De videoboodschap van Puigdemont werd vertoond tijdens een bijeenkomst van de N-VA in Leuven.
Volledig scherm
De videoboodschap van Puigdemont werd vertoond tijdens een bijeenkomst van de N-VA in Leuven. © EPA

Puigdemont: "Geen enkele andere kandidaat mogelijk om Catalonië te leiden"

Hoewel hij vandaag niet de eed kon afleggen als minister-president van Catalonië, ziet de separatistische politicus Carles Puigdemont zichzelf nog altijd als de enige mogelijke leider van de regio. Er is "geen enkele andere kandidaat mogelijk", zo deelde hij mee in een video die via Twitter werd verspreid.

35 reacties

  • rob jamers

    6 jaar geleden
    Puigdemont moet de gevangenis in vliegen, want hij heeft de Spaanse grondwet geschonden. Of de separatisten nu een meerderheid halen of niet, komt hierbij niet ter sprake. Puigdemont heeft zichzelf buiten de wet gesteld. Dus : stuur die “nep-president” met het eerst volgende vliegtuig terug naar Spanje, waar hij op water en brood kan nadenken over zijn handelwijze. Heel wat Catalanen volgen zijn denk- en handelwijze trouwens niet.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Zoals verwacht is zijn politieke rol uitgespeeld. In de rug gestoken door zijn eigen medestanders. Ga maar gauw terug naar Spanje om de onverdiende gevanenisstraf uit te zitten. Hopelijk wordt het dertig jaar lafaard!
  • rob jamers

    6 jaar geleden
    De lafaard heeft zijn kiezers in de kou gelaten, puigdemont verdient een gevangenis straf,heeft de Spaanse grondwet overtreden waar hij onderdaan van is
  • marc werbrouck

    6 jaar geleden
    NV-A steunt dit uiteraard terwijl ze zelf niet meer durven scoren in ons land met "de splitsing". Alleen maar om de macht en het geld te kunnen behouden. Puigdemont heeft hier niets te zoeken en NV-A zou beter eens in eigen boezem kijken, het wordt echt dringend.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    bol het af wij moeten u gezever niet hebben hier dat hebben we al genoeg van de nva