparaat, leger en politie in Afghanistan verder op te bouwen. Deze verplichting loopt eind 2018 af. Laten we hopen dat het dan ook echt over is. Regelmatig keren de opgeleide agenten/militairen zich tegen hun bondgenoten, komen de wapens in verkeerde handen en zijn ze beter getraind en kunnen op hun beurt weer andere taliban opleiden.

1 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
0
Meld

@Inderdaad wat heeft Nederland daar nog te zoeken? Het is dweilen met de kraan open.

2 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

En toch is dit vreemd. Want de Taliban is heel erg afhankelijk van de bevolking, en heeft in voorgaande jaren vrijwel uitsluitend politie en buitenlandse strijdkrachten aangevallen. Maar sinds ISIS in Afghanistan is neergestreken lijkt het wel of de beweging is overgenomen of vermengd, want dit soort aanslagen passen veel meer bij ISIS™ dan bij de Taliban. Er zijn heel wat verbanden tussen officiele diensten en de Taliban. Het lijkt me stug dat die op deze manier op het spel worden gezet. Het westen wil de Taliban heel erg graag kwijt. ISIS™ kan 'helpen', zoals ISIS™ overal 'helpt' waar landen moeten worden verwoest en bevolkingen verjaagd.

3 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
0
Meld

Nederland heeft daar nooit iets te zoeken gehad en Amerika ook niet. Zo hebben we ook niets te zoeken in Mali en in Syrië.

Dus wat doen we daar? We doen er mee aan de Westerse vuile oorlogen.

4 manpower    
ongeveer 1 jaar geleden door manpower
2
Meld

Beetje graven levert het Haqqani netwerk op, een afsplitsing van de Taliban " In May, 150 people were killed by a suicide bomb attack in Kabul. The Taliban denied any role, but the Afghan government says its affiliate, the Haqqani group, carried it out with support from Pakistan. " https://www.bbc.com/news/amp/world-asia-42843897
en https://duckduckgo.com/?q=haqqani+group+claims+attack&t=ffab&ia=web
2e link: https://www.geo.tv/latest/179352-us-claims-haqqani-network-behind-ambulance-bombing-in-kabul
Er dreigden blijkbaar vredesbesprekingen tussen Taliban en USA. Nou niet meer.

5 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
0
Meld
6 Heapak    
ongeveer 1 jaar geleden door Heapak
0
Meld

@6 Inmiddels hebben de Taliban laten zien dat hun opvatting van 'vrijheid' eigenlijk helemaal niet met de onze overeenstemt.

7 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

Wat een geweldige overwinning hebben de VS met hun geallieerden toch geboekt op papier. Na 17 jaar is Afghanistan voor 70 percent in handen van de Taliban.

Wanneer komen onze militairen terug uit deze geld verkwistende operaties in die hele regio. Tenminste hier kan ik niet trots van worden maar wel kwaad of triest.

8 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

De taliban is dus sterker dan het westen hebben de aanval uh politiemissie over leeft die mensen hebben wraak hoog op hun lijstje.

Rutte we zijn in oorlog... https://www.google.nl/search?q=rutte+we+zijn+in+oorlog&rlz=1C1FLDB_nlNL647NL647&oq=rutte+we+zijn+in+oorlog&aqs=chrome..69i57.8871j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8En nu.... hebben we kanonnenvoer nodig https://www.nieuwskoerier.nl/news/243669-dienstplicht-vrouwen-is-geldverspilling

9 Gratiebarmhart    
ongeveer 1 jaar geleden door Gratiebarmhart
0
Meld

Westerse landen hebben, zoals in vele landen, Afghanistan in chaos achtergelaten en ten prooi aan jihadisten.
Toen de Russen zich in Afghanistan mengden eind jaren '70 begin jaren '80 brachten zij moderniteit, universiteiten, dancings, bioscopen, (mini)mode enz. enz........totdat de VS de gefrustreerde islamitische Mujahidini in de bergen begonnen te bewapenen en te steunen....!

10 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
3
Meld

Ware het niet voor de miljarden die elk jaar (zwart) te verdienen zijn aan de poppy velden, de biljoenen aan grondstoffen, de strategische ligging, dan waren er al lang geen troepen meer in dat land.
Deze oorlog is niet te winnen, blijft levens en geld kosten.

11 Proemevla    
ongeveer 1 jaar geleden door Proemevla
2
Meld

@8 "...Wat een geweldige overwinning hebben de VS met hun geallieerden toch geboekt op papier. Na 17 jaar is Afghanistan voor 70 percent in handen van de Taliban....."

Trump heeft dan ook gelijk toen hij zei dat de VS duizenden miljarden dollars verspild heeft in woestijnen en honderdduizenden doden.....en géén oorlog meer gewonnen sinds Kennedy!

De Russen daarentegen boeken het ene succes na de andere en herstellen zodra mogelijk de vrede, orde, soevereiniteit en moderniteit: Ossetië, de Krim, Syrië...!

12 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
2
Meld

@8 "...Wat een geweldige overwinning hebben de VS met hun geallieerden toch geboekt op papier. Na 17 jaar is Afghanistan voor 70 percent in handen van de Taliban....."

Vergeet niet dat er 10 waterputten zijn geslagen voor de bevolking....waarvan de meesten buiten werking zijn door gebrek aan interesse en onderhoud.

13 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
2
Meld

@12 Joh hou op met dat zwakzinnige Kremlin geleuter.

14 arcenist    
ongeveer 1 jaar geleden door arcenist
8
Meld

@6 "....In 1985 noemden we de Taliban nog vrijheidsstrijders...."

Ja, net als de militante Tsjetsjeense jihadisten die als 'Rambo' een rol- en voorbeeldmodel vervulden in talloze Hollywoodmovies en zo de sympathie kregen van het grote publiek in het Westen....!

15 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
2
Meld

Voor iedereen die wat meer inzicht wil hebben in Afganistan:
De Vliegeraar van Khalet Hosseini.

16 Prof. Zuurbekje    
ongeveer 1 jaar geleden door Prof. Zuurbekje
0
Meld

@16 Duizend schitterende zonnen, ook aan te raden. Het Taliban regime wens je je ergste vijand niet toe, en het feit dat tientallen jaren van buitenlandse interventies hen alleen maar meer macht heeft gegeven is in en in triest.

17 d6072b01    
ongeveer 1 jaar geleden door d6072b01
0
Meld

@17 : de meeste Afghanen voegen zich prima naar het Taliban-regime. Het is op en top des islams; men heeft daar geen problemen mee. Daarom moest er blijkbaar een pseudo-Taliban opgericht worden die ook of zelfs de Afghaanse grenzen overschrijdt.

18 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
0
Meld

Is niet te voorkomen. Wat wel te voorkomen is dat ze in de westerse wereld infiltreren.

19 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
0
Meld

Taliban heeft altijd gezegd, jullie hebben horloges, wij hebben de tijd. Je moet daar voor decennia blijven wil je iets bereiken. Tenminste wel een paar meisjes naar school kunnen laten gaan. Nog iets.

20 Indigné    
ongeveer 1 jaar geleden door Indigné
0
Meld

Die Yankees en andere maffe landen zijn er ingetuind
Ze hebben gedacht wat die Russen niet konden doen wij
wel even..Jammerlijk alles is mislukt en veel onnodige slachtoffers
met dank aan alle politieke partijen die voor waren

21 Bollieboos    
ongeveer 1 jaar geleden door Bollieboos
1
Meld

@18 Onjuist. De meeste Afghanen zijn nu wel klaar met de Taliban en krijgsheren.

@21 Ook de politieke partijen die tegen waren moet je bedanken. De hele missie is niet mislukt omdat het onmogelijk was. Toen de Taliban eenmaal relatief verdreven was, begon de wederopbouw weer. Marten gingen weer open, scholen gingen weer open, verlaten dorpen stroomde weer vol.

En toen kwam het punt van doorpakken, en dat niet is gedaan mag je toch echt de partijen die tegen waren voor bedanken. Of wat te denken van een advocaat in Den Haag die even moet beslissen of de mensen op de grond in Afghanistan in hun recht staan om terug te vuren.

22 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

@22 : Ik heb daar nogal wat rondgereist; ik kan me niet voorstellen dat een maatschappij die in de jaren 70 nog mentaal in de 14e eeuw verkeerde (op de elite in Kaboel na) 45 jaar later 'klaar is met krijgsheren'. Mensen zijn klaar met de oorlog, uiteraard, want op een dergelijke verwoesting met moderne wapens had men niet gerekend. Maar dat krijgsherengedoe, te vergelijken met het roofridders/lijfeigenensysteem, wordt algemeen geaccepteerd. Of het nou de Taliban of een andere groep betreft, men zal zich ernaar voegen ook al wordt er op gescholden.

23 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
0
Meld

@23 Toevallig, ik heb er nogal wat tijd doorgebracht en met de bevolking in de dorpjes gesproken. Ze zijn klaar met de krijgsheren en de Taliban, en ook met ons omdat wij toch weer weggingen. Het is niet zo dat ze daar nu per se een democratie willen, daar zijn ze nog te primitief voor.

"Of het nou de Taliban of een andere groep betreft, men zal zich ernaar voegen ook al wordt er op gescholden."

En dat is nu juist het punt. Zij voegen zich naar de heersende partij, en ze hebben nooit andere opties gehad. Het is echter niet zo dat ze in de dorpjes nu zo'n fan zijn van de krijgsheren, ze weten alleen niet beter.

24 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

8 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

18 uur geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

6 uur geleden door NOS

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

18 uur geleden door AD

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

11 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
sparta
"De ondergang van Duitsland": de schoondochte...
Fantastisch .. Er moet meer uitgehaald worden...

5 minuten geleden door sparta

rEmco44
Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerd...
Ies koeltoer...

5 minuten geleden door rEmco44

rEmco44
Trump vraagt Rutte om militaire steun in stri...
Lol...het is best een leuk stukje....ik lees ...

6 minuten geleden door rEmco44

Ghurka
EU wil alle staten van voormalig Joegoslavië...
Nog meer gekrakeel 'in da house'......

12 minuten geleden door Ghurka

sparta
Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerd...
En dat moet in het westen dus toegelaten word...

12 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig